Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-10-2011, 11:34 AM   #1
Sheltonmega
Scooby Newbie
 
Member#: 265204
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax, VA
Vehicle:
2009 WRXCobbProtuned
CattedAEMCAIPerrinTMIC93

Default

It had been running great using OTS stage 2 map, there was only occasional, rarely any Fine know learn, Dyn. Adv. Mult was always 1. Lots of power and smooth. But after I took it to a dyno run(though the numbers are impressive 280whp 290 ftlbs), it is not very smooth anymore especially at low rmp and medium load, and I got constant Feed back knock and <0.8 find knock learn at lower RPM, DAM is 0.9.

Could the dyno do any harm to the car? Or could the tuner make any adjustment during the dyno that could cause any problem?
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by Sheltonmega; 09-12-2011 at 09:39 AM.
Sheltonmega is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 09:40 AM   #2
Sheltonmega
Scooby Newbie
 
Member#: 265204
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax, VA
Vehicle:
2009 WRXCobbProtuned
CattedAEMCAIPerrinTMIC93

Default

### Just for the sake of it, I reflashed the map again yesterday, it is running great again, no FBK, DAM turns 1 after a couple of miles of driving. Still curious what happened on the Dyno.
Sheltonmega is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2011, 05:10 PM   #3
ArSoN9
Scooby Specialist
 
Member#: 285777
Join Date: Jun 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2004 STi-

Default

Ive had a very similar problem..took car in for a dyno protune and all was good at the shop. The tuner did his thing and the car put down impressive numbers. However within a week my boost was limited to wg pressure of 7psi. It also is having knock feedback and fine knock learn when accelerating at low load and low rpm. The dam also drops to .7 which is default when repeated knock is detected. The car runs good at wot and high loads so its like the tuner didnt tune the low end.
ArSoN9 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2011, 11:15 AM   #4
Sheltonmega
Scooby Newbie
 
Member#: 265204
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Fairfax, VA
Vehicle:
2009 WRXCobbProtuned
CattedAEMCAIPerrinTMIC93

Default

Quote:
Originally Posted by ArSoN9 View Post
Ive had a very similar problem..took car in for a dyno protune and all was good at the shop. The tuner did his thing and the car put down impressive numbers. However within a week my boost was limited to wg pressure of 7psi. It also is having knock feedback and fine knock learn when accelerating at low load and low rpm. The dam also drops to .7 which is default when repeated knock is detected. The car runs good at wot and high loads so its like the tuner didnt tune the low end.
But it wasn't a protune, it was just a dyno run to test the result of my upgrades. I am all good after a reflash of the same OTS map. Thanks.
Sheltonmega is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cylinder 4 Misfire? knock on dyno... Sp00L Service & Maintenance 6 01-19-2009 10:52 PM
Knock after 1-step colder plugs? SJwrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 10 10-22-2003 03:40 AM
Knock After Shift Auto Joncas Engine Management & Tuning 0 07-17-2003 10:16 AM
Knock after flooring right away MaciekPL87 Normally Aspirated Powertrain 10 11-15-2002 08:43 PM
Engine Knocking after CAI intall? ChinkyWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 08-13-2002 02:43 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.