Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2011, 08:00 AM   #1
Powermonky
Scooby Newbie
 
Member#: 295056
Join Date: Sep 2011
Default accessport reading low boost

i ordered grimmspeed boost control solenoid jus cause but here it is

i own a 07 sti its got a stock set up other than tgv delete and sum air tank removeed it has summin to do wit emmisions ???

cobb ap reads 9.8-10psi is this stock this is from a third gear pull wot through power band full boost at roughly 3800 rpm car feels fast but i havnt ben in a boosted vehicle for a while and my last was a slug 99 gsx

i kno i have no leaks that i could detect the turbo outlet to turbo was iffy but i seated it better and tightnd good
* Registered users of the site do not see these ads.
Powermonky is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2011, 10:36 AM   #2
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Do you have an AccessPORT v2 (small gray device with color screen) or v1 (black brick-looking device)?

Bill
Cobb Tuning is online now   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 05:00 PM   #3
GravityDefyingSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 311445
Join Date: Feb 2012
Location: Yonker, NY
Vehicle:
2006 STI
White

Default Same issues

After searching for awhile I found this thread, but now follow up! So im hoping to bring it back.
I just bought stage 2 from perrin and I plugged in my AP to get some before and after boost number along with other stuff. Im only seeing 9.6 psi the best was 10.1 psi? This is low right? Car is completely stock. If anyone cam help that would be great, I was planning on installing my parts this Sat.
GravityDefyingSTI is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2012, 05:54 PM   #4
Black94Snake
Scooby Specialist
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

Quote:
Originally Posted by GravityDefyingSTI View Post
After searching for awhile I found this thread, but now follow up! So im hoping to bring it back.
I just bought stage 2 from perrin and I plugged in my AP to get some before and after boost number along with other stuff. Im only seeing 9.6 psi the best was 10.1 psi? This is low right? Car is completely stock. If anyone cam help that would be great, I was planning on installing my parts this Sat.
instead of jacking someone elses thread, why dont you make your own... and include a datalog.
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 08:51 AM   #5
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by GravityDefyingSTI View Post
After searching for awhile I found this thread, but now follow up! So im hoping to bring it back.
I just bought stage 2 from perrin and I plugged in my AP to get some before and after boost number along with other stuff. Im only seeing 9.6 psi the best was 10.1 psi? This is low right? Car is completely stock. If anyone cam help that would be great, I was planning on installing my parts this Sat.
Hi there. Stage 2 maps are designed for a car with an aftermarket downpipe. Boost control will not be appropriate for a stage 1 (i.e. stock) car and you will likely underboost. Also, the peak boost you see is dependent on a number of factors including the gear you are in, start RPM of your WOT pull, and how long your run lasts. Best thing to do is to install your stage 2 parts and then get a data log:

Bill
Cobb Tuning is online now   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 04:24 PM   #6
GravityDefyingSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 311445
Join Date: Feb 2012
Location: Yonker, NY
Vehicle:
2006 STI
White

Default

okay great I will install everything tomorrow, just thought I would see what my stock boost was. I've hear 14.5 psi, so my 9.8 psi looked way low. plus I flashed to stage 1, which should of brought boost up? the car feels alittle stronger, but boost is still the same? I then flashed stage 1 high waistgate duty, still same boost! thank you for your input.
GravityDefyingSTI is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 04:36 PM   #7
Black94Snake
Scooby Specialist
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

Quote:
Originally Posted by GravityDefyingSTI
okay great I will install everything tomorrow, just thought I would see what my stock boost was. I've hear 14.5 psi, so my 9.8 psi looked way low. plus I flashed to stage 1, which should of brought boost up? the car feels alittle stronger, but boost is still the same? I then flashed stage 1 high waistgate duty, still same boost! thank you for your input.
If you are seeing the same levels of boost with both a nwg and lwg map, you have a boost leak.
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 05:37 PM   #8
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by GravityDefyingSTI View Post
okay great I will install everything tomorrow, just thought I would see what my stock boost was. I've hear 14.5 psi, so my 9.8 psi looked way low. plus I flashed to stage 1, which should of brought boost up? the car feels alittle stronger, but boost is still the same? I then flashed stage 1 high waistgate duty, still same boost! thank you for your input.
If you have air pump delete, check your barometric pressure reading via the live parameters on the AccessPORT. If it shows something like 21 psi, then you have removed the ECU's only means of measuring baro pressure that is part of the air pump assembly. This will cause your boost reading to be much lower than actual. A normal baro reading will be around 14.7 psi at sea level.

If that is not the problem, then get a 4th gear log as outlined in the video posted earlier.

Keep in mind that an aftermarket BCS is not compatible with our OTS map and will require a custom tune after you install it (likely you will overboost without a custom tune).

Bill
Cobb Tuning is online now   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 07:15 PM   #9
GravityDefyingSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 311445
Join Date: Feb 2012
Location: Yonker, NY
Vehicle:
2006 STI
White

Default

Quote:
Originally Posted by Cobb Tuning View Post
If you have air pump delete, check your barometric pressure reading via the live parameters on the AccessPORT. If it shows something like 21 psi, then you have removed the ECU's only means of measuring baro pressure that is part of the air pump assembly. This will cause your boost reading to be much lower than actual. A normal baro reading will be around 14.7 psi at sea level.

If that is not the problem, then get a 4th gear log as outlined in the video posted earlier.

Keep in mind that an aftermarket BCS is not compatible with our OTS map and will require a custom tune after you install it (likely you will overboost without a custom tune).

Bill
https://docs.google.com/spreadsheet/...HpFWGtxYzBjbmc

Thanks for your help. im not 100% sure about the air pump, but the car is siad to be 100%. tomorrow I'm installing everything (stage 2) at the same time I'll check for leaks and the air pump. again thank you very much.
GravityDefyingSTI is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 12:38 AM   #10
Chasey
Scooby Newbie
 
Member#: 242109
Join Date: Mar 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: So Cal
Vehicle:
2004 WRX Wagon
Aspen White

Default

Here is a oversight that may have been made. If you changed any vacuum lines, make sure you re-use the restrictor pill otherwise you will probably under-boost.
Chasey is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 09:46 PM   #11
GravityDefyingSTI
Scooby Newbie
 
Member#: 311445
Join Date: Feb 2012
Location: Yonker, NY
Vehicle:
2006 STI
White

Default

So i'm stage 2 now, im only boosting 14.5psi... car pulls harder, but with my perrin map boost should be at 18psi. i checked my hose and the pill is there, i didnt find any leaks. i checked baro pressure @ 14.7. so is it safe to say either i have a leak or maybe my bcs is bad?
GravityDefyingSTI is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 09:32 AM   #12
Black94Snake
Scooby Specialist
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

If the BCS is working, its probably not bad.
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cobb AP reading low boost xssasin Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 09-01-2010 09:21 PM
Real Low boost readings on Accessport?? Kings028 Engine Management & Tuning 0 05-05-2010 09:41 PM
dyno reading low boost possibly Dekka98 Newbies & FAQs 3 06-02-2008 03:10 PM
Will Auxiliary Boost Controller fix Cobb AccessECU/AccessPort low boost issues? ImportVenom Engine Management & Tuning 2 06-23-2004 12:22 AM
accessport + VF30 = low boost? clamdip Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 06-12-2004 06:29 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.