Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday July 13, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Interior & Exterior Modification

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-21-2014, 04:23 PM   #626
WRB13WRX
Scooby Newbie
 
Member#: 341786
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: South East
Location: Birmingham, AL
Vehicle:
2013 WRX Ltd. Hatch
SWP

Default

i dont have a gauge in that pod, but i do have the blank, and mine works fine.
* Registered users of the site do not see these ads.
WRB13WRX is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 04:24 PM   #627
Celery GT-5
Scooby Guru
 
Member#: 98210
Join Date: Oct 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Upstate NY
Vehicle:
2015 WRX Premium 6MT
WRB

Default

Telescope your wheel out a bit lol
Celery GT-5 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 04:26 PM   #628
WRB13WRX
Scooby Newbie
 
Member#: 341786
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: South East
Location: Birmingham, AL
Vehicle:
2013 WRX Ltd. Hatch
SWP

Default

lol, yeah and mine is all the way in, still with no issues
WRB13WRX is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 05:19 PM   #629
Dougbo9807
Scooby Newbie
 
Member#: 371409
Join Date: Oct 2013
Chapter/Region: RMIC
Location: Fort Collins, CO
Vehicle:
2006 WRX TR
Black

Default

Is it me or are the pictures broken?
Dougbo9807 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 05:34 PM   #630
RSD Performance
Former Vendor
 
Member#: 346602
Join Date: Feb 2013
Chapter/Region: MWSOC
Location: La Porte, IN
Vehicle:
2013 Subaru WRX
www.rsdperformanceinc.com

Default

Quote:
Originally Posted by vision.dynamix View Post
Anyone have issues with the headlight stalk contacting the left side gauge, completely preventing the stalk from going into the High Beams - Locked On position?
Yes. I had to the lower the steering wheel as far as I could on my '13 to engage the high beams but could no longer take the wheel rubbing against my leg so decided to switch to a dash pod.

James
RSD
RSD Performance is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 04:31 PM   #631
Scoobers
Scooby Newbie
 
Member#: 341693
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Powell, OH
Vehicle:
2013 Subaru
13 WRX SWP

Default

Just finished installing mine... Few things ya might wanna know.

The T fitting that comes with the boost gauge DOES NOT FIT. If you are using zipties, that is super sketchy. There was so much play in it I don't know how anyone could use zip ties. Also, I used worm clamps instead of zip ties.

-I bought a t fitting assortment bag from advance auto parts and used a T out of there. I have an extra one because it came with 2. I plan on giving it to my buddy when he does his. The previous size in this thread is inaccurate.

-Also, why is everyone cutting their line? Go get another one from autozone/advance/etc. and use that so you can revert back to stock if needed. They are like five dollars.

-You need 20 amp fuse taps if you plan on using fuse taps. One of the taps will be 15amp + 3amp.

-You should really be using yellow teflon tape, not white for the oil pressure sensor.

-When running through the fender wall, you DO NOT need to remove the wheel... Just turn it a little to the left

-I used RED 3, ORANGE 4, WHITE 16. I grounded behind the deadped. This lit up the first time.

-If you try to rush through the install, you're gonna have a bad time
Scoobers is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 01:28 PM   #632
ckrp25
Scooby Newbie
 
Member#: 375112
Join Date: Dec 2013
Location: Boston, MA
Vehicle:
2011 WRX Sedan
Satin Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by Dougbo9807 View Post
Is it me or are the pictures broken?
Not just you, anyone still have the pictures that could repost?
ckrp25 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:33 PM   #633
stierzy34
Scooby Specialist
 
Member#: 92113
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Belleville, IL
Vehicle:
2013 Mini Cooper S
"Martha"

Default

Bump for this. I used the guide when I installed defis on my 2011 and would love them to do the new install on my 2005
stierzy34 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2014, 05:22 PM   #634
Darkhorse85
Scooby Newbie
 
Member#: 303734
Join Date: Dec 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago
Vehicle:
2012 WRX Hatch
DGM

Default

I, too, grabbed the Tee Fitting assortment from Advanced Auto but didnt find one in there that I liked.

