Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2012, 07:32 PM   #1
Amerce
Scooby Newbie
 
Member#: 303317
Join Date: Dec 2011
Default CEL p0301

Just recently purchased an 06 WRX from a fellow nasioc member, all stock except an invidia catback.

Put about 500 miles on the car and just got a CEL of p0301 which i believe is a misfire in cylinder one. Now I know that things to check are spark plugs, wires, coils, compression.

The car idled really rough(shook) before the light came on, I read it and reset it, was a long start and than rough idle, but it hasnt come back on yet (10 miles) and no problems starting/idling. BUT I've been driving around in heavy rain and puddles all day and was wondering if this might have caused this?
* Registered users of the site do not see these ads.
Amerce is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 11:18 PM   #2
z
Scooby Specialist
 
Member#: 41762
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: House of Pancakes
Vehicle:
04 STi
CT-DE-FL rinse+repeat

Default

z is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2012, 01:13 AM   #3
aeonflux99
Scooby Newbie
 
Member#: 54832
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Canada
Vehicle:
2006 WRX
Blue

Default

When's the last time you did your plugs?
aeonflux99 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2012, 11:48 AM   #4
Amerce
Scooby Newbie
 
Member#: 303317
Join Date: Dec 2011
Default

Just bought the car 2 weeks ago, going to do a tune up next week
Amerce is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL p0301,p0304 Mechanic suggestions for Santa Barbara 04wrxwagon805 Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 7 04-24-2012 01:43 PM
CEL P0301 Need help imisplacedmine Factory 2.0L Turbo Powertrain 10 08-02-2007 09:32 PM
Cel P0301 & P0303 benblue1313 Factory 2.0L Turbo Powertrain 8 02-06-2007 10:28 PM
cel P0301 greenwrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 12 09-28-2005 11:16 PM
Cel P0301 notyet227 Factory 2.0L Turbo Powertrain 9 03-10-2005 09:58 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.