Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday December 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2013, 07:25 PM   #17951
ronjr8102
Scooby Newbie
 
Member#: 216040
Join Date: Jul 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Worcester, MA
Vehicle:
2013 Impreza 2.0i5dr
dark metallic grey

Default

Quote:
Originally Posted by uspopo View Post

When I had my Supertones installed, we initially used the Subimods relay and tested everything before reinstalling the grill. Once everything was put back together and we tested the horns again and it didn't work. We checked every connection and fuse and couldn't figure out why they stopped working. Pulled the grill off to access the bracket and wiring harness and we decided to swap the relay out for OEM Hella one and it worked. The Subimods relay went into the garbage. No issues with the horns since the install.
I installed the harness like it came out of the package and worked from the first press of the horn button.
Subimods said they put in a 5 pin relay instead of the Hella 4 pin cuz the 5 pin works better.
Mine are very loud and always worked so I never touched the harness cuz I love the quality of their harness.
* Registered users of the site do not see these ads.
ronjr8102 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 07:50 PM   #17952
uspopo
Scooby Specialist
 
Member#: 317014
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: NY/CA
Vehicle:
2015 WRX Limited CVT
ISM

Default

If it works without issues then that is good. Whether the 5 pin relay is better than the factory OEM Hella relay I am not going to debate but the Subimods wiring harness was well done. Maybe the supplier of the Subimods 5 pin relay may had a quality issue and I got a defective unit and used the OEM one instead.
uspopo is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 09:17 PM   #17953
ronjr8102
Scooby Newbie
 
Member#: 216040
Join Date: Jul 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Worcester, MA
Vehicle:
2013 Impreza 2.0i5dr
dark metallic grey

Default

Ur right, if it works then it's all good. The only reason I say the 5 pin is better than the 4 pin is because that is what Subimods says on their site to selk the harness. So who knows if its true or just a selling gimmick.
ronjr8102 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 09:19 PM   #17954
myrt1987
Scooby Specialist
 
Member#: 323103
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: toms river, nj
Vehicle:
2012 Limited 2.0i
Dreamy Gray Mistress

Default

Would a different number of pins cause different/better sound?
myrt1987 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 09:22 PM   #17955
myrt1987
Scooby Specialist
 
Member#: 323103
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: toms river, nj
Vehicle:
2012 Limited 2.0i
Dreamy Gray Mistress

Default

Quote:
Originally Posted by soobie doo View Post
during the 11 months that I have owned the car, the TPMS light has come on three times. The first time was during Hurricane Sandy, the second time was a couple of weeks ago, the third time was this morning on my way to work. Each time, my pressure gauge has confirmed that at least one tire was significantly below the recommended pressure, indicating that each time, at least one tire had lost pressure much more quickly than usual.

Each time the light came on, it was on very wet roads. Is there a reason that very wet roads would cause a decrease in pressure, or is this all just a strange coincidence?

Stock Yoko tires, stock 15" steel wheels.
Same thing happened to me last week. Light came on during my commute. 3 were at 35psi and one was at 25psi. I pumped it up and nothing since.

Maybe something with the stock tires? I havent heard anything from anyone else.
myrt1987 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 10:00 PM   #17956
tspunk
Scooby Newbie
 
Member#: 345444
Join Date: Jan 2013
Location: Mass
Vehicle:
2013 Impreza 5-door
White

Default

Hey guys,

Can somebody take a look at their windshield wipers in the front for me and tell me if the passenger side rests on the defroster/heater?

I just noticed today that the passenger one sits higher up. it is not perfectly aligned with the defroster/heater strips...
tspunk is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 10:04 PM   #17957
Catalyse
Scooby Newbie
 
Member#: 355887
Join Date: May 2013
Default

Hey guys I just got a brand new 2013 WRX and I'm looking to replace the sound system with something a bit nicer. I was curious what others had been putting in their car for door speakers, and where I might put a 12' sub in the car. I wanted to avoid the trunk but I'll go there if need be.

Past that any other suggestions you might have. I obviously don't want to void the warranty but any suggestions aesthetic or otherwise that might make the car more enjoyable for me would be greatly appreciated!

