Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2011, 02:44 PM   #1
seanathanq83
Scooby Guru
 
Member#: 173241
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston, Tx
Vehicle:
2002 s256 twinscroll
now with one more gear

Question romraider logger wont connect/cuts out

i have done some much reading and posting and testing and this problem is only getting worse, i put in my new motor and wired up my avcs and everything as working great untill about 300 miles in had finished my second oil change and my friends convenced me to go to Big even # at gillman subaru, so i unplugged my tactrix, ( normaly leave it plugged in and just take out the computer ) and ever since then the logger wants to cut out under 100% throttle. i have posted over on romraider and tried pretty much everything possible, and the only thing happening is that its getting worse, i have tried two other tactrix cables, one being a 2.0 and 2 others are 1.3, also tried two laptops, nothing worked, i tried my tactrix and computer in my friends and it worked just fine so i know its my car this is the thread i have over on romraider,
http://www.romraider.com/forum/viewt...t=7686&start=0

im about to or put in my usdm wrx ecu and see if maybe by some chance its the ecu, hope its not, but im really running out of issues, the car runs great, i just cant log anything, and now im a little worried about even flashing the car but i dont have much of an issue at this point.
* Registered users of the site do not see these ads.
seanathanq83 is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 12:22 PM   #2
dux10
NASIOC Supporter
 
Member#: 235338
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: South East
Location: Georgia
Vehicle:
2002 Faggin Wagon
srp

Default

http://forums.nasioc.com/forums/show...ighlight=choke

have had this problem before as well on some cars. I use 3 chokes and it works like a charm everytime!
dux10 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 12:25 PM   #3
seanathanq83
Scooby Guru
 
Member#: 173241
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston, Tx
Vehicle:
2002 s256 twinscroll
now with one more gear

Default

I have 2 on there and its not even attempting to help lol
seanathanq83 is online now   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 01:25 AM   #4
NSFW
Scooby Guru
 
Member#: 140444
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Near Seattle, WA
Vehicle:
05 Stage Free LGT
ATP 3076, 6MT, AVO FMIC

Default

If it usually cuts out at the same RPM/load, then you're probably knocking at that RPM/load combo. Try pulling a couple degrees of timing and see if that helps.
NSFW is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 05:45 PM   #5
WRteXan
Scooby Specialist
 
Member#: 223894
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: Sugaru Land
Default

Did you get this sorted out? I just 'upgraded' from the 1.3 to the 2.0 cable and am having logging issues too. Half the time it doesn't log when I press the defrost button, the other half, I only get a WOT run up to 4k RPM. I had no issues until I went to the new cable and updated all the software.
WRteXan is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2011, 07:47 PM   #6
alottaboost
Scooby Specialist
 
Member#: 158029
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Shippensburg, PA
Vehicle:
2005 STi
OBP

Default

Quote:
Originally Posted by WRteXan View Post
Did you get this sorted out? I just 'upgraded' from the 1.3 to the 2.0 cable and am having logging issues too. Half the time it doesn't log when I press the defrost button, the other half, I only get a WOT run up to 4k RPM. I had no issues until I went to the new cable and updated all the software.
Did you add chokes too? I had similar issues until I added 3 chokes.
alottaboost is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2011, 09:59 AM   #7
WRteXan
Scooby Specialist
 
Member#: 223894
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: Sugaru Land
Default

Not yet. I picked them up last night. Why is it that noise wasn't an issue with the 1.3 but suddenly is with the 2.0. Or is there a glitch in the lastest rom raider release. I'm going to try logging with my 1.3 to narrow it down.
WRteXan is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2011, 01:27 AM   #8
seanathanq83
Scooby Guru
 
Member#: 173241
Join Date: Feb 2008
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston, Tx
Vehicle:
2002 s256 twinscroll
now with one more gear

Default

Quote:
Originally Posted by WRteXan
Not yet. I picked them up last night. Why is it that noise wasn't an issue with the 1.3 but suddenly is with the 2.0. Or is there a glitch in the lastest rom raider release. I'm going to try logging with my 1.3 to narrow it down.
Actually I had two issues, one I believe to be a wire that ended up breaking, it was actually the ground for the tps, and that I didn't have A ground from the battery to the chassis. The other, well I can only assume, but for some reason the version of Java I had, and the new rom raider dont seem to work well with my computer, so i have actually gone back to 5.3RC10 and all seems well and dandy now.

So like I have seen mentioned try different com ports and make sure you have the correct one selected
seanathanq83 is online now   Reply With Quote
Old 12-21-2011, 03:00 PM   #9
WRteXan
Scooby Specialist
 
Member#: 223894
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: Sugaru Land
Default

The 1.3 cable is rock solid on logging. The 2.0 is finicky. I have the 2.0 logging now, but I have to run it over my steering wheel, in front of the shifter, and then hold my mouth just right. I never got around to installing the chokes. I have a 2008 2.5i that requires the 2.0, but I think I'm going to stick with the 1.3 for the rest of my fleet.
WRteXan is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2011, 09:39 PM   #10
punchjamesarnol
Scooby Newbie
 
Member#: 284835
Join Date: Jun 2011
Location: S.D.
Vehicle:
2014 Hyundai Equus
White Pearl Mica

Default

I had trouble with my USB cable... Have an extra one on standby.
punchjamesarnol is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PLX m300 with Romraider Logger? cthor Open Source Reflashes 5 05-20-2014 10:40 PM
Logger cuts out under 100% Throttle MConte05 Open Source Reflashes 9 08-20-2009 06:15 AM
Romraider Logger awwsheet Open Source Reflashes 0 07-15-2009 10:07 PM
Romraider logger, boost reading Serkan Open Source Reflashes 1 06-11-2009 11:39 AM
RomRaider logger issues...I think zavier Open Source Reflashes 4 06-16-2008 12:51 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.