Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday April 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
North West Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > North West Impreza Club Forum -- NWIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-17-2002, 09:53 PM   #1
saggioWRX
Scooby Specialist
 
Member#: 18994
Join Date: May 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle WA,
Vehicle:
08 GTS
10 CTS W

Default Blitz Dual TT Install Q's?

Ok, I have the Blitz Dual TT, and I did buy the wiring harness. I installed everything "but" the length of wire from the Alarm Module to the parking brake sensor Module. And the damn boost gauge vacuum hose.
So first off, do I run a wire from the Dark green/w/black strip above the fuse panel, to the gray wire that goes to the parking brake sensor??? Does this make my alarm work again? Cuz right now, my alarm doesn't work anymore And Yes, I went to Swankmonkey.com but it's as clear as mud how they explain it!
And for the boost vacuum hose. Do I go to the BOV hose, or the FPR hose? Ivan......if your reading this please let me know what you did with yours! Thanks everyone, Later
* Registered users of the site do not see these ads.
saggioWRX is online now   Reply With Quote
Old 07-18-2002, 12:10 AM   #2
iv30
Scooby Specialist
 
Member#: 10865
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: South East
Location: At my house
Vehicle:
12 T3 08 IS350

Default

You need to cut 2 wires one at the at the Keyless entry module above the fuse panel which is a dark green/black wire just cut it and tape both ends. The second is at the alarm module under the parking brake area just cut the gray wire and tape both ends. The parking sensor wire from the TT goes to the pink wire beside the parking brake just tap into this wire. For the vacum hose tap into the hose going into the BFV on your right when facing the engine. Thats it. Any problems let me know.
iv30 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2002, 11:16 AM   #3
saggioWRX
Scooby Specialist
 
Member#: 18994
Join Date: May 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle WA,
Vehicle:
08 GTS
10 CTS W

Default

Is the BFV, the BOV? Sorry, I know more about Airplanes(Thank God) than my new Rex! Thanks Ivan.
saggioWRX is online now   Reply With Quote
Old 07-18-2002, 11:23 AM   #4
iv30
Scooby Specialist
 
Member#: 10865
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: South East
Location: At my house
Vehicle:
12 T3 08 IS350

Default

Yup BOV, my dislexia is showing
iv30 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2002, 10:26 AM   #5
saggioWRX
Scooby Specialist
 
Member#: 18994
Join Date: May 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle WA,
Vehicle:
08 GTS
10 CTS W

Default

Quote:
Originally posted by iv30
You need to cut 2 wires one at the at the Keyless entry module above the fuse panel which is a dark green/black wire just cut it and tape both ends. The second is at the alarm module under the parking brake area just cut the gray wire and tape both ends. The parking sensor wire from the TT goes to the pink wire beside the parking brake just tap into this wire. For the vacum hose tap into the hose going into the BFV on your right when facing the engine. Thats it. Any problems let me know.
I.......V.......A........N........I'm not sure if the TT is working now! I drove it to work in the Automatic mode, and it didn't stay running when I got to work. But before I got to my work parking lot I was at a red light for about 2 minutes. Does the TT know when I'm idling, and use this time as the cool down period? Also, on the way home I set it on the Manual mode, and it didn't stay running again! So,....I'm not sure if this is how it's supposed to be working Shouldn't it stay running no matter what if I have it in the Manual mode? Please help! I did exactly what you said to do about ALL the hook ups. THanks Again!
saggioWRX is online now   Reply With Quote
Old 07-19-2002, 12:29 PM   #6
iv30
Scooby Specialist
 
Member#: 10865
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: South East
Location: At my house
Vehicle:
12 T3 08 IS350

Default

I guess the first place to check is the handbrake wire make sure you have a good connection and the hanbrake is engaged. You should see the timer counting down in automatic mode if you see nothing when you shut of your car its the parking brake signal.
Let me konw what happens.
iv30 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2002, 08:46 PM   #7
02wrx999
Scooby Newbie
 
Member#: 22802
Join Date: Aug 2002
Location: Long Island, NY
Vehicle:
2002 WRx
Blue

Default Re: Blitz Dual TT Install Q's?

Quote:
Originally posted by saggioWRX
Ok, I have the Blitz Dual TT, and I did buy the wiring harness. I installed everything "but" the length of wire from the Alarm Module to the parking brake sensor Module. And the damn boost gauge vacuum hose.
So first off, do I run a wire from the Dark green/w/black strip above the fuse panel, to the gray wire that goes to the parking brake sensor??? Does this make my alarm work again? Cuz right now, my alarm doesn't work anymore And Yes, I went to Swankmonkey.com but it's as clear as mud how they explain it!
And for the boost vacuum hose. Do I go to the BOV hose, or the FPR hose? Ivan......if your reading this please let me know what you did with yours! Thanks everyone, Later
can you post a pic of this hose it would help me out alot, ad im having trouble locating my alarm moduals, the arent in the same places, any ideas?
02wrx999 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2002, 11:58 AM   #8
ChrisDP
Scooby Specialist
 
Member#: 5879
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Team Shocker Richmond,VA
Vehicle:
'02 STX WRX
STS Civic, ITA Integra

Default

Just did a search and noticed these threads. I installed my Blitz DTT yesterday. As for the boost tap, I used what I think is the BOV line. If you're standing looking at the engine, the BOV is the gold-tinted circular part with one black vacuum hose, bolted to the right front corner of the intercooler. The diameter of the tubing there is much larger than the fitting Blitz gives you. The ID of the stock tube there is 1/4". The OD of the fitting Blitz gives is 1/8". I picked up two reducers that step from 1/4" down to 1/8". I cut the hose about 3" away from the BOV, then inserted the reducers into both ends. Then I used some 7/64" (any small size will do that fits tightly over the 1/8" end of the reducers and the Blitz fitting) rubber tubing I bought at the autoparts store to connect the Blitz T-fitting between the two reducers. I then routed the boost line through the firewall plug that is right behind the clutch and brake.

As for the factory alarm module, take off the lower dash panel. Stare at the fuse block on the left, the move your eyes upwards. There should be a black box with one wide connector of wires going into it. It's held in by 1 10-mm bolt. Remove the bolt. Find the DARK Green wire with a BLACK stripe on it. (there's also a light green wire with black, this is NOT the one you want) Snip the DARK wire and tape both ends.
ChrisDP is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing JDM Blitz Dual TT Santo Domingo 2.5 RS Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 4 06-29-2003 05:29 PM
Need help on installing Blitz dual TT edkwon Electrical & Lighting 2 05-12-2003 03:52 PM
Blitz Dual TT install questions WRX Power Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 07-06-2001 06:34 PM
Blitz Dual TT or MSTT? dug-e-fresh Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 05-22-2001 11:49 AM
Blitz Dual TT questions? jjameson New England Impreza Club Forum -- NESIC 0 05-01-2001 08:28 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.