Thanks
Catalyse is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 10:30 PM   #17958
danstheman7
Scooby Newbie
 
Member#: 331089
Join Date: Sep 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Bellmore NY
Vehicle:
2012 Impreza Base
DGM/Dark Grey Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by Catalyse View Post
Hey guys I just got a brand new 2013 WRX and I'm looking to replace the sound system with something a bit nicer. I was curious what others had been putting in their car for door speakers, and where I might put a 12' sub in the car. I wanted to avoid the trunk but I'll go there if need be.

Past that any other suggestions you might have. I obviously don't want to void the warranty but any suggestions aesthetic or otherwise that might make the car more enjoyable for me would be greatly appreciated!

Thanks
There's always the under seat subwoofers but they aren't all that great in my opinion. I have a 10" 100w (maybe more, not sure) kicker sub in my trunk, and I love it.
danstheman7 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 10:53 PM   #17959
Reverend_
Scooby Newbie
 
Member#: 315019
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha, NE
Vehicle:
2012 Impreza 5-Door
Ice Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by Catalyse View Post
Hey guys I just got a brand new 2013 WRX and I'm looking to replace the sound system with something a bit nicer. I was curious what others had been putting in their car for door speakers, and where I might put a 12' sub in the car. I wanted to avoid the trunk but I'll go there if need be.
This thread is for the 2.0i Non-turbo Imprezas, so our car is a little different from your '13 WRX now that the Impreza and WRX have gone their separate ways. I'm not sure that getting advice for trunk space will be useful to you since the dimensions are all different.
Reverend_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 12:46 AM   #17960
jspec rsx
Scooby Newbie
 
Member#: 321746
Join Date: May 2012
Default

Quote:
Originally Posted by tspunk View Post
Hey guys,

Can somebody take a look at their windshield wipers in the front for me and tell me if the passenger side rests on the defroster/heater?

I just noticed today that the passenger one sits higher up. it is not perfectly aligned with the defroster/heater strips...
That happened to me as well while using the wipers while driving on the freeway I just turned it on again snd it went back to normal sitting on the defroster
jspec rsx is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 01:18 AM   #17961
Reverend_
Scooby Newbie
 
Member#: 315019
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha, NE
Vehicle:
2012 Impreza 5-Door
Ice Silver Metallic

Default

I thought I remembered someone saying that the front seats from a WRX wouldn't fit our 4th Gen Impreza. I can't seem to find the post/information about it. What's different between the mounting points for those seats? I'm just curious because I have an opportunity to get a set of 'em for cheap from a guy who just put racing seats in.
Reverend_ is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 01:32 AM   #17962
ST Eye
Scooby Specialist
 
Member#: 73068
Join Date: Oct 2004
Location: MD
Vehicle:
2008 STI Boost Wagon
2014 Honda Accord Hybrid

Default

Quote:
Originally Posted by jspec rsx View Post
That happened to me as well while using the wipers while driving on the freeway I just turned it on again snd it went back to normal sitting on the defroster
Mine did initially. I loosened the but and moved it down a tad then tightened the screw. Now it is perfect.
ST Eye is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 01:48 AM   #17963
solistik
Scooby Newbie
 
Member#: 345948
Join Date: Feb 2013
Default

Another cross post from the 2012 Impreza Pictures thread.

Quote:
Originally Posted by solistik View Post
I threw my WRX wheels on today:


My BC Racing BR Series coilover kit should arrive next week, so I should have that installed with a few other parts I have accumulated recently (Rally Armor mud flaps, Visual Garage shark fin antenna, Subaru OEM body molding, and a few other things). So once all those items are installed, I'll do a little photoshoot if the weather permits it.
solistik is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 09:07 AM   #17964
flyboy1100
Scooby Specialist
 
Member#: 314216
Join Date: Mar 2012
Location: ND
Vehicle:
2012 2.0i Sport 5MT
DGM

Default

Quote:
Originally Posted by tspunk View Post
Hey guys,

Can somebody take a look at their windshield wipers in the front for me and tell me if the passenger side rests on the defroster/heater?

