Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday May 26, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
North West Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > North West Impreza Club Forum -- NWIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2014, 10:18 PM   #5976
2.5L Monster
Scooby Specialist
 
Member#: 307177
Join Date: Jan 2012
Chapter/Region: BAIC
Location: In the Sac of Ramento
Vehicle:
2k4 WRX/WRB
Shuckin' & Drivin'

Default

Quote:
Originally Posted by silverton View Post
Needed to reboot a front axle. Decided to just leave it out.
I've gotta replace my left front axle boot. Difficult?
* Registered users of the site do not see these ads.
2.5L Monster is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 01-17-2014, 10:53 PM   #5977
silverton
Scooby Newbie
 
Member#: 331131
Join Date: Sep 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: Burien, WA
Vehicle:
2001 2.5RS
STM

Default

Quote:
Originally Posted by 2.5L Monster View Post
I've gotta replace my left front axle boot. Difficult?
If the '04 is anything like the '00:

Disconnect sway bar endlink.
Remove bolt from lower ball joint that goes through the hub and knock out the LCA from the hub with a hammer.
Punch spring pin out of axle stub that keeps it attached the transmission.
Remove nut from outter axle stub and knock it out of the hub with a hammer. ~137ft/lbs on this nut.

Installation is reverse. Should take about an hour to do both sides if you're swapping out the axles for already assembled units.
silverton is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 11:17 PM   #5978
2.5L Monster
Scooby Specialist
 
Member#: 307177
Join Date: Jan 2012
Chapter/Region: BAIC
Location: In the Sac of Ramento
Vehicle:
2k4 WRX/WRB
Shuckin' & Drivin'

Default

Quote:
Originally Posted by silverton View Post
If the '04 is anything like the '00: Disconnect sway bar endlink. Remove bolt from lower ball joint that goes through the hub and knock out the LCA from the hub with a hammer. Punch spring pin out of axle stub that keeps it attached the transmission. Remove nut from outter axle stub and knock it out of the hub with a hammer. ~137ft/lbs on this nut. Installation is reverse. Should take about an hour to do both sides if you're swapping out the axles for already assembled units.
Awesome write-up! Thank you! I appreciate it.
2.5L Monster is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 11:22 PM   #5979
silverton
Scooby Newbie
 
Member#: 331131
Join Date: Sep 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: Burien, WA
Vehicle:
2001 2.5RS
STM

Default

Quote:
Originally Posted by 2.5L Monster View Post
Awesome write-up! Thank you! I appreciate it.
I'd have put it all back together proper but I thought RWD would be just too much fun, and it is! But knowing my luck, it's going to snow tomorrow.
silverton is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2014, 12:00 PM   #5980
bladebrown253
Scooby Newbie
 
Member#: 378655
Join Date: Jan 2014
Chapter/Region: NWIC
Location: In the Rain
Vehicle:
2012 WRX
WRB

Default

Installed a Cobb ss today.....didn't take much time as I thought it would
bladebrown253 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2014, 12:03 PM   #5981
merlindavis
Scooby Newbie
 
Member#: 366849
Join Date: Aug 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Gig Harbor, WA
Vehicle:
2000 OBS
Silver-ish

Default

Finished wiring up the compass pack, installed the supertones (and shamed myself for it), and did a psuedo-permanent install of the bed in back for road trip/camping mode
merlindavis is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2014, 05:15 PM   #5982
Konathebarbarian
Scooby Newbie
 
Member#: 370557
Join Date: Oct 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle
Vehicle:
'95 Legacy L
'98 M3/4/5

Default

Got a nice 18% all around tint. Feels like a new car!
Konathebarbarian is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2014, 06:16 PM   #5983
Clutch Dog
Scooby Specialist
 
Member#: 258967
Join Date: Sep 2010
Chapter/Region: NWIC
Location: On a 'boat
Vehicle:
2007 Charger R/T
Real Steel

Default

replaced the pcv valve, did a seafoam treatment to the intake, no oil though,

im having problems with my idle. two codes in both relating to the IAV and the high idle problems.. i think they both can be pointed back to the twe ported throttlebody, and extrude honed intake.
Clutch Dog is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 10:36 AM   #5984
Breezio
Scooby Specialist
 
Member#: 234357
Join Date: Jan 2010
Location: Meridian, ID
Vehicle:
2009 WRX
Sportwagen zum einbauen!

