Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday December 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2011, 05:43 PM   #1
07pearlwht
Scooby Newbie
 
Member#: 212576
Join Date: May 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: Reno, Nevada
Vehicle:
2007 impreza wrx sti
pearl white

Default AP install problem

I'm trying to install the sub003 AP on a 2011 wrx.
I have done all of the necessary steps prior to plugging in the accessport.
When i click "install" on the accessport, it verifies the car, and then it makes me choose a map. I choose a map. It then says "cycle key", and I do so. Immediatly after I turn the key back on and press ok, it says " error; cannot connect to ecu please check cable". It doesn't install itself. It goes straight to choose map.

I have tried redoing everything and starting over multiple times with no luck.
I have plugged the green connectors in, and I have also tried it with them disconnected.
Any help would be appreciated.

Thanks.
* Registered users of the site do not see these ads.
07pearlwht is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2011, 10:10 PM   #2
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by 07pearlwht View Post
I'm trying to install the sub003 AP on a 2011 wrx.
I have done all of the necessary steps prior to plugging in the accessport.
When i click "install" on the accessport, it verifies the car, and then it makes me choose a map. I choose a map. It then says "cycle key", and I do so. Immediatly after I turn the key back on and press ok, it says " error; cannot connect to ecu please check cable". It doesn't install itself. It goes straight to choose map.

I have tried redoing everything and starting over multiple times with no luck.
I have plugged the green connectors in, and I have also tried it with them disconnected.
Any help would be appreciated.

Thanks.
This is probably best to diagnose over the phone. Give one of our tech guys a call at 866-922-3059.

You do not need to connect any diagnostic connectors for any of the cars supported by SUB-003. When called for, the key should be in the ON position with the engine not running.

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AP v2 sub-002 installation problem wordsarize AccessPort 9 07-21-2009 02:09 PM
AP v2 instalation problems BlazeWRX2002 AccessPort 1 06-01-2009 06:48 PM
AP Install Problem WanganWagon2002 AccessPort 4 09-20-2006 02:45 PM
ap install problem TheKrazyAsian AccessPort 2 09-20-2006 02:08 PM
Cobb AP Install Problem WanganWagon2002 AccessPort 2 09-18-2006 05:36 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.