Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 11, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > General Community

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2011, 03:19 PM   #1
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default 2011 WRX right signal light flashing too fast. Help!

Alright so today I was driving along on the freeway and signaled right to change lanes and noticed that the blinker was flashing way too fast. I thought maybe the light had burned out which was highly unlikely since the car is less than 3 months old. After I parked I checked my lights and they were all working but the right blinker was still flashing twice as fast as the left one. When the hazard button is pressed all the lights flash at the same speed.

I did hit a pretty big bump today but I've hit worse. Could that have caused my lights to go crazy?

PS: I do have hella supertone horns installed but they've been on for about a month and never had any problems with them. I also have a kartboy shortshifter which I have no idea how it could have affected my lights, but I'm worried the Subaru guys might use that as an excuse to fix my light.

Anyways if you guys know a quick fix please let me know.
* Registered users of the site do not see these ads.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:21 PM   #2
dsmtweaker
Scooby Specialist
 
Member#: 265405
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Traverse City Michigan
Vehicle:
2013 Audi
Black

Default

This is a known issue on the 2011 models. Sometimes it goes away on its own, sometimes it doesn't.

Either way, take it to the dealer, and they will fix it. Thats what warranties are for.
dsmtweaker is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:21 PM   #3
dsmtweaker
Scooby Specialist
 
Member#: 265405
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Traverse City Michigan
Vehicle:
2013 Audi
Black

Default

This is a known issue on the 2011 models. Sometimes it goes away on its own, sometimes it doesn't.

Either way, take it to the dealer, and they will fix it. Thats what warranties are for.
dsmtweaker is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:23 PM   #4
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

Yeah I'll take it to the dealer. Should I remove my hella supertone horns first though?
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:24 PM   #5
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Quote:
Originally Posted by xabre1200 View Post
Yeah I'll take it to the dealer. Should I remove my hella supertone horns first though?


no....

****...you could likely figure it out yourself and save the going to the dealer hassle

I would...try anyway
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:36 PM   #6
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
no....

****...you could likely figure it out yourself and save the going to the dealer hassle

I would...try anyway
Any advice on how to do this?
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:49 PM   #7
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Quote:
Originally Posted by xabre1200 View Post
Any advice on how to do this?
search and find and READ all the OTHER threads on just this issue

and do what they did
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:50 PM   #8
djoye
Scooby Specialist
 
Member#: 50072
Join Date: Dec 2003
Chapter/Region: South East
Location: TN
Vehicle:
2003 WRX
12.3@112 20psi

Default

Sometimes if the blinker is blinking fast then there's an electrical issue with the lights. Some vehicles' get fast blinker if there's a burned-out bulb along the line. For a newer vehicle I'd assume something is loose with the bulb connections.
djoye is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:52 PM   #9
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Quote:
Originally Posted by djoye View Post
Sometimes if the blinker is blinking fast then there's an electrical issue with the lights. Some vehicles' get fast blinker if there's a burned-out bulb along the line. For a newer vehicle I'd assume something is loose with the bulb connections.
stop assuming

THIS IS A KNOWN ISSUE ALREADY AND THE FIX IS ALREADY KNOWN
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:54 PM   #10
FlyingMoose
Scooby Newbie
 
Member#: 255274
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: W. Canada
Location: BC, Canada
Vehicle:
13 WRX
WRB

Default

Had this same problem on my 2010. Fixed itself within a week.
FlyingMoose is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 03:55 PM   #11
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
stop assuming

THIS IS A KNOWN ISSUE ALREADY AND THE FIX IS ALREADY KNOWN
Will you please link us to the fix
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 04:04 PM   #12
Wrencher86
Scooby Newbie
 
Member#: 250463
Join Date: Jun 2010
Location: Evanston, Il
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Silver

Default

Reposition the wiring harness going to the bulb. This happened on my 2010. When you go to change the bulb you will notice that the harness is at an awkward angle. Just straighten it out a little. I believe that is what the TSB tells you to do. But like Scotty said, there are a lot of other threads on this that likely have the official TSB repair listed. Do a search. Should pop right up.
Wrencher86 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 04:52 PM   #13
F3nris
Scooby Newbie
 
Member#: 262657
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: NESIC
Location: Nashua NH
Vehicle:
2014 Impreza Sport P
DSB

Default

My 2011 does the same thing, I have the same mods, but the issue started before i had them.

I just get out, and tap the light housing, and its all better. If you get out and look while its doing it, the bulb will be flashing weakly in the front.
F3nris is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 04:54 PM   #14
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

Quote:
Originally Posted by F3nris View Post
My 2011 does the same thing, I have the same mods, but the issue started before i had them.

I just get out, and tap the light housing, and its all better. If you get out and look while its doing it, the bulb will be flashing weakly in the front.
Maybe I'm searching wrong but I still cannot find any other threads with people posting fixes for the problem.

Haha, I don't want to keep tapping the housing. Scared it might break if I do it too often.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 05:55 PM   #15
scotheocelot
Scooby Newbie
 
Member#: 254768
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: TXIC
Vehicle:
2011 STi Sedan
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by F3nris View Post
My 2011 does the same thing, I have the same mods, but the issue started before i had them.

