Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 31, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-25-2013, 10:01 AM   #1
TRD_RTC
Scooby Newbie
 
Member#: 146195
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Moon Twp, Pa.
Vehicle:
2004 WRX Premium STI
Java black custom

Default 2.5l 02 OBS misfire?

Lately I am noticing a rough low 500 rpm idle and today while driving to work starting out in 1st gear and shifting to 2nd it feels like it is almost cutting out. it revs fine though in neutral and there is no cel.

Any thoughts?
* Registered users of the site do not see these ads.
TRD_RTC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 02-25-2013, 01:19 PM   #2
Smitithus
Scooby Newbie
 
Member#: 346895
Join Date: Feb 2013
Default

Whats the most recent work you've had done to it. last year or so. Did it get better as it warmed up? was it driving fine last night?

Last edited by Smitithus; 02-25-2013 at 01:20 PM. Reason: forgot stuff
Smitithus is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2013, 01:23 PM   #3
TRD_RTC
Scooby Newbie
 
Member#: 146195
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Moon Twp, Pa.
Vehicle:
2004 WRX Premium STI
Java black custom

Default

8,000 miles ago subaru rebuilt due to head gasket failure. usally i never let my tank go below1/4 line but i did 2 weeks ago. it was warmed up when it did it. 2 miles later it got better.
TRD_RTC is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2013, 11:45 PM   #4
Smitithus
Scooby Newbie
 
Member#: 346895
Join Date: Feb 2013
Default

Manual or auto?
How long has it been doing it?
Does it ever improve or is it always at 500rpms?
Are you saying it started when you went below quarter tank and then got better 2 miles later?
Smitithus is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2013, 08:53 AM   #5
TRD_RTC
Scooby Newbie
 
Member#: 146195
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Moon Twp, Pa.
Vehicle:
2004 WRX Premium STI
Java black custom

Default

think i figured out the problem... Original fuel filter, changed it and man the dirt that came out the in tube. Car ran excellent today hopefully that was it.

it's a manual btw
TRD_RTC is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2013, 01:11 PM   #6
Smitithus
Scooby Newbie
 
Member#: 346895
Join Date: Feb 2013
Default

oh great. let us know whats up with it.
Smitithus is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 01:26 PM   #7
TRD_RTC
Scooby Newbie
 
Member#: 146195
Join Date: Apr 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Moon Twp, Pa.
Vehicle:
2004 WRX Premium STI
Java black custom

Default

running fine, guess that was the issue
TRD_RTC is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2013, 01:35 PM   #8
erocked
Scooby Newbie
 
Member#: 348227
Join Date: Feb 2013
Chapter/Region: TXIC
Location: Grand Prarie
Vehicle:
2002 Impreza Wagon
Green

Default

Funny, I just picked up a 2002 Impreza wagon and it idles at 500rpm 9 outta 10 starts. Doesn't feel like a rough idle or anything like that. Guess I should take a look at that fuel filter
erocked is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 11:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.