I just noticed today that the passenger one sits higher up. it is not perfectly aligned with the defroster/heater strips...
Mine are both centered on those strips
flyboy1100 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 09:08 AM   #17965
flyboy1100
Scooby Specialist
 
Member#: 314216
Join Date: Mar 2012
Location: ND
Vehicle:
2012 2.0i Sport 5MT
DGM

Default

Quote:
Originally Posted by Reverend_ View Post
I thought I remembered someone saying that the front seats from a WRX wouldn't fit our 4th Gen Impreza. I can't seem to find the post/information about it. What's different between the mounting points for those seats? I'm just curious because I have an opportunity to get a set of 'em for cheap from a guy who just put racing seats in.
It looks like they completely redesigned the seat base, if there is a way to swap bases you might be able too.
flyboy1100 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:17 AM   #17966
soobie doo
Scooby Newbie
 
Member#: 324017
Join Date: Jun 2012
Location: Philly Burbs
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i
Ice Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by Catalyse View Post
Hey guys I just got a brand new 2013 WRX and I'm looking to replace the sound system with something a bit nicer. I was curious what others had been putting in their car for door speakers, and where I might put a 12' sub in the car. I wanted to avoid the trunk but I'll go there if need be.

Past that any other suggestions you might have. I obviously don't want to void the warranty but any suggestions aesthetic or otherwise that might make the car more enjoyable for me would be greatly appreciated!

Thanks
I got these speakers, because they were half price at Best Buy when I bought them.
http://www.pioneerelectronics.com/PU...ries/TS-A1674R

I'm pretty happy with them, but they seem to have a bit less bass than the stock speakers did. Go figure. Thinking of getting a sub at some point to fix that problem.

Since upgrading my system, I've heard that Polk Audio is the way to go for speakers.

Re. sub: I'd see what the previous model Impreza guys are doing, since their cars should be more similar to yours than the 2012+ imprezas.
soobie doo is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 11:18 AM   #17967
tspunk
Scooby Newbie
 
Member#: 345444
Join Date: Jan 2013
Location: Mass
Vehicle:
2013 Impreza 5-door
White

Default

Quote:
Originally Posted by jspec rsx View Post
That happened to me as well while using the wipers while driving on the freeway I just turned it on again snd it went back to normal sitting on the defroster
I figured i might have turned it off before it could settle back into position, but i went in the car, turned it on again, and turned it off. It still rests too high...
tspunk is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 11:20 AM   #17968
tspunk
Scooby Newbie
 
Member#: 345444
Join Date: Jan 2013
Location: Mass
Vehicle:
2013 Impreza 5-door
White

Default

Quote:
Originally Posted by ST Eye View Post
Mine did initially. I loosened the but and moved it down a tad then tightened the screw. Now it is perfect.
Thanks, I'll try that.
tspunk is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 12:26 PM   #17969
Dirt Bringer
Scooby Newbie
 
Member#: 340297
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cincinnati
Vehicle:
2013 Impreza 5sp Prm
Ice Silver

Default

Has anyone installed upgraded endlinks, such as those from Kartboy? I have read elsewhere on wrx/sti forums that they dramatically improve handling, and I'm a bit tentative to put a bigger sway bar on the back without them. Losing an endlink in a turn isn't really my idea of safe. Do you fellows think upgraded endlinks will help much with a 19mm sway (which I have) or should I throw a strut tower brace on there and call it a day?
Dirt Bringer is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 12:32 PM   #17970
sgoldste01
Scooby Specialist
 
Member#: 322264
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Webster, NY
Vehicle:
2012 Impreza Sp 5sp
Obs Blk Prl/Drk Gray Mtl

Default

Quote:
Originally Posted by Dirt Bringer View Post
Has anyone installed upgraded endlinks, such as those from Kartboy? I have read elsewhere on wrx/sti forums that they dramatically improve handling, and I'm a bit tentative to put a bigger sway bar on the back without them. Losing an endlink in a turn isn't really my idea of safe. Do you fellows think upgraded endlinks will help much with a 19mm sway (which I have) or should I throw a strut tower brace on there and call it a day?
I don't believe that a 19mm RSB requires stronger end links to operate reliably. But then again, I think the Impreza's unibody is stiff enough to not benefit from a tower brace either.

