Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 11, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2012, 09:25 PM   #276
CamaroSS
Scooby Newbie
 
Member#: 30626
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Dallas, TX
Vehicle:
2015 STI Base LR
1999 Miata Track Car

Default

Cool thanks. What about the grey wire that was screwed onto the side of the oem head unit? Does that go somewhere?
* Registered users of the site do not see these ads.
CamaroSS is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 09:43 PM   #277
CamaroSS
Scooby Newbie
 
Member#: 30626
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Dallas, TX
Vehicle:
2015 STI Base LR
1999 Miata Track Car

Default

Oh, and my LAST question: the pioneer harness has a yellow wire with a black stripe that is labeled mute. Was I supposed to connect that to anything?

Thanks
CamaroSS is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 10:01 PM   #278
slowhat
Scooby Newbie
 
Member#: 304175
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2012 WRX Limited
PBP

Default

Quote:
Originally Posted by CamaroSS View Post
Cool thanks. What about the grey wire that was screwed onto the side of the oem head unit? Does that go somewhere?
nope, no need to mess with that.


Quote:
Originally Posted by CamaroSS View Post
Oh, and my LAST question: the pioneer harness has a yellow wire with a black stripe that is labeled mute. Was I supposed to connect that to anything?

Thanks
you will not use the mute wire. tape it up.
slowhat is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 10:07 PM   #279
CamaroSS
Scooby Newbie
 
Member#: 30626
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Dallas, TX
Vehicle:
2015 STI Base LR
1999 Miata Track Car

Default

Thanks
CamaroSS is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 10:08 PM   #280
slowhat
Scooby Newbie
 
Member#: 304175
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2012 WRX Limited
PBP

Default

no worries!
slowhat is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2012, 10:51 PM   #281
CamaroSS
Scooby Newbie
 
Member#: 30626
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Dallas, TX
Vehicle:
2015 STI Base LR
1999 Miata Track Car

Default

And it works! Thanks again!
CamaroSS is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2012, 10:09 AM   #282
CamaroSS
Scooby Newbie
 
Member#: 30626
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: TXIC
Location: Dallas, TX
Vehicle:
2015 STI Base LR
1999 Miata Track Car

Default

Initial Review:

Initial impressions are that the stereo plays both louder and cleaner. Much easier to listen to music on the highway with the windows down than on the stock head unit.

The more advanced EQ over the stock head unit is a welcomed addition. The stock unit with the underseat subwoofer had WAY too much bass. I had to turn it down to -5 bass on the OEM unit. Now, it's a much more neutral sound at 0's across the pioneer EQ. I also thought the OEM unit was very harsh sounding in the mids and highs. The pioneer is much better in that respect as well.

HD radio, to my ears, is WAY better than the OEM non-HD radio.

I have had an issue with plugging my iphone 4S in through the fancy cable. When I got back in the car this morning, the head unit seemed to think the audio was playing through Pandora (I can see time elapse), but there is no audio. If I switch to BT streaming, the audio plays fine? I'm not sure what's going on there?

I tried to play a video podcast from my phone, and the image from the video appeared on screen, but it was paused. I couldn't figure out how to make the podcast play? This is not important, but I just wanted to see it work.

Overall, I think I'm going to enjoy this sucker. The only slight knock on this unit is the low resolution screen. It's perfectly fine for displaying song information etc. in a car, but it just seems that in 2012 the bar for a 7" screen would have been set a little bit higher... I knew this going into it. I picked this unit over the Kenwood 719 (4x more res) because I wanted the HD radio.
CamaroSS is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2012, 11:55 PM   #283
SVXdc
Scooby Specialist
 
Member#: 25837
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: South East
Location: Atlanta, GA
Vehicle:
1996 SVX L AWD
Laguna Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by CamaroSS View Post
Newb question: the stock radio has four harness connections. What do I do with all them on the pioneer unit, leave them disconnected?
See this thread:

2011 WRX: Picture-back of NON-NAV radio

I identify the various sockets in post #3 there.

