Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday December 24, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Pre-2002 Factory Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2012, 04:48 AM   #1
Jarrod164
Scooby Newbie
 
Member#: 253937
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: W. Canada
Location: Edmonton
Vehicle:
1995 WRX
White

Default No brake pedal!

So I drove to work downtown today and later at night I turn my car on and get ready to leave... no brake pedal whatsoever!
Popped the hood and noticed the fluid in the reservoir is lower. I was under the hood yesterday and thought that my fluid level dropped a bit. I think it dropped 1cm or so over the last 24 hours.
So I was e-braking home until I realized pumping the brakes over 6 times restored some braking power. But it immediately lost braking power if I let go for a few seconds.

Topped up my brake fluid as one friend suggested, the level was still above the low marker line when this all started so it hasn't run dry. A guy with wrx happened to pull over and take a peek, thought maybe my master cylinder was gone. Except I'm not leaking fluid into the cabin.
I'll bleed my brakes as a starting point I guess.
Any help is majorly appreciated.
* Registered users of the site do not see these ads.
Jarrod164 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2012, 11:42 AM   #2
jonthesloth
Scooby Specialist
 
Member#: 184390
Join Date: Jul 2008
Chapter/Region: SCIC
Location: 714/562 LA/OC, California
Vehicle:
2005 CGM WRX
1999 Forester GREEN

Default

Bleed the system indeed. What would really help you is the Motive Power Bleeder or something to pressurize the system to see if it holds. If you don't have anything like this, then check your Master, your ABS module and check all the lines that connect to the calipers and to the hard metal lines in the wheel wells.

Something isn't right, and if bleeding the system of air doesn't fix your problem, then you know what the next step is.
jonthesloth is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.