Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-21-2012, 08:40 PM   #1
chodeman07
Scooby Newbie
 
Member#: 246896
Join Date: May 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Virginia Beach, VA
Vehicle:
2013 WRX STI Sedan
Ice Silver Metallic

Default New log interpreted by n00b. Some advice......

Thanks for looking and possibly adding some insight. Here is my log:
https://docs.google.com/spreadsheet/...kUXpUdmc#gid=0

Mods:
-07 Subaru WRX TR
-Cobb Accessport Stage 2 93 octane tune
-Invidia V2 catless Downpipe
-HKS Hi-Power Exhaust
-Forge Motorsport BPV 100% recirculated
-Process West top mount intercooler
-SPT short ram intake (not supported, I know)

Interpretation:
-Boost is low-ish, high humidity, cooling temperatures and weather possibly played a factor(usually boost about 15.1-15.9 on 70 degrees w/ 40% humidity)? Fine knock learn, AF learning 1, DAM and feedback knock are all good. Question is, why did my knock sum sensor while cruising around town and not logging shoot up to 18 in a matter of 30 seconds? Do all cars knock, and a certain amount is acceptable?

Other notes:
-Watched tutorial on youtube for Accessport logging.
* Registered users of the site do not see these ads.
chodeman07 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2012, 08:47 PM   #2
SouthernWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 321571
Join Date: May 2012
Chapter/Region: TXIC
Location: Cypress, TX
Vehicle:
2012 WRX Base
Ice Silver

Default

18? or 1.8? Never seen 18 and had no clue it would go that high. I log all the time, because I'm obsessed with it, and I see random knock from time to time. I've heard the general rull of thumb is, if it's at low load (1.25 or lower) and a single count, it's not much to worry about. However if you saw a count of 18...holy what the knock of ouch.

Someone chime in if my info is way off base.
SouthernWRX is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2012, 09:21 PM   #3
chodeman07
Scooby Newbie
 
Member#: 246896
Join Date: May 2010
Chapter/Region: MAIC
Location: Virginia Beach, VA
Vehicle:
2013 WRX STI Sedan
Ice Silver Metallic

Default

The specific parameter was called "Knock Sum" and it started at 7 and rose to 18 as I accelerated. I believe it to the be all the knock counts the car encounters. Like I said before though, the items to be concerned about in a datalog like those I logged are all normal. Am I just being a nervous nelly here?
chodeman07 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.