Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday March 4, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2011, 11:08 AM   #1
kleedzine
Scooby Newbie
 
Member#: 273531
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: Toronto, Canada
Vehicle:
02 frankenSTI
white

Default I cant reflash a map I changed in ATR

I am trying to use ATR. And I load the Cobb ots Stage1 93 map and change some table values (boost target). Saved it as different name. And transfered to AP. But I cant reflash the map I created to my 09WRX.

all firmware and software is updated to the latest.

Any idea?
* Registered users of the site do not see these ads.
kleedzine is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 12:56 PM   #2
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by kleedzine View Post
I am trying to use ATR. And I load the Cobb ots Stage1 93 map and change some table values (boost target). Saved it as different name. And transfered to AP. But I cant reflash the map I created to my 09WRX.

all firmware and software is updated to the latest.

Any idea?
Hi there.

Is the map greyed out or do you receive an error message when attempting to flash? If the latter, what is the error message?

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 01:20 PM   #3
kleedzine
Scooby Newbie
 
Member#: 273531
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: Toronto, Canada
Vehicle:
02 frankenSTI
white

Default

There's a message on AP about communication error, and ask to check the connection between AP and my car.
kleedzine is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 02:15 PM   #4
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by kleedzine View Post
There's a message on AP about communication error, and ask to check the connection between AP and my car.
This doesn't sound like a map issue, but a general connection issue. Give the following a try:
1. Make sure the Cobb ODB cable is secure to the car's OBD port and the AP.
2. Before starting the process of changing maps, make sure the key in the ignition is set to ON (engine not running).
4. Go through the process of changing maps, when it indicates to cycle the key (i.e. turn it ON to OFF to ON again), do so (again, engine should not be running). As soon as you turn it to ON, hit OK on the AP to start the flashing process. If you hit OK too soon before turning the key to ON or too late after, the process will fail.

If you still have issues, give our tech support department a call:
866-922-3059

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 04:01 PM   #5
kleedzine
Scooby Newbie
 
Member#: 273531
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: Toronto, Canada
Vehicle:
02 frankenSTI
white

Default

thanks for the input. I am at work so I'l try the method later.

But another concern is that I have no problem with reflashing any other cobb ots map.
It makes issue whenever I try to reflash with ATR revised, and saved map.

Oh and it appears to be processing ok for the first few seconds then the error message comes up.
kleedzine is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 04:38 PM   #6
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Can you post up your modified map somewhere?

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 04:54 PM   #7
kleedzine
Scooby Newbie
 
Member#: 273531
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: Toronto, Canada
Vehicle:
02 frankenSTI
white

Default

I'l try when I get home. Thanks for the help
kleedzine is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2011, 01:27 PM   #8
kleedzine
Scooby Newbie
 
Member#: 273531
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: Toronto, Canada
Vehicle:
02 frankenSTI
white

Default

It is been solved with simple flashing process change...lol

thanks Bill
kleedzine is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2011, 02:17 PM   #9
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by kleedzine View Post
It is been solved with simple flashing process change...lol

thanks Bill
No problem. Glad to hear it!

Do you mind me asking what you changed? That would probably help other people with the same problem that read this thread.

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 10:59 PM   #10
kleedzine
Scooby Newbie
 
Member#: 273531
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: E. Canada
Location: Toronto, Canada
Vehicle:
02 frankenSTI
white

Default

it was so basic and stupid change.

1.key in and ignition on 2.connect the AP 3.flash -> no error

1.connect AP 2. key in and ingnition on 3. flash -> error

lol what a basic I have misssed.

Thanks again
kleedzine is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cant reflash an 07 wrx Keif Engine Management & Tuning 10 01-15-2008 05:08 AM
MAP VE never changes in log... cdvma UTEC 3 08-31-2006 10:24 AM
STI Type UK - Change from Full Decat 2.5 to 3" - What parts of the MAP need changing? CustomScoobyIOM Engine Management & Tuning 0 03-01-2005 04:27 AM
Anyone using ECUTEK / COBB reflash map? Gethin Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 23 09-18-2003 02:35 PM
When will a reflash/map be available for those w/ STi piping? SoLiDbReAkZ Engine Management & Tuning 4 05-13-2003 03:31 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.