Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 1, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2013, 05:12 PM   #3976
79letour
*** Banned ***
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

Quote:
Originally Posted by ST Eye View Post
They cannot deny a faulty repair, I'm sorry but they can't.
I'm sorry, but yes, they can and do.
All they have to say is "oh, we don't hear that" or "thats a normal thing" and thats it.
Not saying all dealers do this. But SOA'S policy is ANY DEALER CAN REFUSE ANY CUSTOMER AT ANY TIME FOR ANY REASON OR NO REASON.
* Registered users of the site do not see these ads.
79letour is offline  
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-08-2013, 05:23 PM   #3977
flyboy1100
Scooby Specialist
 
Member#: 314216
Join Date: Mar 2012
Location: ND
Vehicle:
2012 2.0i Sport 5MT
DGM

Default

Quote:
Originally Posted by sgoldste01 View Post

Yes, but don't forget to use the appropriate Locktite product that is the functional equivalent of the almost-impossible-to-find thread sealant that the service manual specifies.

A quick Google search will reveal the appropriate stuff to buy. In fact, if you search on this forum, you'll find it.
I already have it
flyboy1100 is offline  
Old 08-08-2013, 05:31 PM   #3978
79letour
*** Banned ***
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

I'm interested in what you find out about the pcv flyboy. I think I'll try and order on with my 15% Mastro discount. Its awesome being able to get oem stuff for cheaper than ebay. I'm picking up a few accessories when I go in for the first service.
79letour is offline  
Old 08-08-2013, 05:46 PM   #3979
flyboy1100
Scooby Specialist
 
Member#: 314216
Join Date: Mar 2012
Location: ND
Vehicle:
2012 2.0i Sport 5MT
DGM

Default

Quote:
Originally Posted by 79letour View Post
I'm interested in what you find out about the pcv flyboy. I think I'll try and order on with my 15% Mastro discount. Its awesome being able to get oem stuff for cheaper than ebay. I'm picking up a few accessories when I go in for the first service.
I will probably stop by tomorrow and see if they even stock it, and when I get home, I will pull the hose and see how it looks in the hose
flyboy1100 is offline  
Old 08-08-2013, 07:54 PM   #3980
ST Eye
Scooby Specialist
 
Member#: 73068
Join Date: Oct 2004
Location: MD
Vehicle:
2008 STI Boost Wagon
2014 Honda Accord Hybrid

Default

Quote:
Originally Posted by 79letour View Post
I'm sorry, but yes, they can and do.
All they have to say is "oh, we don't hear that" or "thats a normal thing" and thats it.
Not saying all dealers do this. But SOA'S policy is ANY DEALER CAN REFUSE ANY CUSTOMER AT ANY TIME FOR ANY REASON OR NO REASON.
I have never heard of anyone getting banned from a dealership other than you. I find it very hard to believe that you were goodie two shoes to them and it resulted in that. I would think you have to piss them off very badly for that to happen.

That aside, any reasonable person would not have any problem with having a major repair fixed if there is a problem. You be reasonable to them and most likely you'll get the same in return.
ST Eye is offline  
Old 08-08-2013, 08:23 PM   #3981
79letour
*** Banned ***
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

There is NO REASONING WITH THE ASSWIPES AT BILL BRYAN.
SOA said that my low scores for bill bryan on the cs survey were the reason.
They have pissed off and pissed on everyone I've ever known who ever bought any brand of car from them.
And it was at Desire's uging (SOA) that I kept going there because their policy is "to resolve the problems at the dealer nearest you and where you bought the car."
79letour is offline  
Old 08-08-2013, 08:29 PM   #3982
79letour
*** Banned ***
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

And I was then informed that "any dealer can refuse anyone service at any time etc".
Funny- the old lady with the bugeye getting her belts changed didnt seem to think I was unruly and or unreasonable. No ill words were spoken. No one ever called me or informed me about the cheap, sleazy dismissal by the lowlifes at the dealer. They called my sick mother who co-signed to save me a bit on APR.
This time around I didnt bother her. And I know the folks at the awesome dealer I bought my current car from wouldn't pull any of the BS that Bill Bryan did.
79letour is offline  
Old 08-08-2013, 08:30 PM   #3983
ST Eye
Scooby Specialist
 
Member#: 73068
Join Date: Oct 2004
Location: MD
Vehicle:
2008 STI Boost Wagon
2014 Honda Accord Hybrid

Default

Quote:
Originally Posted by 79letour View Post
There is NO REASONING WITH THE ASSWIPES AT BILL BRYAN.
SOA said that my low scores for bill bryan on the cs survey were the reason.
They have pissed off and pissed on everyone I've ever known who ever bought any brand of car from them.
And it was at Desire's uging (SOA) that I kept going there because their policy is "to resolve the problems at the dealer nearest you and where you bought the car."
Look I don't want this to be an argument, my point is that you shouldn't be discouraging people from getting their engines repaired if they have consumption issues. You are better off having them replace the short block if there is indeed an issue. That is the correct repair for the problem. Cool?
ST Eye is offline  
Old 08-08-2013, 10:35 PM   #3984
flyboy1100
Scooby Specialist
 
Member#: 314216
Join Date: Mar 2012
Location: ND
Vehicle:
2012 2.0i Sport 5MT
DGM

Default

Just got home from my trip, the 20oz I added this morning was too much, it is hard to judge a level surface when you are away from a good one.

