Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-25-2011, 09:13 PM   #151
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

1.1.3 released. Should fix the permission issues people have been having and a few other issues. I added a few small features. Hope everyone likes it, just start up Virtual Dyno and it should update itself.
* Registered users of the site do not see these ads.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 10:33 AM   #152
Subian
Scooby Specialist
 
Member#: 202804
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chitcago, IL
Vehicle:
2002 PSM Sedan
The 2.0L that could

Default

Will I be able to edit gear ratios for the 02 wrx sedan with this version?
Subian is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 11:27 AM   #153
dux10
NASIOC Supporter
 
Member#: 235338
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: South East
Location: Georgia
Vehicle:
2002 Faggin Wagon
srp

Default

Tried it with several logs and it was WAY OFF!!!!!

41hp and 34tq? And on top of that, the graph doesn't even look close to the right shape.

Uninstalled and re-installed same problem. Can I have 1.1.2 back plz???? I need it for a customers car later today....
dux10 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 11:59 AM   #154
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

I just looked at the Time Converter code and its a problem with the way RomRaider has swapped time formats. I've handled this in the past and somehow a bug just showed up in that code. I just fixed it and will release 1.1.4 as an emergency release to fix that.

Last edited by bbarnhill; 09-26-2011 at 12:31 PM.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 12:52 PM   #155
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

I just released 1.1.4 to fix this issue. Please forgive me
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 12:53 PM   #156
dux10
NASIOC Supporter
 
Member#: 235338
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: South East
Location: Georgia
Vehicle:
2002 Faggin Wagon
srp

Default

Awesome! Gonna test it in 2min!
dux10 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 12:59 PM   #157
dux10
NASIOC Supporter
 
Member#: 235338
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: South East
Location: Georgia
Vehicle:
2002 Faggin Wagon
srp

Default

uhhh... I download and install it and it says version 1.1.3 still and the same problem keeps happening?????
dux10 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 01:01 PM   #158
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

if it says 1.1.3 it should update itself ... might want to clear your web browsers cache before clicking download. Google Chrome was doing that to me yesterday.

I just downloaded it from the site and installed it and it was 1.1.4 and it worked fine with the different rom raider logs Ive got.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 01:08 PM   #159
dux10
NASIOC Supporter
 
Member#: 235338
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: South East
Location: Georgia
Vehicle:
2002 Faggin Wagon
srp

Default

Still didn't work.
When I had 1.1.3 I opened it up after you said you released 1.1.4 expecting it to update. When it didn't automatically update I uninstalled it and downloaded it off your site. That still didn't work since it says its version 1.1.3 still. I cleared the cache its still not right....

dux10 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 01:14 PM   #160
dux10
NASIOC Supporter
 
Member#: 235338
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: South East
Location: Georgia
Vehicle:
2002 Faggin Wagon
srp

Default

nvm... I got 1.1.4 now. Its all better. ThanX!!!!!
dux10 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 01:57 PM   #161
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

Glad its working. Sorry about that problem. I don't know what caused that bug to just start showing up.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 03:06 PM   #162
Subian
Scooby Specialist
 
Member#: 202804
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chitcago, IL
Vehicle:
2002 PSM Sedan
The 2.0L that could

Default

Quote:
Originally Posted by Subian View Post
Will I be able to edit gear ratios for the 02 wrx sedan with this version?
Any fix for this? Or is there a way I can edit the ratios myself?
Subian is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 05:01 PM   #163
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

You can edit any vehicle you want by copying one of the XML files in the Cars directory (C:\users\<username>\AppData\Roaming\Virtual Dyno\Cars) to a folder in the Cars directory called Custom and modify it there. Then when the cars data is updated it wont over write anything you put in the Custom subfolder.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2011, 09:14 AM   #164
Subian
Scooby Specialist
 
Member#: 202804
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chitcago, IL
Vehicle:
2002 PSM Sedan
The 2.0L that could

