Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday April 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2012, 11:17 AM   #1501
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

What happened to your FIRST 2012 Impreza, ST???
* Registered users of the site do not see these ads.
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 03:15 PM   #1502
brockd
Scooby Newbie
 
Member#: 235571
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: SCIC
Location: So Cal
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i

Default

Quote:
Originally Posted by sgoldste01

Wait, now I'm confused. How many times has your oil light come on? Did it come on again after the dealership topped off your oil level?
Came on two times. Once a few weeks ago and turned off. I checked it and it was in between the dots so in ignored if for a while. Then light game back on and I checked again and it was below the bottom dot so I threw some oil in and took of to soa. I'll wait and see what happens before I complain. The weird thing is that in my first 5k miles before my oil change I didn't have anything like this going on. Wonder if soa put in a different viscosity?
brockd is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 03:33 PM   #1503
sgoldste01
Scooby Specialist
 
Member#: 322264
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Webster, NY
Vehicle:
2012 Impreza Sp 5sp
Obs Blk Prl/Drk Gray Mtl

Default

Quote:
Originally Posted by brockd View Post
Came on two times. Once a few weeks ago and turned off. I checked it and it was in between the dots so in ignored if for a while. Then light game back on and I checked again and it was below the bottom dot so I threw some oil in and took of to soa. I'll wait and see what happens before I complain. The weird thing is that in my first 5k miles before my oil change I didn't have anything like this going on. Wonder if soa put in a different viscosity?
I assume when you're saying "soa" above, you're actually referring to your dealership.

Regardless, having such a dramatic change after everything was good for the first 5k miles is very suspicious. The first thing I'd be doing is checking the engine compartment to make sure I don't see any leaks from the oil filter or oil filler cap (you've probably already done that). If that reveals nothing unusual, my next step would be to jack up the car and look around for leaks (especially at the drain plug).

Consumption changes like you're describing don't happen over night. I'd suspect a leak.
sgoldste01 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 03:47 PM   #1504
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

Mine was fine till several thousand miles. Then it started consuming.
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 04:26 PM   #1505
ST Eye
Scooby Specialist
 
Member#: 73068
Join Date: Oct 2004
Location: MD
Vehicle:
2008 STI Boost Wagon
2012 Impreza Limited ISM

Default

Quote:
Originally Posted by 79letour View Post
What happened to your FIRST 2012 Impreza, ST???
As you may recall I took delivery on 1 December, 2011. I was the first known case of the airbag malfunction which SOA was investigating. They brought 4 Japanese engineers over to tear apart the car to find the root cause. At any rate, they had the car for over a month. I received a new car (my old one only had 500 miles) because this was a safety concern and it wasn't solved in a timely manner. Now they have a TSB with the fix, so any cars having this problem can be fixed.
ST Eye is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 06:47 PM   #1506
brockd
Scooby Newbie
 
Member#: 235571
Join Date: Jan 2010
Chapter/Region: SCIC
Location: So Cal
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i

Default

Quote:
Originally Posted by sgoldste01

I assume when you're saying "soa" above, you're actually referring to your dealership.

Regardless, having such a dramatic change after everything was good for the first 5k miles is very suspicious. The first thing I'd be doing is checking the engine compartment to make sure I don't see any leaks from the oil filter or oil filler cap (you've probably already done that). If that reveals nothing unusual, my next step would be to jack up the car and look around for leaks (especially at the drain plug).

Consumption changes like you're describing don't happen over night. I'd suspect a leak.
I'm def going to keep an eye on it. I'm hoping they said nothing was wrong but found the drain plug was loose or something. Hard to find time working two jobs and going to school :/
brockd is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 12:21 PM   #1507
saabarupp
Scooby Specialist
 
Member#: 189032
Join Date: Sep 2008
Chapter/Region: MAIC
Location: Pittsburgh
Vehicle:
2007 Sti Ltd 413/800
'12 Impreza Sport Ltd DGM

Default

My Imp hasn't consumed a drop so far.
saabarupp is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 12:37 PM   #1508
ST Eye
Scooby Specialist
 
Member#: 73068
Join Date: Oct 2004
Location: MD
Vehicle:
2008 STI Boost Wagon
2012 Impreza Limited ISM

