Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday May 23, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-26-2014, 11:52 PM   #1
Apex22b
Scooby Newbie
 
Member#: 306286
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Carson, CO
Vehicle:
08 WRX
White

Default 08 WRX Stage 1+ SF 91 MTv300 LWG Logs

Just wanted to leave this here and get some help. I hit fuel cut (sorry wasn't logging at the time) and I have not wanted to recreate it. only Mods on the car are COBB SF intake, and AccessPort with Stage 1+ SF91 MTv300 LWG on it. I know the car is hitting 17.5-19.0 PSI a few times in second gear but cant recreate it with just a 3rd gear pull. Any help will be greatly appreciated

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing 3rd Gear Controlled Pull

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing 17.47 PSI spike (unsure of gear)

I will try soon to replicate the fuel cut and log that run
* Registered users of the site do not see these ads.
Apex22b is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-27-2014, 12:06 PM   #2
snoopy_sti
NASIOC Supporter
 
Member#: 164942
Join Date: Nov 2007
Vehicle:
2013 WRX STI Limited
2007 WRX STI Limited

Default

need permissions
snoopy_sti is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2014, 12:24 AM   #3
Apex22b
Scooby Newbie
 
Member#: 306286
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Carson, CO
Vehicle:
08 WRX
White

Default

My bad it has been fixed should be able to see it now.
Apex22b is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2014, 08:20 AM   #4
snoopy_sti
NASIOC Supporter
 
Member#: 164942
Join Date: Nov 2007
Vehicle:
2013 WRX STI Limited
2007 WRX STI Limited

Default

Your first log looks fine, you had a perceived knock event at lower rpms that it pulled timing for and then added it back in. I see the boost spike in the second log. I don't know what is up with that because I was looking at the throttle position and you were only at 90% when it happened. Also in the start of that log your DAM dropped to 0.625. There could be many causes for that to happen so I would go back to the stock intake for the boost spike, and maybe try running 93 gas with the 91 map to see if that keeps your DAM in check.
snoopy_sti is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2014, 04:48 PM   #5
Apex22b
Scooby Newbie
 
Member#: 306286
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Carson, CO
Vehicle:
08 WRX
White

Default

Thanks alot for the info. I will go back to the stock intake to see what happens. I wish I could go to 93 out here but only 91 available in my part of Kansas. Is the knock event you were talking about normal? I am still pretty new to all of this thank you
Apex22b is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 11:13 PM   #6
Apex22b
Scooby Newbie
 
Member#: 306286
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Carson, CO
Vehicle:
08 WRX
White

Default

removed the Cobb SF Intake re flashed with the Stage 1 LWG here is a datalog
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
thanks for looking
Apex22b is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2014, 11:29 PM   #7
snoopy_sti
NASIOC Supporter
 
Member#: 164942
Join Date: Nov 2007
Vehicle:
2013 WRX STI Limited
2007 WRX STI Limited

Default

Yeah something weird is going on because your DAM is 0.8, your getting some knock still. Did the DAM start at 1 and work its way down?

If it started at .8 you can reset the ECU and drive it in 2nd gear under moderate boost at 2500 rpm while holding one foot on the break and the other on the gas and it should raise the DAM to 1 right away. Or you could just drive it around normally doing some moderate boost until the DAM gets to 1. Most maps now start at 1 and if something is wrong it decreases. Older maps started at a lower value and increased to 1.0.
snoopy_sti is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2014, 01:43 AM   #8
Apex22b
Scooby Newbie
 
Member#: 306286
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Carson, CO
Vehicle:
08 WRX
White

Default

I reset the ECU and checked the DAM it was at .812 stayed there till running it at minor boost for a while, then it went to 1.0 staying there. I am going to drive around it around for a little while longer and then take another log and post it
Apex22b is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.