Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-06-2011, 11:12 AM   #1
JazzyJake
Scooby Specialist
 
Member#: 153476
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: Western Mass
Vehicle:
2005 VF39 6spd FXT
Aspen White

Default New swap, no starter or fuel pump cycling

Hey folks,
My fuel pump and start are not cycling/engaging on my swap.
Everything else appears to work, stereo, lighting, (inside and out,) cluster, etc.

However, when i put the key in start, my fuel pump does not cycle, and my starter does not engage.

04 WRX Wagon, with the WRX body harness, 04 STi EJ257, VF39, and such up front, with the accompanying 04 STi harness.

Any thoughts on this one?

Thanks!

Jake
* Registered users of the site do not see these ads.
JazzyJake is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2011, 01:03 PM   #2
RallyBlue
Scooby Newbie
 
Member#: 69323
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Indiana, near Cincy
Vehicle:
2004 WRX
82 BRAT

Default

I remember something like this when doing a clutch job for a friend. Turns out he used the wrong bolt when bolting up the trans. The 2 longer bolts of the 6 trans bolts go on the top most holes. One is the top starter bolt and has the ground attached to it. He used a smaller bolt and his car wouldn't start. Once the correct bolt was swapped no more problem.
RallyBlue is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2011, 08:01 PM   #3
sense of nature
Scooby Guru
 
Member#: 112759
Join Date: Apr 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: In the V hole!
Vehicle:
?? pending....
sale....

Default

Yea check all them grounds, those DBW models are picky!
sense of nature is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.0-2.5 swap problems, STARTER & FUEL INJECTOR STUCK ON??? aarongivey Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 07-31-2010 02:16 AM
Flashing CEL on Key ON, fans and fuel pump cycles (before starting) Geek Guy Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 05-12-2009 04:35 PM
WRX Starter and Fuel Pump simpreza2 Tri-State Area Private Classifieds 2 09-18-2008 07:19 PM
Fuel pump cycles when car is off? tekgnosis Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 10-15-2007 09:08 PM
EJ22 Swap - No Spark... no ground for fuel pump relay?? Subarutex Subaru Conversions 5 01-22-2007 12:14 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.