Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday April 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2012, 06:55 PM   #1
Subbiespeed
Scooby Specialist
 
Member#: 276493
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: VA
Vehicle:
2000 Impreza EJ20G
SRP

Default diode burned up and rough idling

ok so after swapping my my new power fc out for my just returned and everything checkout ok from apexi old power fc which im starting to believe has a tune on it. the new fc idle was normal around 700 rpm but had issues with rough idling around after 4k not in gear so i hooked up the old one and it idles around 2k but has no issues at all reving to 7k...keep in mind that the front 02 sensor isn't hooked up at all since it was yanked out by a tow truck company(my guess is that its the o2 sensor) and the check engine light did not come on with the new fc but only with the old one.

now for the diode buring up heres pictures of it and a diagram that i have




question is anyone have an idea of why that woulda happened with the old fc and not the new and what would cause it and how to fix it.. also car wont turn off when i take the key out so i know it could the ignition assembly?
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by Subbiespeed; 03-07-2012 at 05:35 PM.
Subbiespeed is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 07:42 PM   #2
Subbiespeed
Scooby Specialist
 
Member#: 276493
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: VA
Vehicle:
2000 Impreza EJ20G
SRP

Default

forgot to mention the 4 goes to the fuel injectors...so that means that 2 wires and a diode controls the fuel pump relay, main relay and fuse 16 which i believe is fog lights but ill have to go look in the car which would be random

Last edited by Subbiespeed; 03-07-2012 at 05:35 PM.
Subbiespeed is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
timing marks lined up, still rough idle? ravenlunatic Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 02-12-2010 01:45 PM
AVCS not hooked up causes rough idle? Need4Boost Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 02-09-2004 01:44 PM
quick Q, poor milage and rough idle - Fuel filter? jeffg Normally Aspirated Powertrain 9 03-13-2003 12:29 PM
Hesitation and rough idle JasonRan Electrical & Lighting 5 12-10-2002 12:31 PM
Sputtering and rough idle in the cold? EEK! GooseMan Normally Aspirated Powertrain 6 02-15-2002 11:50 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.