Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday November 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Pre-2002 Factory Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2012, 02:50 PM   #1
tenchu
Scooby Specialist
 
Member#: 64147
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
1993 STi RA V LTD
Green

Default CEL check w/o cluster... LED? Please help

So I got my rhd converted ej20g swapped gc running. But rough. And my cluster seems to be dead. I was wondering I there was any way to wire an led for the cel function. Just as a temporary solution so I can get the car running right while I wait for a cluster
* Registered users of the site do not see these ads.
tenchu is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 05:33 PM   #2
kellygnsd
Scooby Guru
 
Member#: 32669
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: SCIC
Location: Rancho C
Vehicle:
2007 2.34LR, EFR7670
LINK G4 hybrid STi

Default

Laptop and cable
kellygnsd is online now   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 05:36 PM   #3
tenchu
Scooby Specialist
 
Member#: 64147
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
1993 STi RA V LTD
Green

Default

I don't have a obd1 Subaru cable
tenchu is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 09:43 PM   #4
suberdave
NASIOC Supporter
 
Member#: 101865
Join Date: Dec 2005
Chapter/Region: NWIC
Location: Covington, WA
Vehicle:
88 GL-10 STi
silver

Default

you can find the CEL wire coming out of the ECU, the ECU toggles the Ground. so you have to use a small bulb or LED (i have an LED testlight that i have used many times) connect the testlight to power and touch the other end to the CEL wire from the ECU.

connect your test connectors and read the flashes...

Dont use a large testlight. it may pull more current that the ECU wants to give out.

an LED is best.

-=Suberdave=-
www.suberdave.com
suberdave is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 10:02 PM   #5
tenchu
Scooby Specialist
 
Member#: 64147
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
1993 STi RA V LTD
Green

Default

Thank you sir. I figured it would be you or Rob to chime in
tenchu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'02 miss and CEL - With NO CODE! - please help Woodenhorse Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 15 09-24-2011 09:17 PM
A lot of CEL codes on my ej20g swap... Please help.. FATgc8 Pre-2002 Factory Turbo Powertrain 6 05-08-2010 04:10 AM
Cluster problem...please HELP!! sc00ter Interior & Exterior Modification 3 12-13-2006 01:06 AM
2002 WRX -- Failed Parking Lights/Instrument Cluster -- PLEASE help. . . ImTooRexy Electrical & Lighting 6 08-03-2005 12:29 AM
check out my utec logs, please help! datdudedennis Engine Management & Tuning 31 05-01-2003 08:21 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.