Dont forget about McMaster-Carr

http://www.mcmaster.com/#standard-ba...ttings/=qgac08
Darkhorse85 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2014, 05:09 PM   #635
Scoobers
Scooby Newbie
 
Member#: 341693
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Powell, OH
Vehicle:
2013 Subaru
13 WRX SWP

Default

Quote:
Originally Posted by Darkhorse85 View Post
I, too, grabbed the Tee Fitting assortment from Advanced Auto but didnt find one in there that I liked.

Dont forget about McMaster-Carr

http://www.mcmaster.com/#standard-ba...ttings/=qgac08
I found one in there that was the perfect size... This is for the DEFI gauges though... although the tube size shouldn't matter :/
Scoobers is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 10:43 AM   #636
DeadGeneration
Scooby Newbie
 
Member#: 313753
Join Date: Mar 2012
Vehicle:
2012 WRX
Dark Gray Metallic

Default

Suck! Where the pictures go!
DeadGeneration is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 04:51 PM   #637
ScoobieNoob
Scooby Newbie
 
Member#: 267079
Join Date: Dec 2010
Location: Satellite Beach, FL
Vehicle:
2011 WRX HB
OBP

Default

Is there another write up anywhere else on the net for this install? Tried searching, couldn't find much
ScoobieNoob is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 08:28 PM   #638
lukev
Scooby Newbie
 
Member#: 271645
Join Date: Jan 2011
Location: Canada
Vehicle:
2008 STi

Default

im going throught this right now, trying to get the wires through the firewall but its a PITA. ill take some vids/pics when i figure it out
lukev is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2014, 10:16 PM   #639
DeadGeneration
Scooby Newbie
 
Member#: 313753
Join Date: Mar 2012
Vehicle:
2012 WRX
Dark Gray Metallic

Default

I followed this guide today:

http://forums.nasioc.com/forums/show...&postcount=573

Thanks Shadow Rex!
DeadGeneration is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2014, 06:30 PM   #640
WRB13WRX
Scooby Newbie
 
Member#: 341786
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: South East
Location: Birmingham, AL
Vehicle:
2013 WRX Ltd. Hatch
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by lukev View Post
im going throught this right now, trying to get the wires through the firewall but its a PITA. ill take some vids/pics when i figure it out
so much easier to go through the fender there is a rubber grommet there you poke a hole in and feed the wires though
WRB13WRX is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2014, 02:47 AM   #641
rontruong
Scooby Newbie
 
Member#: 381956
Join Date: Feb 2014
Default

aw all the pics are broken.
So many pics haha
rontruong is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2014, 12:37 AM   #642
Shadow Rex
Scooby Newbie
 
Member#: 340458
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: BAIC
Location: Nor Cal
Vehicle:
2013 WRX
Black

Default

Quote:
Originally Posted by DeadGeneration View Post
I followed this guide today:

http://forums.nasioc.com/forums/show...&postcount=573

Thanks Shadow Rex!
You're welcome! That's why we post how to's

Enjoi!
Shadow Rex is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 12:01 PM   #643
gsrcrxsi
Scooby Specialist
 
Member#: 236952
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Baltimore
Vehicle:
2010 WRX (SSM)
Stg "2+" 300hp/360trq

Default

maybe this isnt the best place to ask. about the Defi oil pressure sensor

isnt the Defi thread 1/8 NPT
where stock is 1/8 BSPT

these are not the same. are you just shoving the NPT threads into the BSPT hole with some teflon and saying "meh, close enough" ??

I'm thinking about remote mounting the sensor with a short SS line with the appropriate adapters on each end.

thoughts?
gsrcrxsi is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 04:39 PM   #644
Josias
Scooby Specialist
 
Member#: 170727
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: Hunstville, Texas
Vehicle:
2003 Impreza Wrx
Rally Blue

Default

Did the oil pressure sender come with the gauge?
Josias is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2014, 01:18 AM   #645
dlj2
Scooby Newbie
 
Member#: 374146
Join Date: Nov 2013
Default Repost Please

In the middle of the same project (SMY Cluster and Delfi Red Racer gauges. Looking for a little help with routing the wires out of the SMY Cluster as well as which fuses to use to wire gauges.
Can you re-post pictures or can someone help?
Thanks
dlj2 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2014, 10:20 AM   #646
mikeyj
Scooby Newbie
 
