Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2012, 11:39 AM   #1
mod06imprezawrxsti
Scooby Newbie
 
Member#: 319724
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Los Angeles, CA.
Vehicle:
06 Impreza STI
Blue

Default Help with turbo problem

Hi,
So in the past couple of weeks my 06 impreza sti has been acting up, when starting my car and starting to drive I would notice the turbo not spooling or making any turbo noise and I would look at my gauge and confirm the turbo not making any boost and after a block or so it would start spooling (I can here it and notice the boost on the gauge), this went on for a few days and now it's not working at all it just doesn't spool no matter how long I drive around. Another thing I noticed is that I could hear a kind of humming sound that would go up and down with the spooling speed, not sure what could cause this. My only guess is that there must be something jamming the exhaust turbine and this was causing it to get stock and suddenly work sometimes, this kind of makes sense because some months ago my Air fuel sensor went bad and when i removed it to be replaced the tip was missing and I know it cant just disappear so I was thinking that maybe its floating around inside the turbo giving me this problem. Anyway I'm preparing for the worst so I need instructions on how to remove the turbo. I have an aftermarket down pipe and up pipe, and I can remove them easily but when I look at the turbo itself just disconnecting the turbo intake inlet seems like a nightmare. Help with this issue and instructions on how to remove the turbo would be appreciated.
* Registered users of the site do not see these ads.
mod06imprezawrxsti is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help whit Turbo Problem GR-RACING Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain 11 01-14-2009 09:51 PM
Need some help with a problem with my knee StuBeck Off-Topic 65 01-12-2006 12:24 PM
Please help with turbo problem. IWIN Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 09-23-2004 08:47 PM
Help, WEIRD turbo problem. wackie Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 11-10-2002 08:01 PM
Help! I need help with turbo 99 HOK Factory 2.0L Turbo Powertrain 20 04-16-2001 08:05 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.