Quote:
Also, there was a grey wire screwed on to the side of the stock head unit. Is this a ground? Does it need to be attached to the new harnesses ground wire?
That is an extra ground lead from the OEM subwoofer's T-harness. The harness taps into the ground lead from the 20-pin radio harness, but they also attach that ring terminal to one of the mounting screws on the side of the radio. I recommend you still do that with your aftermarket HU.


Quote:
the pioneer harness has a yellow wire with a black stripe that is labeled mute. Was I supposed to connect that to anything?
The Pioneer's yellow/black mute wire is for older-style phone car kits (to mute the HU when you answer or place a call). As slowhat said, no need to use it -- make sure it's well insulated.
SVXdc is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 10:07 AM   #284
wassim87
Scooby Newbie
 
Member#: 320557
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: San Marcos
Vehicle:
2012 Subaru WRX STI
Satin White Pearl

Default

Has anyone been getting replies from SVXdc??
I emailed him last week and still waiting.

Is there anywhere else i would be able to get the 20pin harness and the Axxess ASWC from?
wassim87 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 10:12 AM   #285
slowhat
Scooby Newbie
 
Member#: 304175
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2012 WRX Limited
PBP

Default

Quote:
Originally Posted by wassim87 View Post
Has anyone been getting replies from SVXdc??
I emailed him last week and still waiting.

Is there anywhere else i would be able to get the 20pin harness and the Axxess ASWC from?
you can always add your own wires to a harness and an ASWC can be had from Amazon.
slowhat is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 09:35 PM   #286
WRX09MD
Scooby Newbie
 
Member#: 222160
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: Maryland
Vehicle:
2009 WRX Sedan
SWP Stage II

Default

Quote:
Originally Posted by wassim87
Has anyone been getting replies from SVXdc??
I emailed him last week and still waiting.

Is there anywhere else i would be able to get the 20pin harness and the Axxess ASWC from?
He probably wont respond to emails. He gets a million questions about this stuff.
WRX09MD is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 09:52 PM   #287
dorkbert
Scooby Newbie
 
Member#: 309901
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: BAIC
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i 5D
Black

Default

Quote:
Originally Posted by wassim87 View Post
Has anyone been getting replies from SVXdc??
I emailed him last week and still waiting.

Is there anywhere else i would be able to get the 20pin harness and the Axxess ASWC from?
hack your own? Nissan harness can be had for about five or six bucks shipped from fleaBay. Buy a couple and move the wires (but colour code won't be right.)
dorkbert is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 12:21 AM   #288
henrypp
Scooby Specialist
 
Member#: 205903
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Lafayette
Vehicle:
. 05 LGT 12 OBK
BSM and GGM

Default

Has anyone experienced app mode not working? I used to be able to play youtube videos and netflix but all of a sudden I can't get it to work.
henrypp is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2012, 09:51 AM   #289
wassim87
Scooby Newbie
 
Member#: 320557
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: San Marcos
Vehicle:
2012 Subaru WRX STI
Satin White Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by dorkbert View Post
hack your own? Nissan harness can be had for about five or six bucks shipped from fleaBay. Buy a couple and move the wires (but colour code won't be right.)
Quote:
Originally Posted by WRX09MD View Post
He probably wont respond to emails. He gets a million questions about this stuff.
Quote:
Originally Posted by slowhat View Post
you can always add your own wires to a harness and an ASWC can be had from Amazon.
Order placed. Trying to keep same color code to match.
wassim87 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2012, 12:46 PM   #290
fzel07wrx
Scooby Specialist
 
Member#: 150710
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Rochester
Vehicle:
2012 SWP WRX Hatch
2005 Lotus Elise

Default

I have started to solder my harnesses and ASWC together but I have not taken anything apart in my car yet.

