Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-13-2013, 10:25 PM   #1
kendalja
Scooby Newbie
 
Member#: 321043
Join Date: May 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 WRX Wagon
PSM

Default 2002 WRX Clicking/Nocking Noise help! (W/ VIDEO)

2002 WRX with 126k on the motor and just recently started making this odd clicking knocking noise. Noise seems to be coming from somewhere under the front of the manifold? Car has the following mods:

STi TMIC
Perrin Short Intake
Grimmspeed Boost controller
AF22 Turbo
STi Headers
Invidia Uppipe
Invidia Catless DP
Invidia Q300 Cat back

Timing belt and idler pulleys have been done at 110k, just recently replaced the AC belt, tensioner and alternator belt. I have included a video as well.

* Registered users of the site do not see these ads.
kendalja is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 03:48 AM   #2
kendalja
Scooby Newbie
 
Member#: 321043
Join Date: May 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 WRX Wagon
PSM

Default

Bumpy bump
kendalja is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 12:13 PM   #3
CanadianImprezaSTi
Scooby Newbie
 
Member#: 312159
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: W. Canada
Location: Lethbridge, AB.
Vehicle:
2004 WRX
Blue

Default

Sounds like one of the belts is rubbing on something. Try removing the A/C belt, alt belt etc one at a time and see if it goes away. If not then it's probably the timing belt rubbing.
CanadianImprezaSTi is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 02:15 PM   #4
StarburstAutos
Scooby Newbie
 
Member#: 344253
Join Date: Jan 2013
Location: barberton ohio
Vehicle:
03 WRX Sedan
primer black

Default

my guess would be the timing belt hitting the retainer
StarburstAutos is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 02:30 PM   #5
kendalja
Scooby Newbie
 
Member#: 321043
Join Date: May 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 WRX Wagon
PSM

Default

Was the power steering pump
kendalja is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.