Anyway, I added too much, maybe 4oz too much, not sure, but it is about 3/8" over full. My normal full is 3/16" over. Oh well, should be good until my next change
flyboy1100 is offline  
Old 08-09-2013, 06:25 AM   #3985
79letour
*** Banned ***
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

Quote:
Originally Posted by ST Eye View Post
Look I don't want this to be an argument, my point is that you shouldn't be discouraging people from getting their engines repaired if they have consumption issues. You are better off having them replace the short block if there is indeed an issue. That is the correct repair for the problem. Cool?
I agree with that.
79letour is offline  
Old 08-18-2013, 11:50 AM   #3986
FunkMasta
Scooby Specialist
 
Member#: 66985
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: VIC
Location: Quick Wet Lamb, BC Canada
Vehicle:
2001 2.5RS sold
2012 2.0 Hatch

Default

So after my second oil change at 12000km my car is also beginning to consume oil. Nearly every day now there is a cloud of blue smoke on startup after parking the car overnight.

I've topped up 1 liter in 2000km. I'm going to start a dialogue with the dealer in monday.

I'm very disappointed, up until the last month I was very happy with the car.
FunkMasta is offline  
Old 08-18-2013, 04:06 PM   #3987
John451
Scooby Newbie
 
Member#: 321966
Join Date: Jun 2012
Location: Sydneys South, Australia
Vehicle:
2012 Impreza + XV 14
Black Pearl + White XV

Default

Quote:
Originally Posted by FunkMasta View Post
Nearly every day now there is a cloud of blue smoke on startup
Blue cloud or a blue stream on initial cold startup ?

Ours has a stream of blue smoke which starts on initial start after about 15 seconds then finishes after another 10 secs (looks worse in winter) but so far only uses about 2/5" oil between services.
John451 is offline  
Old 08-19-2013, 12:37 AM   #3988
FunkMasta
Scooby Specialist
 
Member#: 66985
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: VIC
Location: Quick Wet Lamb, BC Canada
Vehicle:
2001 2.5RS sold
2012 2.0 Hatch

Default

it very definitely forms a cloud behind the car for ~ 30 seconds.

also, two fifths of an inch is a very strange measurement...
FunkMasta is offline  
Old 08-19-2013, 09:30 AM   #3989
Dirt Bringer
Scooby Specialist
 
Member#: 340297
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cincinnati
Vehicle:
2013 Impreza 5sp Prm
Ice Silver

Default

I haven't had the chance to read all the way through the thread, but my car is reaching ~6900 miles. I'm about to take it in for an oil change. Thing is, I've gotten the low oil light at random a couple of times over the past three weeks. It comes and goes, and it only ever came up on a long 2+ hour drive out for a bike ride.

The oil light would come on and go away, I checked oil levels, which are actually quite good. The car has never been abused or pushed, it was properly broken in as well. Is this something I should be worried about or should bring up to the dealership when I take it in for service?
Dirt Bringer is offline  
Old 08-19-2013, 09:35 AM   #3990
sgoldste01
Scooby Specialist
 
Member#: 322264
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Webster, NY
Vehicle:
2012 Impreza Sp 5sp
Obs Blk Prl/Drk Gray Mtl

Default

Quote:
Originally Posted by Dirt Bringer View Post
Is this something I should be worried about or should bring up to the dealership when I take it in for service?
Yes. Could be a bad oil level sensor, if you know that the oil level is actually good. Get it fixed under warranty.
sgoldste01 is offline  
Old 08-19-2013, 11:54 AM   #3991
79letour
*** Banned ***
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

Just make sure its level when you check the oil. a little incline can cause a big difference.
79letour is offline  
Old 08-19-2013, 04:48 PM   #3992
jr0bb5
Scooby Specialist
 
Member#: 315353
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: MA
Vehicle:
2012 Impreza Sp Prem
5MT OBP/DGM

Default

6 weeks today and still no ETA for the engine parts.
jr0bb5 is offline  
Old 08-19-2013, 04:51 PM   #3993
Dubie2012
Scooby Newbie
 
Member#: 353050
Join Date: Apr 2013
Default

Got the phone call today saying my car was ready for pick up. They explained that their first attempt at repair was just replacing the short block. They were not able to get the engine running right so they pulled it and replaced it with a new crate engine off the assembly line. They also installed a new clutch and a new exhaust. So far its been running pretty smooth.
Dubie2012 is offline  
Old 08-19-2013, 04:52 PM   #3994
sgoldste01
Scooby Specialist
 