So don't listen to me because I'm not giving you the fun answers you're looking for!

sgoldste01 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 12:55 PM   #17971
Dirt Bringer
Scooby Newbie
 
Member#: 340297
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cincinnati
Vehicle:
2013 Impreza 5sp Prm
Ice Silver

Default

Quote:
Originally Posted by sgoldste01 View Post
I don't believe that a 19mm RSB requires stronger end links to operate reliably. But then again, I think the Impreza's unibody is stiff enough to not benefit from a tower brace either.

So don't listen to me because I'm not giving you the fun answers you're looking for!

It's not quite so much stronger as stiffer that I'm curious about. I've heard that aftermarket endlinks are significantly stiffer.
Dirt Bringer is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 01:40 PM   #17972
SleepNMnky
Scooby Specialist
 
Member#: 302491
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Buffalo, NY
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i Pr
Dark Grey Metallic CVT

Default

Quote:
Originally Posted by Angelus911 View Post
Just noticed a small crack in my front bumper, lower left hand side on the bottom. It isn't huge, but now that I noticed it, I'm going to see it all of the time now

Is there anything I can do to minimize the appearance of the crack? I'll try to get a picture of it for a better look.

Edit: here's the crack:
Quote:
Originally Posted by Paradis View Post

Oh god... I have exactly the same crack !! Will post picture tomorrow
Quote:
Originally Posted by flyboy1100 View Post

They work great, you should probably stop drill the crack too so it doesn't spread further. Then clean up the hairline crack well and hit it with the touch up paint.

I have used a few of them over the years and never had one fail, 3+ on the jetta and 4+ on my Buick (stupid parking burms)
I have the exact same crack too!!! Tried to get it looked at as warranty issue as I never ran anything over or scraped it but no such luck. They (Subaru dealer) quoted me $650 to replace. NO WAY!!!

I figured I'd duct tape from behind & use some epoxy. Glad to hear there's a kit for this. @Flyboy do you just drill a larger hole at the very end of the crack & that stops it from cracking further?
SleepNMnky is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 02:36 PM   #17973
Angelus911
Scooby Specialist
 
Member#: 89967
Join Date: Jun 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: MA
Vehicle:
2012 Impreza Sport
DGM

Default

^this must have just happened as I changed my oil about a month ago and would have noticed that while crawling underneath my car. I haven't hit anything either, which sucks, and that's what I thought Subaru would say. If it was larger I would probably try my luck at my dealer, but it doesn't seem worth the hassle right now.
Angelus911 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 03:05 PM   #17974
myrt1987
Scooby Specialist
 
Member#: 323103
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: toms river, nj
Vehicle:
2012 Limited 2.0i
Dreamy Gray Mistress

Default

This happened to me during the winter and it left a nice crack in my bumper. I didnt hit anything, unless it was a hit and run in my neighborhood. The crack is above the fog light void.

myrt1987 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 03:22 PM   #17975
flyboy1100
Scooby Specialist
 
Member#: 314216
Join Date: Mar 2012
Location: ND
Vehicle:
2012 2.0i Sport 5MT
DGM

Default

Quote:
Originally Posted by SleepNMnky View Post
I have the exact same crack too!!! Tried to get it looked at as warranty issue as I never ran anything over or scraped it but no such luck. They (Subaru dealer) quoted me $650 to replace. NO WAY!!!

I figured I'd duct tape from behind & use some epoxy. Glad to hear there's a kit for this. @Flyboy do you just drill a larger hole at the very end of the crack & that stops it from cracking further?
you just need to drill a hole slightly larger than the crack, just to make sure it doesn't progress any further
flyboy1100 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2012 Impreza STI concept art khaki_man Member's Car Gallery 37 03-15-2011 03:02 AM
Newsflash: 2012 Impreza looks like BigElm's Butt WagonMonster Off-Topic 4 02-28-2011 08:11 PM
2012 Impreza Concept Zakster87 General Community 14 11-17-2010 05:09 PM
Possibly looking into a 2011 or 2012 Impreza? xenonk Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 1 08-05-2010 10:48 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.