Default

Drove it about 400 miles. Used a couple rest area on ramps to test out the new clutch, launch control, etc. with a couple 0-60 runs (65mph freeway ).
Found out the latest firmware on my access port isn't functioning properly for the 0-60 test.
After the test it switches to the 1/4 mile results screen (odd) and doesn't show any results for anything (double odd)..
Breezio is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 03:45 PM   #5985
RobSTI06
Scooby Newbie
 
Member#: 240706
Join Date: Mar 2010
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle
Vehicle:
2006 STI
OBP Stg 2 Protune

Default

New plugs, oil change, power steering flush, Installed SPT hear shield and picked up some all weather mats! Successful Saturday
RobSTI06 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 04:25 PM   #5986
jdm05
Scooby Specialist
 
Member#: 180155
Join Date: May 2008
Chapter/Region: NWIC
Location: washington
Vehicle:
e85 05 wrx
PSM

Default

Gave her a bath from gray to psm and cleaned wheels from bronze to bbs gold
jdm05 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 04:25 PM   #5987
decal lap
Scooby Newbie
 
Member#: 359737
Join Date: Jun 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Bremerton, Washington
Vehicle:
2005 Impreza OBS
Platinum Silver Metallic

Default

Replace two wheel studs and did an oil change
decal lap is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 08:38 PM   #5988
Amazing Asian
Scooby Specialist
 
Member#: 259589
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: NWIC
Location: Port Orchard, WA
Vehicle:
05 Saabaru 9-2X
Deep Blue Metallic

Default

Purchased a dash/window cam for her. Getting crazy out there after witnessing an insurance fraud being pulled. Driver reversed into another and claimed being rear ended.



Not bad review for only $65. It has the option to auto records over from the start once the card is full, unlike cell phones/go pros.
Amazing Asian is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 09:07 PM   #5989
mnav152
Scooby Newbie
 
Member#: 364301
Join Date: Aug 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Everett WA
Vehicle:
1996 WRX Swap
Aegean Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Amazing Asian View Post
Purchased a dash/window cam for her. Getting crazy out there after witnessing an insurance fraud being pulled. Driver reversed into another and claimed being rear ended.


Not bad review for only $65. It has the option to auto records over from the start once the card is full, unlike cell phones/go pros.
I have that same one, but the sensor is going out so everything has a purple tint now. Don't know if that's a major problem with them, but do make sure to use a class 10 sd card. They don't like anything lower for very long and will start freezing up and whatnot.

The Hero 3 gopros do have the option of acting as a dashcam while plugged in(overwriting, starting when 12v socket gets power, turning off, etc) with one of the newer firmwares.
mnav152 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 09:22 PM   #5990
Amazing Asian
Scooby Specialist
 
Member#: 259589
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: NWIC
Location: Port Orchard, WA
Vehicle:
05 Saabaru 9-2X
Deep Blue Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by mnav152 View Post
I have that same one, but the sensor is going out so everything has a purple tint now. Don't know if that's a major problem with them, but do make sure to use a class 10 sd card. They don't like anything lower for very long and will start freezing up and whatnot.

The Hero 3 gopros do have the option of acting as a dashcam while plugged in(overwriting, starting when 12v socket gets power, turning off, etc) with one of the newer firmwares.
Oh wow didn't know that about the GP hero 3's, that's great to know in case I want to upgrade. For the price though, this was a great one for <$100. I've read up on the class 10 cards, picked up a 32gb sandisk also on Amazon too.
Amazing Asian is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 05:12 PM   #5991
Oblivion
Scooby Newbie
 
Member#: 208588
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Maple Valley, WA
Vehicle:
2005 WRX STi
Black

Default

Replaced the A/C idler pulley...heard an odd whining that started two days ago and decided that it was the most likely culprit. I was correct; after I pulled it out I spun it a bit by hand and it sounded like it was full of freakin gravel. $40 metal replacement from the local Oreilly's and I was back in business in about 20 minutes.

