Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Pre-2002 Factory Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-14-2012, 07:56 PM   #1
carlck19
Scooby Newbie
 
Member#: 249890
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ardsley, NY
Vehicle:
1995 Impreza L wag
white

Default ej20g lag

Hi guys,
So ive had my ej20g swapped for a year and it has mostly been running fine, sorting out issues, etc. So I recently ordered a robs 550 tune and I currently have the 440 tune with mbc @15psi, turboback, walbro. I put an apexi intake on the car recently and lag seems to be worse than ever. The car is lifeless at low rpm and wont hit peak boost till between 4 and 5k. What could be happening? maxing out maf?
Thanks,
Alex
* Registered users of the site do not see these ads.
carlck19 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:26 PM   #2
eg33GC
Scooby Specialist
 
Member#: 206851
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
99 V4
EJ20K RS

Default

Likely a few bad exhaust gaskets pre turbo

also, you've got to be extremely close to maxing out the stock injectors at that pressure level with a 16g
eg33GC is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:44 PM   #3
carlck19
Scooby Newbie
 
Member#: 249890
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ardsley, NY
Vehicle:
1995 Impreza L wag
white

Default

^yah im retuning and im going to replace all the pre-turbo gaskets. when should a setup like mine spool/hit full boost?
carlck19 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:44 PM   #4
carlck19
Scooby Newbie
 
Member#: 249890
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ardsley, NY
Vehicle:
1995 Impreza L wag
white

Default

^yah im retuning and im going to replace all the pre-turbo gaskets. when should a setup like mine spool/hit full boost?
carlck19 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:47 PM   #5
eg33GC
Scooby Specialist
 
Member#: 206851
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
99 V4
EJ20K RS

Default

I don't know. I've never had a stock tune/rob tune on the 16g. I hit at about 2700, 15psi and 3000 is 21psi
eg33GC is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:52 PM   #6
carlck19
Scooby Newbie
 
Member#: 249890
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ardsley, NY
Vehicle:
1995 Impreza L wag
white

Default

^what turbo?
carlck19 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:55 PM   #7
eg33GC
Scooby Specialist
 
Member#: 206851
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
99 V4
EJ20K RS

Default

oem small 16g.


for now
eg33GC is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 09:58 PM   #8
carlck19
Scooby Newbie
 
Member#: 249890
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ardsley, NY
Vehicle:
1995 Impreza L wag
white

Default

^haha word. but you're on e85 which i would think affects spool. otherwise our setups are pretty similar. Im going to just replace every damn gasket pre and post turbo with grimmspeed for peace of mind and then with the tune im hoping i get good response. if not, what would be the next thing to check?
ps the motor runs perfectly no real hiccups or anything and no cel's.
Also what plugs would your recommend? ngk bkr7e? what gap? Im currently using pfr6g's with .29 gap and yes i have the gd coil conversion
carlck19 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 10:03 PM   #9
eg33GC
Scooby Specialist
 
Member#: 206851
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
99 V4
EJ20K RS

Default

No those numbers are with pump

I use V-power at like .30, no issue
eg33GC is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 10:42 PM   #10
carlck19
Scooby Newbie
 
Member#: 249890
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ardsley, NY
Vehicle:
1995 Impreza L wag
white

Default

v-power what part number?
carlck19 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 10:43 PM   #11
eg33GC
Scooby Specialist
 
Member#: 206851
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
99 V4
EJ20K RS

Default

bkr range 7
eg33GC is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 10:47 PM   #12
carlck19
Scooby Newbie
 
Member#: 249890
Join Date: Jun 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ardsley, NY
Vehicle:
1995 Impreza L wag
white

Default

Quote:
Originally Posted by eg33GC View Post
bkr range 7
thanks! ill update this in a few weeks when i do the gaskets and get my tune on and stuff.
carlck19 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lag? What Lag? TJ Texas Impreza Club Forum -- TXIC 35 08-09-2007 07:18 PM
how much lag is too much lag? msm Off-Topic 8 07-19-2007 07:42 PM
TV lag or Xbox lag? Paraskass Off-Topic 11 09-15-2006 12:19 PM
Local FS: sedan spoiler, MRT TMIC for EJ20G, and EJ20G GC8 headlights annointed Tri-State Area Forum 3 05-10-2003 01:12 AM
MY00 has turbo lag.. er... rather.. NA lag..... Fitz New England Impreza Club Forum -- NESIC 7 04-03-2001 09:12 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.