Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 29, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-18-2011, 03:31 PM   #1
realwomble
Scooby Newbie
 
Member#: 49305
Join Date: Nov 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, WA
Vehicle:
2002 Stg.2 WRX Wagon
Silver

Default 02 WRX boost oscillation

Just noticed this today on my car. Not sure how long it's been doing it, since I've not changed anything mechanical on the car for a long time (years) and don't usually stare at the boost gauge when driving. Been running S2/DP/UP for many years as well.

- '02 WRX ~60K miles
- Cobb DP
- STI UP
- Accessport (v1) stage 2 91oct (basemap)
- SAMCO IC hoses

It matches the symptoms in this thread pretty well - between 1.2 bar and 0.8 bar, ~1 hz oscillation.

Most obvious foot-on-floor in 4th or 5th at around 3k RPM.

Some similar discussion in this thread over in 2.0, but nobody seemed to figure out the cause.

Interestingly today on my short drive to work, didn't repro. Yesterday it was 100% repro in 4/5th during a long(er) freeway drive.

Any ideas?


( edit - only mechanical thing done in the last ~6mo was the cold-weather-smell TSB (which the dealer messed up by leaving the PCV hose disconnected) and an ABS ECU replacment )
* Registered users of the site do not see these ads.
realwomble is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 WRX boost cut out hosl380 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 3 05-19-2009 11:29 PM
WTB: Stock 02 WRX Boost solenoid or GM solenoid... djdolby SCIC Private Classifieds 0 04-04-2009 03:27 PM
02 WRX Boost/Sluggish Problems.Help! streetsoldier59 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 13 11-22-2008 08:57 AM
02 wrx boost problem!!! awdxthexartxofxwar Newbies & FAQs 8 07-14-2008 07:34 AM
Stock 02 WRX boost pressure DSMtuner Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 17 01-11-2005 09:46 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.