So does anyone know how the OEM Kicker Sub in the trunk/hatch for the newer model year cars will work with a different headunit? (I have an AVH3400)

Just wondering if it will be easy and straightforward or if I need to cut into some other wires.
fzel07wrx is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2012, 06:18 PM   #291
Krieger88
Scooby Newbie
 
Member#: 277043
Join Date: Mar 2011
Location: Long Island of New York
Vehicle:
2007 2.5i
Obsidian Black

Default

For some reason there's a song quality difference between cd's and when my iphone 4s is hooked up. The mp3's aren't **** quality but the volumes lower and the cds just sound so much better. Do I need that rip off of a iphone usb wire to get more quality rather than use the one that came with the deck itself?
Krieger88 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2012, 08:34 PM   #292
slowhat
Scooby Newbie
 
Member#: 304175
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2012 WRX Limited
PBP

Default

I can't speak to the poor quality, but you can increase the source volume level. A different cable probably won't help.
slowhat is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2012, 10:13 PM   #293
BoboTheMonkey
Scooby Specialist
 
Member#: 224615
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: La Crosse, WI
Vehicle:
2004 WRX
San Remo Red

Default

Quote:
Originally Posted by fzel07wrx View Post
I have started to solder my harnesses and ASWC together but I have not taken anything apart in my car yet.

So does anyone know how the OEM Kicker Sub in the trunk/hatch for the newer model year cars will work with a different headunit? (I have an AVH3400)

Just wondering if it will be easy and straightforward or if I need to cut into some other wires.
I just put in an avh1400 and the wiring harness I had came with a wire to connect up an oem sub. I guess I don't recall for sure, but I was pretty positive it listed one in the manual... This is a very broad assumption though because its a different (but similar) head unit and different (but similar) car...
BoboTheMonkey is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 12:52 AM   #294
Krieger88
Scooby Newbie
 
Member#: 277043
Join Date: Mar 2011
Location: Long Island of New York
Vehicle:
2007 2.5i
Obsidian Black

Default

Quote:
Originally Posted by slowhat View Post
I can't speak to the poor quality, but you can increase the source volume level. A different cable probably won't help.
And before anyone states the obvious that cd's will always have better quality than mp3's I just want to state an example of my problem. I'll put a song on and it'll sound low, so I'll hit previous to whatever song is on before it and then hit forward back to the low sounding song and it'll sound loud. And also I noticed that sometimes the headunit will skip the first 3 seconds of a song.. Could this be bad firmware? It's not a huge problem but is kind of annoying.
Krieger88 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 05:57 PM   #295
VdoManZ
Scooby Newbie
 
Member#: 195481
Join Date: Nov 2008
Vehicle:
2011 Impreza WRX 5dr
blue

Default

Quote:
Originally Posted by slowhat View Post
yeah, get the harness from SVXdc. saves time.
either way with this unit, you will lose the push to talk function.
good to know. i tried manually programming the ASWC last night, and it would see the push to talk by itself, but not when i programed the on and off hook at the same time. I'd rather have on/off hook and no push to talk/ ATT functionality.

BTW great write up. I followed your guide and http://ae64.com/aswc-install.htm to a T, everything worked perfect.

The audio quality on the 4400bh is so much better than the stock Subaru one (it sounded like you were inside a tin can). With Loudness on low and powerful EQ settings there is a night and day difference between the two units. I wish the bluetooth streaming option on my android phone would send the track/tag info to the screen. But I mainly use my old ipod and use that interface for music.

Last edited by VdoManZ; 06-19-2012 at 06:03 PM.
VdoManZ is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 03:20 AM   #296
Krieger88
Scooby Newbie
 
Member#: 277043
Join Date: Mar 2011
Location: Long Island of New York
Vehicle:
2007 2.5i
Obsidian Black

Default

Quote:
Originally Posted by Krieger88 View Post
And before anyone states the obvious that cd's will always have better quality than mp3's I just want to state an example of my problem. I'll put a song on and it'll sound low, so I'll hit previous to whatever song is on before it and then hit forward back to the low sounding song and it'll sound loud. And also I noticed that sometimes the headunit will skip the first 3 seconds of a song.. Could this be bad firmware? It's not a huge problem but is kind of annoying.
Disregard this post, I think my iphone 4s's songs are deteriorating somehow, going to try some stuff to see if it fixes my dilemma. The headunit seems to be fine.
Krieger88 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 09:03 AM   #297
fzel07wrx
Scooby Specialist
 
