Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2012, 08:45 AM   #1
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default Please read log! Not reaching target boost.

I just uploaded my stage 2 map for my 2003 wrx with a 2004 motor in it. My mods are, tbe,dp,uppipe,crank pulley, and big tmic. I am only reaching about 14.5 psi when i am supposed to be reaching 16.5.. Should i up load a different map with a high or low waste gate?

UPDATE: heres the log

https://docs.google.com/open?id=0B6S...WI3NUM3aEtjQkk
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by nismopowerdqg; 07-24-2012 at 06:31 PM.
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 08:49 AM   #2
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by nismopowerdqg View Post
I just uploaded my stage 2 map for my 2003 wrx with a 2004 motor in it. My mods are, tbe,dp,uppipe,crank pulley, and big tmic. I am only reaching about 14.5 psi when i am supposed to be reaching 16.5.. Should i up load a different map with a high or low waste gate?
Do you have a version 2 AccessPORT (gray with color screen)? If so, I would get a data log:

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 08:52 AM   #3
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default

I have the one with the color screen and ok i will do that when i get off work!

thanks Bill!
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 09:33 AM   #4
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by nismopowerdqg View Post
I have the one with the color screen and ok i will do that when i get off work!

thanks Bill!
I would also download the latest v310 map from the maps section at the cobbtuning.com site. Use the AccessPORT Manager software to transfer the map from your computer to the AccessPORT and then reflash that map to the car (do not real-time flash it). The newer maps are more consistent.

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 03:30 PM   #5
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default

hey bill, i haven't uploaded the new map yet but i did take a data log of my car. this is my first time trying to use google documents so if you cant open it please let me know. but as you can see im not reaching max boost pressure, and if you see anything else out of skew let me know.. i did not reach red line bc i was approaching a turn.
I do have a aftermarket tmic and catless uppipe

https://docs.google.com/open?id=0B6S...WI3NUM3aEtjQkk

thanks!

Last edited by nismopowerdqg; 07-24-2012 at 06:30 PM.
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 09:11 AM   #6
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default

please readdddd
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 09:57 AM   #7
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by nismopowerdqg View Post
hey bill, i haven't uploaded the new map yet but i did take a data log of my car. this is my first time trying to use google documents so if you cant open it please let me know. but as you can see im not reaching max boost pressure, and if you see anything else out of skew let me know.. i did not reach red line bc i was approaching a turn.
I do have a aftermarket tmic and catless uppipe

https://docs.google.com/open?id=0B6S...WI3NUM3aEtjQkk

thanks!
Can you use google docs to convert it to google docs format so that there's a preview?

I would go ahead and reflash the newest map (v310). The boost tune is different on the new maps anyway, so any logs with the old tune when you are going to run the new tune are irrelevant. We want to see how the car reacts on the new version maps and go from there.

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 05:52 PM   #8
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default

I uploaded v3.10 and my idle went crazy and threw some code for rough idle. I had to go back to v3.00. Any thoughts?
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 08:13 AM   #9
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by nismopowerdqg View Post
I uploaded v3.10 and my idle went crazy and threw some code for rough idle. I had to go back to v3.00. Any thoughts?
That is highly unusual. What was the code? Where did you download the map from? What exact map did you use? Did you reflash the map (connect the green test mode connectors and initialization connector and select reflash when changing maps) or did you realtime flash the map?

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 08:42 AM   #10
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default

Quote:
Originally Posted by Cobb Tuning View Post
That is highly unusual. What was the code? Where did you download the map from? What exact map did you use? Did you reflash the map (connect the green test mode connectors and initialization connector and select reflash when changing maps) or did you realtime flash the map?

Bill
i downloaded from your website, also i dont remember the exact code because i was stuck 30 mins from my house and was more concerned about reflashing so i could get back home. and i did the real reflash (connected green wires and initialization connector as well).
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 08:48 AM   #11
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default

and i used stage 2 93 map
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 11:35 AM   #12
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

I would try reflashing it again (from your home) and try to get the code that pops up if it occurs again. That definitely shouldn't happen.

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2012, 11:41 AM   #13
nismopowerdqg
Scooby Specialist
 
Member#: 312580
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Richmond, VA
Vehicle:
2010 WRX SWP@310/334
Cobb/Torqued Performance

Default

Ill do it one day when its cool outside its gonna be in the 100's for the next few days. Ill keep u informed.
nismopowerdqg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.