Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2011, 02:48 PM   #1
injekted_subi_08
Scooby Newbie
 
Member#: 275997
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: SCIC
Vehicle:
2012 STI
Lightening Red

Default Need a lil help

My check engine light came on this morning and at the same time my cruise control light came on but flashes on and off. Pressing the cruise control button does nothing to affect it. I drive an 08 wrx sedan. My VDC light also came on and stays on. I turn it off and on with the button but that also had no affect on the light staying on. Any ideas on what this could be? I am do for an oil change (3,200) since last one but I don't see how that would in any way make my VDC and cruise control lights trip out. All of this just happened this morning at the same time. I'd love to hear if anyone else had/had this problem and what's the best way to go about it
* Registered users of the site do not see these ads.
injekted_subi_08 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2011, 03:17 PM   #2
BajaGuy68
Scooby Newbie
 
Member#: 127720
Join Date: Oct 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Western, NY
Vehicle:
2011 Forester
Dk Metallic Grey

Default

A similar problem on my 07 Impreza. The cruise light was blinking and my check engine light was lit solid. It was a PO851(Park/neutral switch circuit low power). I reset the computer and so far so good.
BajaGuy68 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2011, 04:52 PM   #3
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

get

the

****ing

code

checked

POST

code

HERE

forget

the

verbage

just

the

CODE


or take it to the dealer and likely get lied to about what is really wrong
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2011, 07:22 PM   #4
dsmn
Scooby Newbie
 
Member#: 265571
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: NESIC
Location: southern, NH
Vehicle:
2005 wrx sti
WRB

Default

the cruise light flashes always when the check engine light turns on. the ecu disables the cruise because if it sees a problem (such as a bad enough misfire) then the cruise wont function properly anyway. just pull the code and post it, or take it to the dealer or the local auto shop
dsmn is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 09:22 PM   #5
injekted_subi_08
Scooby Newbie
 
Member#: 275997
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: SCIC
Vehicle:
2012 STI
Lightening Red

Default

Got my code pulled. It says my cat is bad. My car only has 48k miles. What kind of damage can driving it like this cause? Im cuttently out of town LA area and i live in SD. Dont wanna cause anymore damage driving back. I should still be covered under warrantee but the dealerships service department up here is closed till Monday. Thanks a lot folks
injekted_subi_08 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 10:31 PM   #6
CosmoTheCat
Scooby Newbie
 
Member#: 3409
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Woolley
Vehicle:
1998 Ram 2500
Green.

Default

Call me skeptical, but I don't think it says "your cat is bad".



I'm guessing it's a P0420 which doesn't mean "your cat is bad" but rather it means "The ECU is receiving signals from your A/F and O2 sensors that indicate there is a problem with your emissions system".

It could be an exhaust leak.
It could be a vacuum leak.
It could be an injector.
It could be an A/F sensor.
It could be an O2 sensor.
Or it could be your cat.

Since you're under warranty, just take it to the dealer and have them do a drive cycle and diagnose it properly.
CosmoTheCat is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 11:29 PM   #7
injekted_subi_08
Scooby Newbie
 
Member#: 275997
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: SCIC
Vehicle:
2012 STI
Lightening Red

Default

I was too stupid to write down the code. Saw the wording and know that it's specifically stated the catt. Two different errors. One was front one was rear. I'm gonna research and post it if I can find it. Worst case I go get it read again and post the code
injekted_subi_08 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 11:41 PM   #8
injekted_subi_08
Scooby Newbie
 
Member#: 275997
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: SCIC
Vehicle:
2012 STI
Lightening Red

Default

http://www.obd-codes.com/p0420

Yup P0420 is the code that I saw.... This link has different verbage then what u had posted but it is what I had seen when the mechanic showed me the obdII.... I am driving back to San Diego tomorrow from the LA area... I won't be able to have the dealership look at it cuz they are closed till Monday. I should be fine with driving it back right? I am a first time subie owner... So I really appreciate you guys putting up with my questions that sound pretty idiotic to you guys lol. Thanks a lot once again
injekted_subi_08 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need a lil help bxracer69 Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 5 06-14-2004 03:23 PM
Someone in boone... Need a lil help today crazyhorse South East Region Forum 26 04-27-2004 08:41 AM
Need a lil help John8680 Interior & Exterior Modification 0 01-24-2004 09:51 PM
Need a lil help from anyone knowledgeable in Immigration Laws/Work Visas (long) Ripper Off-Topic 18 06-11-2003 12:24 AM
Need a lil help from 2000+ owners 2001LegactGT Legacy Forum 8 06-23-2001 12:10 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.