Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday September 4, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2011, 09:22 AM   #1
MortenWRXSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 277334
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: International
Location: Denmark
Vehicle:
2003 WRX STI
Wrc blue

Default Big problem with my STI (p0244+p0123)

Hi all Subaru fans

I have a 2003 WRX STI that I love, but now I have problems unfortunately and I am not the biggest electrican expert on earth

Suddenly the engine with humbling a couple of times and the car was making too much boost.... not boost cutting as usual. and 3 codes is in the ECU.... p0123 throttle position circuit high input, p0118 engine coolant input too high and p0244 wastegate solenoid range input high. something like that

There has never been any problem in the last two years... Only mods are exhaurst system, manifold and decat downpipe. And it has been runing great until this problem suddenly has appeared.

Really hope anyone can help me or has a clue?

Here in Denmark there is not driving a lot of Subarus, so there is no a lot of experts to help
* Registered users of the site do not see these ads.
MortenWRXSTI is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 03-20-2011, 09:53 AM   #2
SeeeeeYa
NASIOC Supporter
 
Member#: 129681
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: WV
Vehicle:
2016 WRX w/EyeSight
Lapis Blue Pearl

Default

Doesn't address all those CELs, but I've noticed increasing numbers of failures of boost control vacuum lines in cars with your model year(s). The rubber goes bad, and boost goes unchecked. Not good if.
SeeeeeYa is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2011, 12:26 PM   #3
MortenWRXSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 277334
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: International
Location: Denmark
Vehicle:
2003 WRX STI
Wrc blue

Default

Thanks for answer.... Found the problem.. Bad wiring.. Earth.... That was good news...
MortenWRXSTI is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Big problem with 08 Sti ecu enniorancati Open Source Reflashes 3 08-05-2009 02:56 AM
Big problem with my 07 sti swap into my 04 wrx...... Samurai_jim Subaru Conversions 17 01-08-2009 06:36 PM
big problem with 04 sti clutch Andranic Transmission (AT/MT) & Driveline 3 05-31-2007 07:51 PM
Big Problems With My 06 Sti gripnripem Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 40 02-14-2007 07:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.