Default

Quote:
Originally Posted by bbarnhill View Post
You can edit any vehicle you want by copying one of the XML files in the Cars directory (C:\users\<username>\AppData\Roaming\Virtual Dyno\Cars) to a folder in the Cars directory called Custom and modify it there. Then when the cars data is updated it wont over write anything you put in the Custom subfolder.
Will I have to create a new profile after doing this? How will virtual dyno know to select the custom xml over the normal one in the car folder?
Subian is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2011, 09:33 AM   #165
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

You can put SUBIANS CAR or whatever in the XML to distinguish your car from the others and it will show up in the car list.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2011, 11:50 AM   #166
Subian
Scooby Specialist
 
Member#: 202804
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chitcago, IL
Vehicle:
2002 PSM Sedan
The 2.0L that could

Default

Quote:
Originally Posted by bbarnhill View Post
You can put SUBIANS CAR or whatever in the XML to distinguish your car from the others and it will show up in the car list.
I have a copy of the file in the customs folder and in the wrx folder, the custom folder doesn't show up on the pull down menu, and both files are nowhere to be found?
Subian is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2011, 06:42 PM   #167
05slprWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 243742
Join Date: Apr 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: lake county,CA
Vehicle:
2005 WRX323whp290wtq
bremboed,meth addict.

Default

anyone use this with the accesport logging feature? everytime i try to use it i load my log up and hit view log results and it just opens up microsoft EXCEL how to i actually graph the log on the VD
05slprWRX is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2011, 01:06 AM   #168
Subian
Scooby Specialist
 
Member#: 202804
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chitcago, IL
Vehicle:
2002 PSM Sedan
The 2.0L that could

Default



Recent and final tuning work vf22, roughly 21ish psi.
Subian is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2011, 11:36 AM   #169
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

Subian what is the full folder path to where you are putting the custom xml? May be in the old spot. I think Ill add an option on the menu to take you to the right place in explorer.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 10:03 AM   #170
Subian
Scooby Specialist
 
Member#: 202804
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chitcago, IL
Vehicle:
2002 PSM Sedan
The 2.0L that could

Default

Quote:
Originally Posted by bbarnhill View Post
Subian what is the full folder path to where you are putting the custom xml? May be in the old spot. I think Ill add an option on the menu to take you to the right place in explorer.
I think I got it figured out, but I had to edit the 02-5 wrx sedan XML. The "custom" XML wouldn't show up on the list. Also, can you only have 1 profile at a time?
Subian is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 10:08 AM   #171
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

no you can have as many profiles as you want. Im going to look into the custom xmls right now and see if they work here.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2011, 11:51 AM   #172
rek888v2
Scooby Specialist
 
Member#: 71287
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: TXIC
Location: School of Automotive Machinist
Vehicle:
S202 + 04 STi + 09
STi + 02 WRX

Default

Subscribed as I have been using this software for a while.
rek888v2 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 07:32 PM   #173
dux10
NASIOC Supporter
 
Member#: 235338
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: South East
Location: Georgia
Vehicle:
2002 Faggin Wagon
srp

Default

I just updated to 1.1.5 and I'm getting the same stupid problem as before. Awkward power/torque numbers. It looks like a honda power curve..... Plz fix...
dux10 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 11:09 PM   #174
bbarnhill
Scooby Newbie
 
Member#: 256281
Join Date: Aug 2010
Location: Kansas City, KS
Vehicle:
2007 Shelby GT 500
Grey

Default

That description doesnt really help me. "Honda Power curve"?

I cant tell from that if its the log or if VD has a problem.
bbarnhill is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 11:48 PM   #175
gray_scoob_punk
Scooby Newbie
 
Member#: 144318
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: FLW, MO
Vehicle:
2005 Impreza RSC
CGM

Default

I updated and now I don't have access to my custom added vehicles.
gray_scoob_punk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Log analyzer - check it out jmc9809 Engine Management & Tuning 42 11-04-2007 09:00 AM
New Log-Analyzer program comming soon! NavyBlueSubaru Engine Management & Tuning 69 03-24-2007 03:17 PM
U-LAME -- UTEC Log Analyzer and Map Editor WolfDrive Engine Management & Tuning 14 12-05-2005 11:01 PM
UTECA (new log analyzer software)... need beta testers WolfDrive Engine Management & Tuning 10 05-31-2005 02:42 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.