Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2012, 03:55 PM   #1
litt3gatt0
Scooby Newbie
 
Member#: 296821
Join Date: Oct 2011
Location: Sterling, VA
Vehicle:
2007 IMPREZA 2.5I
Grey

Default Loss of power after 4000K & Whistling Noise

This may be a very easy question, but this has never happened to me so I'm not sure what it is. This has started a few months ago after Head Gasket Change, whenever I get to about 4000 rpm's all the sudden i completely lose power to the wheels, the engine is still revving but the entire car just slows down. This only happens if the throttle is near wide open, if I slowly drive it up to 4000 it won't happen. But if I am running it wide open, and a hit around 4000 rpm's you can hear a high pitched whistling noise follow by the loss of power. I can't really describe it any better than that. Could the loss of power be a vacuum leak? Does this sound right? This is really starting to piss me off, so any help you guys have would be great.

2007 Impreza 2.5i
Th car has 103,xxx miles
* Registered users of the site do not see these ads.
litt3gatt0 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 12:24 AM   #2
mod maniac
NASIOC Supporter
 
Member#: 300551
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: mariposa ca.
Vehicle:
2&4 fxt & fxt sti
Fullers Garage

Default

I guess you are having a clutch slipping problem. When the engine revs and the car slows down that is a clutch slipping.
mod maniac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.