After that, finally flashed the ECU to Cobb Stage 1
Oblivion is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 05:25 PM   #5992
Web Foot STi
Scooby Guru
 
Member#: 39086
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland, OR
Vehicle:
2004 STi
White

Default

I had my timing belt replaced last summer and one if the idler's had that same graunchy feel. Scooby Bucks paid for all but $8.34. No noticeable noise from under the timing cover though. ~10 and did a little PM...
Web Foot STi is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 09:21 PM   #5993
usmc030621
Scooby Newbie
 
Member#: 378080
Join Date: Jan 2014
Chapter/Region: NWIC
Location: Clackamas Co.
Vehicle:
2002 WRX
Black

Default

New tranny, new legal taillights aka stock..now to put the bumper back on and lift the dang coil overs UP.
usmc030621 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 10:33 PM   #5994
decal lap
Scooby Newbie
 
Member#: 359737
Join Date: Jun 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Bremerton, Washington
Vehicle:
2005 Impreza OBS
Platinum Silver Metallic

Default

Went to the Stealership today to get an alignment and came out with a suggested repair and labor invoice. They say I need a new rear passenger side Abs tone ring and sensor and a rear drivers side axel, wheel bearing and seals. Bad news all around.
decal lap is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2014, 11:24 PM   #5995
jtoler3
Scooby Newbie
 
Member#: 327408
Join Date: Jul 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: Canby
Vehicle:
2013 WRX
SWP

Default

finally got some stuff done. did my tails, put on new rain guards, and baked my headlights. finished late sunday night and was too lazy to put my bumper back on, then had to go out of town for work all week. still haven't seen the headlights in person during the day had my roomie send me this pic


jtoler3 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 01:10 AM   #5996
BullShift
Scooby Newbie
 
Member#: 377416
Join Date: Dec 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Washington
Vehicle:
2011 Impreza 2.5i
Marine Blue Pearl

Default

Did Tints all around and blacked out the tail lights - I'm in love even more ^.^ there as dark as i can go legally but in the light at the shop you cant really see them >.>

BullShift is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2014, 01:44 AM   #5997
ehawthorne521
Scooby Specialist
 
Member#: 149686
Join Date: May 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Western Washington
Vehicle:
2002 My name is Evan
and I am an Autoholic

Default

Swapped my VF39 for a new one and put the heatshield on after I cut it to fit the external waste-gate.


DSC_0363 by HawthorneEF, on Flickr
ehawthorne521 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 07:41 PM   #5998
DAS97sport
Scooby Specialist
 
Member#: 284143
Join Date: May 2011
Chapter/Region: NWIC
Location: Eastern Washington
Vehicle:
1998 Impreza 2.5RS
Acadia Green

Default

Uncovered my rs to put my kartboy shifter bushings in to discover mold everywhere. Sweet.
DAS97sport is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 08:33 PM   #5999
decal lap
Scooby Newbie
 
Member#: 359737
Join Date: Jun 2013
Chapter/Region: NWIC
Location: Bremerton, Washington
Vehicle:
2005 Impreza OBS
Platinum Silver Metallic

Default

Got my fenders Rolled today and put on my new Rally Armor Urethane Mudflaps.

decal lap is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 11:28 PM   #6000
Teedub21
Scooby Specialist
 
Member#: 333099
Join Date: Sep 2012
Chapter/Region: NWIC
Location: Vancouver, WA
Vehicle:
2013 WRX STi
ISM

Default

Quote:
Originally Posted by jtoler3 View Post
finally got some stuff done. did my tails, put on new rain guards, and baked my headlights. finished late sunday night and was too lazy to put my bumper back on, then had to go out of town for work all week. still haven't seen the headlights in person during the day had my roomie send me this pic
Looks sweet! Good luck getting that bumper back on. I had a hell of a time with the tabs at the fender on the driver's side. One bent a bit and isn't perfectly flush. Apparently it is pretty common. Just pissed me off since my car was two weeks old and I'd just pulled the bumper to install my Hellas.
Teedub21 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What did you do to your Subie Today? Version 3 TrickNipple North West Impreza Club Forum -- NWIC 3796 09-07-2011 02:52 AM
What did you do to your Subie Today? Version 2 Smoke North West Impreza Club Forum -- NWIC 1978 05-21-2010 12:43 AM
What did you do to your Suby today? BREWPUBEAVER North West Impreza Club Forum -- NWIC 1197 11-01-2009 12:06 PM
What did you do to your subie today?! 07imprezadrifter General Community 277 06-14-2009 11:42 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.