Member#: 322264
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Webster, NY
Vehicle:
2012 Impreza Sp 5sp
Obs Blk Prl/Drk Gray Mtl

Default

Quote:
Originally Posted by jr0bb5 View Post
6 weeks today and still no ETA for the engine parts.
I assume SOA is aware of all this....
sgoldste01 is offline  
Old 08-19-2013, 05:01 PM   #3995
Dubie2012
Scooby Newbie
 
Member#: 353050
Join Date: Apr 2013
Default

Quote:
Originally Posted by jr0bb5 View Post
6 weeks today and still no ETA for the engine parts.
Call SOA and ask them for a buy-back quote. It's amazing how fast my car was repaired when I told the customer service rep that I wanted a new car.
Dubie2012 is offline  
Old 08-19-2013, 08:32 PM   #3996
gregorz4
Scooby Specialist
 
Member#: 316869
Join Date: Apr 2012
Location: Ontario, Canada
Vehicle:
2012 Impreza Sport
Dark Gray

Default

Quote:
Originally Posted by Dubie2012 View Post
Got the phone call today saying my car was ready for pick up. They explained that their first attempt at repair was just replacing the short block. They were not able to get the engine running right so they pulled it and replaced it with a new crate engine off the assembly line. They also installed a new clutch and a new exhaust. So far its been running pretty smooth.
Great to hear! Why the new clutch n exhaust?
gregorz4 is offline  
Old 08-20-2013, 09:02 AM   #3997
John451
Scooby Newbie
 
Member#: 321966
Join Date: Jun 2012
Location: Sydneys South, Australia
Vehicle:
2012 Impreza + XV 14
Black Pearl + White XV

Default

Quote:
Originally Posted by FunkMasta View Post
it very definitely forms a cloud behind the car for ~ 30 seconds.

also, two fifths of an inch is a very strange measurement...
That doesn't sound good, ours does run a few seconds of light blue/ grey on every overnight cold start but no cloud.

The measurment of 2/5 " is my rough mental conversion of 11 >12mm ie not quite 1/2".
John451 is offline  
Old 08-20-2013, 09:20 AM   #3998
Dubie2012
Scooby Newbie
 
Member#: 353050
Join Date: Apr 2013
Default

Quote:
Originally Posted by gregorz4 View Post

Great to hear! Why the new clutch n exhaust?
The squeaky wheel gets the grease my friend. After to failed attempts at repairing my car the SOA cust service rep asked what he could do to make it right. I told him I no longer feel safe in the car. I also told him I bought the car for its reliability factor. I did not feel like the car was reliable to me anymore and was not confident it would last. The catalytic converter went bad from all the misfiring and they put a new clutch in to give it that smooth new car feeling. It's been running really smooth since I've picked it up. It took them 11 weeks but I think they finally made the situation right.
Dubie2012 is offline  
Old 08-20-2013, 01:43 PM   #3999
jr0bb5
Scooby Specialist
 
Member#: 315353
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: MA
Vehicle:
2012 Impreza Sp Prem
5MT OBP/DGM

Default

Quote:
Originally Posted by Dubie2012 View Post

Call SOA and ask them for a buy-back quote. It's amazing how fast my car was repaired when I told the customer service rep that I wanted a new car.
I am in contact with a senior rep at SOA about my situation. I did inquire about a buy-back, but was told that wasn't possible because my car is over a year old with over 15000 miles.

My biggest concern is getting my car back after all this time and still having major issues like a couple others on here have had. I just don't want to deal with any more headaches with this car.
jr0bb5 is offline  
Old 08-20-2013, 04:48 PM   #4000
79letour
*** Banned ***
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

Quote:
Originally Posted by John451 View Post
That doesn't sound good, ours does run a few seconds of light blue/ grey on every overnight cold start but no cloud.

The measurment of 2/5 " is my rough mental conversion of 11 >12mm ie not quite 1/2".
ah- you meant 3/8", eh buddy??
79letour is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are there any DIY independent fog lights write ups yet for 2012 impreza sports? JDMSTA Electrical & Lighting 59 07-21-2013 08:04 AM
2012 Impreza 2.0i Mobil1 oil filter model # jr0bb5 Service & Maintenance 27 01-04-2013 05:18 PM
('11-'14) OC interval and the first oil change on 2012 Impreza 2.0 Oceanguy Impreza Forum 80 11-18-2012 12:56 PM
My Oil Light is Flickering and I have No Leak??? kakarotoni Newbies & FAQs 39 08-16-2012 10:36 AM
('11-'14) 2012 Impreza High beams = Low beams lighting Jmzda Impreza Forum 28 06-01-2012 12:14 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.