Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Legacy Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-12-2012, 11:07 PM   #1
SLegacy99
Scooby Specialist
 
Member#: 117504
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: PA
Vehicle:
2005 Legacy GT Ltd
Black

Default Need Some Post HG Replacement Help

So the HG job on my '99 Legacy GT was my first engine pull...and my second! However, I did it with some friends who have a lot more experience with cars than I do. Not Subaru experts however. So I could use some thoughts.

My problem is ticking. Which sounds like it is coming from cylinder number 2. We replaced both head gaskets of course, as well as having the heads machined by a fellow who claimed that he knew Subarus pretty well. Having taken apart the engine again we still have not been able to find the source of the ticking. This ticking actually sounds like the tick of a DI engine, but much louder. The engine runs better than ever however.

We originally thought that maybe it was a shim, but after looking at all of them, they all measured to spec. My roommate suggested that perhaps a blocked oil channel was the problem and used compressed air to clear any debris. Nada.

Any thoughts on what could be at work here?
* Registered users of the site do not see these ads.
SLegacy99 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2012, 02:18 AM   #2
Kawikid20o2
Scooby Specialist
 
Member#: 86291
Join Date: May 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: New Fairfield, CT
Vehicle:
'97 LegaSTi-2.5XTR
'96 BrightonCoupeWRX-SR30

Default

from the head or the block? can you post a video of it?
Kawikid20o2 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 07:01 PM   #3
SLegacy99
Scooby Specialist
 
Member#: 117504
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: PA
Vehicle:
2005 Legacy GT Ltd
Black

Default

SLegacy99 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 10:24 PM   #4
redleg91
Scooby Newbie
 
Member#: 307160
Join Date: Jan 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Fredericksburg VA
Vehicle:
98 Legacy
Red

Default

one of the timing belt pulleys? worth looking at. might be rubbing or hitting something. use a stethoscope to find where exactly its coming from
redleg91 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2012, 10:25 AM   #5
wondercow2
Scooby Newbie
 
Member#: 130514
Join Date: Oct 2006
Default

Quote:
Originally Posted by redleg91 View Post
one of the timing belt pulleys? worth looking at. might be rubbing or hitting something. use a stethoscope to find where exactly its coming from
I had a bad new-style timing belt tensioner that made a similar noise. Run it with the covers off, if you haven't already.
wondercow2 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2012, 04:36 PM   #6
Kawikid20o2
Scooby Specialist
 
Member#: 86291
Join Date: May 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: New Fairfield, CT
Vehicle:
'97 LegaSTi-2.5XTR
'96 BrightonCoupeWRX-SR30

Default

that sounds horrid, wow, so timing belt went on perfectly and was aligned right? definitely need to take a look inside that cover like wondercow said.
Kawikid20o2 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2012, 04:59 PM   #7
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

Almost sounds like the valve lifter noise, but yowza, that's loud.
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some OT Mountain Biker Help - Need to get a new Bike Computer + Light sedagive Off-Topic 9 10-07-2009 10:44 PM
Locals: I need advice on HG replacement. badfish1134 North West Impreza Club Forum -- NWIC 11 07-14-2009 06:15 PM
Need some ideas for replacement rims(pics inside) Twiztidunreal Interior & Exterior Modification 20 12-29-2008 05:13 AM
Need some Greddy Profec B help kastle Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 12-05-2002 02:33 PM
Need some new brake pads...help. View Askew Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 18 09-17-2002 03:59 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.