Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2012, 10:28 AM   #1
mejifair
Scooby Specialist
 
Member#: 11356
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cottage Grove, MN
Vehicle:
2012 WRX STi Hatch
DGM

Default Weird CEL & Traction Control notification

Hey all,

Thanks in advance for any help you might be able to provide.

I have a BONE STOCK 2012 STi with almost 3,000 miles on it. Yesterday I was following a semi up an on ramp, and was in 2nd gear for a while sitting at about 5,000 RPM. I made normal shifts from 3rd to 4th and when we got on the freeway I zipped around the semi at WOT (in 4th) almost immediately the CEL started blinking and the traction control light went off. It blinked for just a couple of seconds and then went away.

Does anybody have any idea what happened? Would a code be stored that I could pull?

And please, only say things like "you blew a ringland", "your engine is shot", "you better get a full compression and leak down test done", "If you had a Cobb AP you would not have this happen" or other such thoughts ONLY if you really think they are valid.

Of course, I will get flamed for even asking for that, but hopefully somebody has an idea of what might have happened.

Thanks,

Erik
* Registered users of the site do not see these ads.
mejifair is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2012, 10:38 AM   #2
LTD77
Scooby Newbie
 
Member#: 257416
Join Date: Sep 2010
Location: New Hampshire
Vehicle:
2011 STI Sedan
Dark Gray

Default

hmmm...see if you can pull a code out of it. I had a similar situation where I went wot in 5th on the highway. My car is not stock though and my check engine light stayed on and the car stayed in sport mode. I was making too much boost. I doubt that is any help, I am just rambling on this morning.
LTD77 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2012, 08:57 PM   #3
mejifair
Scooby Specialist
 
Member#: 11356
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cottage Grove, MN
Vehicle:
2012 WRX STi Hatch
DGM

Default

I will pull the code(s), if any and see what they say. Thanks!
mejifair is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2012, 09:05 PM   #4
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
05 GTO/11 Sonata(!)

Default

Flashing CEL is a real-time misfire. If the light did not remain on steady there may not be a code stored.
Since it's a new 2012 you should have a dealer look at it.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2012, 10:12 PM   #5
mejifair
Scooby Specialist
 
Member#: 11356
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cottage Grove, MN
Vehicle:
2012 WRX STi Hatch
DGM

Default

Quote:
Originally Posted by Mulder View Post
Flashing CEL is a real-time misfire. If the light did not remain on steady there may not be a code stored.
Since it's a new 2012 you should have a dealer look at it.
Whoa - thanks I will set something up ASAP.

Thanks!
mejifair is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL and Traction control light came on... evane Newbies & FAQs 4 12-14-2010 11:59 AM
09 Impreza - CEL and Traction Control light, blinking Cruise Control CrotchMonster Service & Maintenance 4 10-17-2010 03:38 PM
08 WRX: Hill hold, ABS, & Traction Control lights on dash Shohin General Community 7 01-23-2009 08:56 AM
Already get CEL, no traction control light, and blinking cruise control! Shohin Newbies & FAQs 17 02-04-2008 01:08 PM
ABS & Traction Control Lights Won't Go Out Err 55 3rdsub Tribeca Forum 12 12-16-2007 06:17 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.