Default

How many miles do you have on it since the last oil change?
ST Eye is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 12:46 PM   #1509
Jckelchl
Scooby Newbie
 
Member#: 257941
Join Date: Sep 2010
Chapter/Region: E. Canada
Location: Aurora, Ontario
Vehicle:
2012 Impreza Ltd 5sp
Black

Unhappy Oil Light Number 3

As predicted at 3000km on the nut, oil light. So that's three lights in the first 10000km (first scheduled oil change)
My dealer has started the oil consumption test so we will see how much exactly how much is truly being consumed. My only beef is this is my 5th Subaru, and have never even had to think about oil. I suggested to the Service Manager if this car is somehow ok, that they should consider selling the car with a case of oil. Will let you know what the outcome is.
Jckelchl is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2012, 01:14 PM   #1510
sgoldste01
Scooby Specialist
 
Member#: 322264
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Webster, NY
Vehicle:
2012 Impreza Sp 5sp
Obs Blk Prl/Drk Gray Mtl

Default

I did my first oil change with 1700 miles on the odometer. It's now 4500 miles later, and no oil consumed.

I'm not suggesting that this has anything to do with it, but I used Amsoil OE 0W20 at my first oil change, and will use it again in 500 miles when I change my oil again.
sgoldste01 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 01:15 PM   #1511
SleepNMnky
Scooby Specialist
 
Member#: 302491
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Buffalo, NY
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i Pr
Dark Grey Metallic CVT

Default

Somewhat unrelated... but for those with the squeaky seat issue here... I printed the post & diagram from tornado542 DIY fix & taped it to the dash for the tech to see. Didn't want to bother or confuse the counter girl who checks me in. Talked to my friend who sold me the car & he said the tech was appreciative & it pointed him straight to the problem. Said without it they may not have had the time or support from SOA to fully investigate it under a warranty issue. They're using it & submitting it to SOA to see if they can get a TSB for this issue started. Nice work tornado542!
SleepNMnky is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 02:07 PM   #1512
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

My squeak has somewhat returned.
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 02:57 PM   #1513
SleepNMnky
Scooby Specialist
 
Member#: 302491
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Buffalo, NY
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i Pr
Dark Grey Metallic CVT

Default

Quote:
Originally Posted by 79letour
My squeak has somewhat returned.
Sorry to hear that. If they replace it with the same cheap part it will likely happen again. But then I'll bring it right back when it does. My dealership is great & they're trying to make it a TSB which should hopefully push Subaru to come up with a better solution or material to wrap the springs in for future assemblies.
SleepNMnky is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 12:05 AM   #1514
ST Eye
Scooby Specialist
 
Member#: 73068
Join Date: Oct 2004
Location: MD
Vehicle:
2008 STI Boost Wagon
2012 Impreza Limited ISM

Default

I'll root for you SleepNMnky, you can make it a TSB - it's easy! :P
ST Eye is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 12:15 AM   #1515
SleepNMnky
Scooby Specialist
 
Member#: 302491
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Buffalo, NY
Vehicle:
2012 Impreza 2.0i Pr
Dark Grey Metallic CVT

Default

Quote:
Originally Posted by ST Eye
I'll root for you SleepNMnky, you can make it a TSB - it's easy! :P
Thanks!
SleepNMnky is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 08:27 AM   #1516
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

I'm not sure what's creaking in my seat. The tech showed me how he added foam rubber to the parts that make contact.
I'm almost at 800 miles and no noticeable drop in oil level. It *may* be due to *possibly* a thicker oil. But my next change I'm doing myself and going 0w30, if it burns any I may go up to a 5w. Or I may just go with amsoil oe in 5w30.
This is the most optimistic about the car I've been in months.
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 08:45 AM   #1517
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

he XV Crosstrek offers two trim levels: the 2.0i Premium and the more upscale 2.0i Limited. Both models are powered by the 2.0-liter, DOHC, 16-valve inline, SUBARU BOXER four-cylinder engine that cranks out 148 hp at 6,200 rpm, along with 145 lb ft of torque at 4,200 rpm. See it up close.