I just get out, and tap the light housing, and its all better. If you get out and look while its doing it, the bulb will be flashing weakly in the front.
Thats also what I have noticed too. I gonig to check all my bulb connections but I havent done anything at this point. Strange.

I think it may be in the relay or the switch itself. If the switch doesnt make pure contact then it will act almost as a short. Has anyone paid attention to how you pull down on the turn signal stalk?
scotheocelot is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 10:08 PM   #16
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Quote:
Originally Posted by xabre1200 View Post
Will you please link us to the fix
will YOU please find it and READ it???


ya want charmin or white cloud
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 10:58 PM   #17
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
will YOU please find it and READ it???


ya want charmin or white cloud
What the hell... I already said I did a search and could not find it. Stop being such an ass and help out.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 11:15 PM   #18
Gr33nway
Scooby Newbie
 
Member#: 263546
Join Date: Nov 2010
Default

I've noticed this on my 2011 WRX, no mods, hatchback. It seems after a few seconds it goes away and I can't reproduce it, then it comes back. Maybe someone will link some documentarion, or just keep being arse holes and claim you haven't searched :-/
Gr33nway is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 11:23 PM   #19
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

"Before replacing a head-lamp assembly for a Customer concern of a turn
signal that blinks too fast, check the wiring as it enters the turn signal bulb
socket. There may be too much tension on the wires that could be causing a
poor connection. Slightly re-routing the wire harness to alleviate the tension should remedy the condition. "
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 11:36 PM   #20
Wrencher86
Scooby Newbie
 
Member#: 250463
Join Date: Jun 2010
Location: Evanston, Il
Vehicle:
2010 Impreza 2.5i
Silver

Default

I believe I said that earlier.

Also:

http://forums.nasioc.com/forums/show...ht=turn+signal

http://forums.nasioc.com/forums/show...rn+signal+fast

It took me about 3 minutes to find these. And I suck balls at searching.
Wrencher86 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 11:38 PM   #21
narstune
Scooby Newbie
 
Member#: 267405
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: San Francisco, CA
Vehicle:
'11 WRX Hatch SWP
'13 Kia Optima SX

Default

I just got this fixed today. It's just the connection on the harness that's loose. Re-seat the bulb and that should fix the problem.
narstune is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2011, 11:59 PM   #22
spintheground
Scooby Specialist
 
Member#: 239638
Join Date: Feb 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: VA Beach
Vehicle:
2007 WRX TR UGM
02 MR2 EGM

Default

Quote:
Originally Posted by xabre1200 View Post
What the hell... I already said I did a search and could not find it. Stop being such an ass and help out.
Search:
Click to View Search Results for 2011 wrx blinker issue fix - Google Search 2011 wrx blinker issue fix - Google Search
=



First result:
http://www.clubwrx.net/forums/genera...-signal-2.html

Read that two page thread; try what other people tried; see what works for you. Use your problem solving skills to work out a solution with the given information.

If you were hungry and found an orange, would you post a thread asking how to peel it?
spintheground is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2011, 10:10 AM   #23
WRrexu
Scooby Specialist
 
Member#: 217061
Join Date: Jul 2009
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2009 Wrx

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty View Post
ya want charmin or white cloud
WRrexu is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2011, 10:29 AM   #24
PlasticFoamMan
Scooby Specialist
 
Member#: 197764
Join Date: Dec 2008
Chapter/Region: NESIC
Location: Broston
Vehicle:
02 WRX Stage DD
PRND 01G

Default

Quote:
Originally Posted by xabre1200 View Post
What the hell... I already said I did a search and could not find it. Stop being such an ass and help out.
Scotty and anyone else here are NOT here to spoon-feed you because of laziness so don't act entitled.

All I had to to was search "2011 blinker issue" on Google and guess what? STi fast blinker was the FIRST result in Google. I didn't even search specifically, I bet you could find an answer in five seconds with a thought out couple of words.

PlasticFoamMan is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2011, 10:51 AM   #25
imprezed2011wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 267998
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: South East
Location: Clarksville,TN
Vehicle:
2011 Impreza Wrx
Black

Default

Same thing happen to my mine took it to the dealer and they fixed for free. Its kinda like a recall when you take it in tell the tech to look in the january tech notes it will be on there. They had to take my bumper off they said to re-route some wires. All I know now it is fixed and has done it again yet.
imprezed2011wrx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xluben's 2011 WRX: Spec B 6 Speed and Rotated PTE 6266 xluben Member's Car Gallery 5715 06-22-2014 01:27 AM
2011 WRX Vs. 2008 WRX STI Tetegra General Community 36 04-26-2013 08:28 AM
Dumb to buy a used 2008 WRX vs. a 2009 WRX right now? 02BlueSuperRoo General Community 96 02-13-2012 07:18 PM
WTT : 2011 Wrx stocks rims chris2.0t Tri-State Area Private Classifieds 8 02-11-2011 04:50 AM
2011 wrx automatically blips throttle on upshift? honestabe Newbies & FAQs 17 02-02-2011 12:01 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.