Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2002, 12:04 AM   #1
Schleppy
Scooby Specialist
 
Member#: 15858
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston
Vehicle:
SPB

Default Car makes odd click sound when deaccelerating...

Today my car started making a strange sound...

I was driving around with all my windows down today (finally a nice friggin day), and I was in third gear accelerating, then I took my foot off the gas and I hear a click sound from the engine bay and the car sort of hesitated a TEENIE bit. Didn't take much notice to it.

But it kept doing it, not everytime I took my foot off the gas, just now and then.

It almost sounds like when the cooling fans come on for the radiator...

Very odd. Anyone have any ideas?

My only mods are grounding mod, K&N panel, and a rear sway bar...

Thanks in advance!
* Registered users of the site do not see these ads.
Schleppy is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 01:25 AM   #2
wackie
Scooby Specialist
 
Member#: 14580
Join Date: Jan 2002
Location: Sacramento, CA
Vehicle:
2004 Forester XT
www.wrxhackers.com

Default

Sounds like you may be experiencing the clutch decelleration noise. If it is, you should be able to get it fixed by warranty. Search around the warranty forum.

JD
wackie is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 10:20 AM   #3
Schleppy
Scooby Specialist
 
Member#: 15858
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston
Vehicle:
SPB

Default

Aww crap.

I thought that only happened to cars who's VIN was under a certain number? I checked and mine was newer.

****, that really sucks.

Anyone else think it could be anything else?
Schleppy is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 11:14 AM   #4
rockt104
Scooby Newbie
 
Member#: 19111
Join Date: May 2002
Location: $Texas
Default

Well, i have a blow off valve (GFB) that makes a similar noise when the rpm drop...but obviously that is not your problem. does it only do it in gear? or can you hear it as the rpms drop while parked?

kev
rockt104 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 11:58 AM   #5
Will Allen
Scooby Newbie
 
Member#: 13242
Join Date: Dec 2001
Location: South Portland, Maine
Vehicle:
2002 WRX
Platinum Silver

Default

I was experiencing a similar sound when I would let off the gas...it was more of a 'tink, tink, tink' sound, though. It turned out to be one of the bolts in the middle of the exhaust system had come very loose and was rattling a little....I could hear it best with the windows down. Obviously, I didn't experience any hesitation, though.

Probably not the same as your problem, but it never hurts to crawl under and make sure everything's tight.

-- Will
Will Allen is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 11:59 AM   #6
Schleppy
Scooby Specialist
 
Member#: 15858
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston
Vehicle:
SPB

Default

It only happens when in gear, and when I am deaccelerating...

The weird thing is, I just drove around for an hour and it didn't do it once...

Weird car, very weird car...
Schleppy is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 03:10 PM   #7
KJR
Scooby Specialist
 
Member#: 16879
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: SCIC
Default

hey Schleppy, sorry bout your car. hope you can figure it out soon. have you started on the shifter yet? i have some new pieces and this one will be a bit higher and all polished aluminum. i'll send a few pics when i'm done.

Best,
Keith
KJR is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 03:55 PM   #8
rkd
Scooby Newbie
 
Member#: 7797
Join Date: Jun 2001
Default

I am having a similar but different problem. I get a light ticking noise when I let off the gas after revving. I can only hear this when I'm in my garage with the door open, revving in neutral, while the revs fall, there is an erratic ticking. And it doesn't happen consistently. Can anyone tell me what's occurring?
rkd is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 04:01 PM   #9
KJR
Scooby Specialist
 
Member#: 16879
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: SCIC
Default

is this only occuring when the car is warm? if so, it may be your exhaust.my factory exhaust ticked really loud when at running temperature. you should not be able to hear it when driving though and definitely not to be felt when driving. just a thought. i am very curious about this. good luck to you guys.
KJR is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 04:30 PM   #10
rkd
Scooby Newbie
 
Member#: 7797
Join Date: Jun 2001
Default

Yes, it only happens after I have taken a drive. I first noticed it when I was getting out of the car. So yes, only when the engine's warm.
rkd is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2002, 09:45 PM   #11
Schleppy
Scooby Specialist
 
Member#: 15858
Join Date: Feb 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston
Vehicle:
SPB

Default

Nope, it happened only like a minute or two after the car had been running at less than 35 mph...

It is weird, it hasn't done it all day today...
Schleppy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Click & Clack: Strange click sound when stopping... ianliam Service & Maintenance 14 04-27-2007 05:11 PM
Click & Clack: Strange click sound when stopping... ianliam Transmission (AT/MT) & Driveline 2 08-23-2006 05:04 PM
odd clicking sound hunts Brakes, Steering & Suspension 7 03-05-2005 02:52 PM
Clicking sound when throttle bwco Newbies & FAQs 5 09-29-2003 11:39 AM
Clicking sounds when coasting SysRq Brakes, Steering & Suspension 3 07-18-2003 12:06 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.