Member#: 364766
Join Date: Aug 2013
Location: NJ
Vehicle:
2013 WRX
Pearl White

Default

Did anyone experience a cel after installing boost gauge? Soon after I installed I got P0451 evap emission pressure sensor range. I saw a service manual that says check for vacuum leaks. Wondering if tapping the vacuum line on bov could have resulted in small leak and tripped cel.
mikeyj is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2014, 12:10 AM   #647
ptak
Scooby Newbie
 
Member#: 355012
Join Date: Apr 2013
Location: PA
Vehicle:
2013 STI sedan
OBP

Default

Hey all, so after a lot of hunting, typing, editing, etc I found most of the pictures from O.C.D.'s install. I have everything saved in PDF format. I don't post a lot on here so a quick way to post the PDF would be great (currently rules say I, "may not post attachments" =/), like I said probably because I never post and mostly just read. Sorry I couldn't find all the pictures, but I made a valiant effort at it. I'm betting I need to be more active on here to post attachments?


Edit: I took his install steps and paired up the pictures accordingly as best I could.

Last edited by ptak; 05-02-2014 at 12:14 AM. Reason: specific information added.
ptak is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:02 AM   #648
mugentheman215
Scooby Newbie
 
Member#: 356317
Join Date: May 2013
Default

Did you end up finding pictures of this, mainly looking at the fuse tap setup and where things are hooked up.
mugentheman215 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 04:29 PM   #649
resu
Scooby Newbie
 
Member#: 78288
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2006 Subaru STi
CGM

Default

Quote:
Originally Posted by ptak View Post
Hey all, so after a lot of hunting, typing, editing, etc I found most of the pictures from O.C.D.'s install. I have everything saved in PDF format. I don't post a lot on here so a quick way to post the PDF would be great (currently rules say I, "may not post attachments" =/), like I said probably because I never post and mostly just read. Sorry I couldn't find all the pictures, but I made a valiant effort at it. I'm betting I need to be more active on here to post attachments?


Edit: I took his install steps and paired up the pictures accordingly as best I could.
thanks for hunting all of that down!
resu is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 06:13 PM   #650
Brycetron
Scooby Newbie
 
Member#: 373392
Join Date: Nov 2013
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine, US
Vehicle:
2011 STI
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Scoobers View Post
Just finished installing mine... Few things ya might wanna know.

The T fitting that comes with the boost gauge DOES NOT FIT. If you are using zipties, that is super sketchy. There was so much play in it I don't know how anyone could use zip ties. Also, I used worm clamps instead of zip ties.

-I bought a t fitting assortment bag from advance auto parts and used a T out of there. I have an extra one because it came with 2. I plan on giving it to my buddy when he does his. The previous size in this thread is inaccurate.

-Also, why is everyone cutting their line? Go get another one from autozone/advance/etc. and use that so you can revert back to stock if needed. They are like five dollars.

-You need 20 amp fuse taps if you plan on using fuse taps. One of the taps will be 15amp + 3amp.

-You should really be using yellow teflon tape, not white for the oil pressure sensor.

-When running through the fender wall, you DO NOT need to remove the wheel... Just turn it a little to the left

-I used RED 3, ORANGE 4, WHITE 16. I grounded behind the deadped. This lit up the first time.

-If you try to rush through the install, you're gonna have a bad time

Good tips. Just did this and was going to use this thread as a guide only to see the pics gone. They also make T fittings that allow you to cut off ends until you get to the size you need. Basically, an adjustable fitting. Thats what I ended up using. Bought some line as well so I didn't have to cut anything.

I just don't know what size fuse to protect the gauges. I think I threw 10a fuses in each fuse piggyback.
Brycetron is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NOAH is a tool....and I can proove it (Post here if you want points!) madcatz Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 14 05-02-2011 06:47 PM
Tell us how Subiefest went when you get back tonight & pics if you have them KB'izzle Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 361 10-30-2009 07:57 PM
ssr professors, post pics if you have them streko Member's Car Gallery 2 07-22-2004 04:27 PM
Anyone put WRX stock rims on an RS? Pics if you have them... Samirr76 Interior & Exterior Modification 2 07-21-2001 03:15 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.