Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday October 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2010, 10:22 PM   #1
veyron11111
Scooby Newbie
 
Member#: 255349
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
2010 impreza

Default 2.5i problem

hello i own a 2.5i premium and theres something that bugs me every day i drive it. Ever since a month or two after i bought it in February it makes this weird grinding noise coming from the engine bay, when the engines under load like going down a hill or small incline in 4th or 5th gear when im doing mostly highway speeds. its not a constant grinding but kinda jumpy...on and off...hard to explain. I've gone to the dealer complaining of this and they supposedly fixed it but didn't... any help would be appreciated

thanks
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by veyron11111; 09-20-2010 at 07:40 AM.
veyron11111 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2010, 01:02 PM   #2
nobletea
Scooby Newbie
 
Member#: 169623
Join Date: Jan 2008
Location: MidAtlantic
Vehicle:
2008 2.5i 5d 100k+
Dark Grey Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by veyron11111 View Post
hello i own a 2.5i premium and theres something that bugs me every day i drive it. Ever since a month or two after i bought it in February it makes this weird grinding noise coming from the engine bay, when the engines under load like going down a hill or small incline in 4th or 5th gear when im doing mostly highway speeds. its not a constant grinding but kinda jumpy...on and off...hard to explain. I've gone to the dealer complaining of this and they supposedly fixed it but didn't... any help would be appreciated

thanks
I would say, fixed what? What was the problem?
nobletea is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2010, 08:05 PM   #3
djinn
Scooby Specialist
 
Member#: 212818
Join Date: May 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: Brooklyn
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Satin White Pearl

Default

What was the cause of the problem? Where did the problem come from? I'm guessing it has only affected 5spd's.
djinn is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2010, 08:16 PM   #4
veyron11111
Scooby Newbie
 
Member#: 255349
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
2010 impreza

Default

i dont know if i did it...i dont think so but i could be wrong. It sounds like a grinding noise not a high pitch grinding... its only when the engines underload like if im accelerating it doesnt make the noise. its pretty quiet. I might just have a subi mechanic take a ride with me so i can point it out and see what they think
veyron11111 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2010, 11:13 PM   #5
nairbmik
Scooby Specialist
 
Member#: 220259
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: HoCo & College Park
Vehicle:
09 2.5i
SSM

Default

It's not a grinding noise, its more a deep rattle. It's likely because of the heat shield around the exhaust that's either loose or too close to the body. I have it too, yes its annoying, but I deal with it. Just downshift when you're bogging and the noise is gone.

EDIT: Another thread about this : http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=2032749
nairbmik is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2010, 11:18 PM   #6
veyron11111
Scooby Newbie
 
Member#: 255349
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
2010 impreza

Default

i knew that was an issue with many subi's but i wasn't sure if that was my issue but it most likely is

thanks for your help
veyron11111 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 2.5i Upgrades tagzlinux Newbies & FAQs 13 07-08-2011 03:55 PM
Need Help 06 legacy 2.5i problem 04-WRX Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 9 06-04-2010 08:53 AM
2.5i problem JoeB820 Normally Aspirated Powertrain 19 03-12-2008 06:06 PM
2007 2.5i Problem engine cutting out kruga225 Impreza Forum 1 02-09-2008 10:05 AM
2.5i Problems SpaceMonkey0453 Normally Aspirated Powertrain 8 05-31-2006 12:32 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.