this was in an email from soa about the new xv.
Earlier I said that soa didn't have a clue about the cars, I love their description of the engine as an "inline 16v boxer". They really know cars over there!
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 08:11 AM   #1518
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

Well at a tick over a thousand miles, just drove to work and let it sit an hour. Dipstick is reading a good 1/4 down from my previous scribe mark. Bummer.
Gonna go ahead and try 5w30, its much more readily available and cheaper. Planning on getting a 5qt jug of Castrol synthetic from wallyworld this week. And order a six pack of filters and washers.
Time to take the bull by the horns.
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 08:16 AM   #1519
sgoldste01
Scooby Specialist
 
Member#: 322264
Join Date: Jun 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Webster, NY
Vehicle:
2012 Impreza Sp 5sp
Obs Blk Prl/Drk Gray Mtl

Default

If you only have 1k miles since the last oil change, I would think you could just leave the existing filter installed.
sgoldste01 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 09:57 AM   #1520
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

I'm gonna do it scientifically, well, at least more scientifically than the dealers. And I don't mix viscosities of oil. I wanna see what an even 5qts of 5w30 synthetic looks like on the dipstick. Then see if it burns it any slower.
So- new, thicker oil, a new filter, a new plug washer. Will pour a 5 quart jug in, and if need be, I can put the .3 quart in.
My coolant is slowly but surely dropping as well. Still haven't had the time to look for a leak.
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 10:17 AM   #1521
53x12
Scooby Specialist
 
Member#: 206332
Join Date: Mar 2009
Location: In a tent
Default

We are at ~8500 miles with no issues on the car. Car doesn't burn any oil at all. Runs like a charm. We love it.
53x12 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 12:04 PM   #1522
tomwi53092
Scooby Newbie
 
Member#: 316315
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Mequon, WI
Vehicle:
2012 Imp HB/Prem/CVT
DCP

Default

Quote:
Originally Posted by 79letour View Post
...
Gonna go ahead and try 5w30...
Time to take the bull by the horns.
It's about time, 79. I'm actually quite interested in the results of this.

Last edited by tomwi53092; 10-15-2012 at 12:10 PM.
tomwi53092 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 12:41 PM   #1523
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

That's nice. Really.
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 12:47 PM   #1524
79letour
Scooby Specialist
 
Member#: 302570
Join Date: Nov 2011
Location: dear old dixie
Vehicle:
2013 XV
DGM!

Default

Quote:
Originally Posted by tomwi53092 View Post
It's about time, 79. I'm actually quite interested in the results of this.
Yeah, I tried it SUBARU's way. That has been fruitless. Since, in effect, I DON'T have a *real* warranty, and the folks at soa and Bill Bryan are horrible at their jobs, I may as well commence with the making of the lemonade...
79letour is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 03:45 PM   #1525
flyboy1100
Scooby Specialist
 
Member#: 314216
Join Date: Mar 2012
Location: ND
Vehicle:
2012 2.0i Sport 5MT
DGM

Default

Quote:
Originally Posted by tomwi53092 View Post
It's about time, 79. I'm actually quite interested in the results of this.
i'm interested as well for the future. 5w-30 shear down pretty quick, faster than 0w30 but should still be overall higher viscosity than the ow20 we have now.

I just filled my Buick up with 0w30 today for the first time. Spec is 10w30, i have tried 5w30 but i don't like it (consumption/leaks). Just can't bring myself to try some rotella 5w40 in it, it has 223k on the clock. Maybe in the spring
flyboy1100 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are there any DIY independent fog lights write ups yet for 2012 impreza sports? JDMSTA Electrical & Lighting 59 07-21-2013 08:04 AM
2012 Impreza 2.0i Mobil1 oil filter model # jr0bb5 Service & Maintenance 27 01-04-2013 05:18 PM
('11+) OC interval and the first oil change on 2012 Impreza 2.0 Oceanguy Impreza Forum 80 11-18-2012 12:56 PM
My Oil Light is Flickering and I have No Leak??? kakarotoni Newbies & FAQs 39 08-16-2012 10:36 AM
('11+) 2012 Impreza High beams = Low beams lighting Jmzda Impreza Forum 28 06-01-2012 12:14 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.