Member#: 150710
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Rochester
Vehicle:
2012 SWP WRX Hatch
2005 Lotus Elise

Default

Quote:
Originally Posted by fzel07wrx View Post
So does anyone know how the OEM Kicker Sub in the trunk/hatch for the newer model year cars will work with a different headunit? (I have an AVH3400)

Just wondering if it will be easy and straightforward or if I need to cut into some other wires.
Quote:
Originally Posted by BoboTheMonkey View Post
I just put in an avh1400 and the wiring harness I had came with a wire to connect up an oem sub. I guess I don't recall for sure, but I was pretty positive it listed one in the manual... This is a very broad assumption though because its a different (but similar) head unit and different (but similar) car...
Can anyone else comment on this? I don't think I have an extra wire from SVXdc's harness labeled specifically for the subwoofer.
fzel07wrx is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 12:13 AM   #298
gunkadoodah
Scooby Newbie
 
Member#: 250879
Join Date: Jul 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: Sunnyvale, CA
Vehicle:
2012 STI
DGM

Default

Just installed this, could someone explain to me how to save radio stations and go to the second HD radio station? Must be getting very late....
gunkadoodah is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 01:51 AM   #299
SVXdc
Scooby Specialist
 
Member#: 25837
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: South East
Location: Atlanta, GA
Vehicle:
1996 SVX L AWD
Laguna Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by fzel07wrx View Post
So does anyone know how the OEM Kicker Sub in the trunk/hatch for the newer model year cars will work with a different headunit? (I have an AVH3400)

Just wondering if it will be easy and straightforward or if I need to cut into some other wires.
[moved this portion of my reply to the Kicker sub thread, here]

Quote:
Originally Posted by BoboTheMonkey View Post
I just put in an avh1400 and the wiring harness I had came with a wire to connect up an oem sub. I guess I don't recall for sure, but I was pretty positive it listed one in the manual... This is a very broad assumption though because its a different (but similar) head unit and different (but similar) car...
Quote:
Originally Posted by fzel07wrx View Post
Can anyone else comment on this? I don't think I have an extra wire from SVXdc's harness labeled specifically for the subwoofer.
I think BoboTheMonkey is talking about the Pioneer's harnesses. They include the amp remote turn-on lead and RCA jacks for an aftermarket (not OEM) subwoofer.

There aren't any leads on the Impreza's factory radio harness (and thus none on my 20-pin install harness) related to subwoofers.

There are some Foresters with an OEM underseat sub that connects via pins on the factory aux harness. I do make adapter harnesses to retain that kind of sub with an aftermarket HU.

Last edited by SVXdc; 07-02-2012 at 02:11 AM.
SVXdc is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2012, 02:30 PM   #300
slowhat
Scooby Newbie
 
Member#: 304175
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2012 WRX Limited
PBP

Default

Quote:
Originally Posted by gunkadoodah View Post
Just installed this, could someone explain to me how to save radio stations and go to the second HD radio station? Must be getting very late....
go here:

pg 39
http://www.pioneerelectronics.com/St...nual051712.pdf

Looks like there's either BSM or a more manual method if BSM is turned off.
slowhat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Clutch "clicking" in 2012 wrx STIDAWG Transmission (AT/MT) & Driveline 7 03-16-2013 11:22 PM
Where to ground in 2012 wrx hatch? slowhat Car Audio, Video & Security 3 02-24-2012 11:35 PM
pioneer avh-p4000 install in 06sti nation1979 Car Audio, Video & Security 25 02-26-2009 01:47 AM
Pictures of Hid's installed in '02 WRX :) paultg New England Impreza Club Forum -- NESIC 7 12-16-2001 04:22 PM
Found out a short throw shifter wasn't installed in my WRX.. cout Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 5 05-03-2001 05:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.