Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday July 13, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
South West Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > South West Impreza Club Forum -- SWIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-29-2012, 02:06 AM   #1
illiosoas
Scooby Newbie
 
Member#: 294434
Join Date: Sep 2011
Location: Flagstaff/Tucson AZ
Vehicle:
2004 WRX
WRB

Default What to do!

So I just moved to flagstaff from Tucson and the car seems to be running like crap. Smells horrible when I jump on it and drives like a slug. Any advice? I know the elevation hurts the car but this seems ridiculous!
* Registered users of the site do not see these ads.
illiosoas is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 04:42 AM   #2
JH1304
Scooby Newbie
 
Member#: 201407
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Hillsboro,OR
Vehicle:
09 STI
12 WRX, 06 Foz

Default

retune for the elevation/ temp change...? You have an AP?

I had similar issues after moving, simply reflashed map and car was fine.
JH1304 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 11:38 AM   #3
crofty
Scooby Newbie
 
Member#: 291597
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: SWIC
Location: Phoenix, AZ
Vehicle:
2011 5dr STI
Silver

Default

How long do the learnings take? How long you been there? Is it worth a simple ecu reset?

Feel free to trash this response. Not enough info or knowledge to back this question up.
crofty is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2012, 12:27 AM   #4
illiosoas
Scooby Newbie
 
Member#: 294434
Join Date: Sep 2011
Location: Flagstaff/Tucson AZ
Vehicle:
2004 WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by JH1304
retune for the elevation/ temp change...? You have an AP?

I had similar issues after moving, simply reflashed map and car was fine.
I do have an AP but it's the older version. I will attempt to reflash because I don't know anyone who can tune in flagstaff and for this elevation.
illiosoas is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2012, 01:42 AM   #5
Converted STi
Scooby Specialist
 
Member#: 227723
Join Date: Oct 2009
Chapter/Region: International
Location: Phoenix
Vehicle:
2015 5.0
Booosssttttteeeddddd

Default

That is a pretty big change in elevation, about 4,000 feet. Even with a decent tune, you're still going to feel the altitude, and your car isn't going to feel as quick. Try relearning the ECU, and see if it helps a little bit, but I wouldn't expect much.
Converted STi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.