Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-20-2012, 05:49 PM   #1
Evans2point5RS
Scooby Newbie
 
Member#: 310409
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Twin Peaks
Vehicle:
2005 2.5 RS
silver

Question cam shaft sensor position?

I recently got my check engine light checked and the camshaft sensor is bad.

where is it located?
and how long should the repair take?
* Registered users of the site do not see these ads.
Evans2point5RS is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2012, 07:27 PM   #2
bmxwannabepro
Scooby Newbie
 
Member#: 302810
Join Date: Dec 2011
Default

having exactly the same problem here
bmxwannabepro is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2012, 12:12 PM   #3
Elbert Bass
Scooby Newbie
 
Member#: 283429
Join Date: May 2011
Chapter/Region: South East
Location: South East TN
Vehicle:
1995 Chevy S-10
White

Default

Camshaft sensor is on the bank 2 head (drivers side). It is in the rear of the timing cover, bolted to the top outside corner of the head. The sensor bolts to a bracket, the bracket is bolted to the head and the bracket is aligned by fitting over a sleeved dowel.
Elbert Bass is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 10:13 AM   #4
gdogg16
Scooby Newbie
 
Member#: 105304
Join Date: Jan 2006
Location: La Plata MD
Vehicle:
2005 Legacy GT ltd
1998 V70T5M

Default

I got a CEL this morning and then the car would no longer boost and is making a whirring noise. Pulled over, checked codes and got 4 bank A CPS codes and one o2 codes. No smoke etc out exhaust, so it doesn't seem as though the turbo is bad. Anyone have any idea what I'm dealing with here?
gdogg16 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cam shaft position sensor ckb1985 Service & Maintenance 6 07-24-2008 07:20 PM
cam shaft sensor ?? pierce188 Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 06-30-2007 12:11 AM
Cam Shaft Sensor Question marcus12 New England Impreza Club Forum -- NESIC 4 03-16-2004 11:47 PM
Cam Shaft Sensor help matt6669 Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 03-05-2004 11:53 AM
cam shaft positioning sensor?????????? Harrison Factory 2.0L Turbo Powertrain 15 02-23-2002 06:20 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.