Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 25, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Interior & Exterior Modification

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2012, 11:14 AM   #26
Subie FA20
Scooby Specialist
 
Member#: 72195
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2016 Golf R DSG
Oryx White Pearl

Default

Sorry to revive a dead thread...

For the two wires going to column, can't i just use an ez-tap vs shoving wires into the harness? Was thinking so it doesn't fall out.
* Registered users of the site do not see these ads.
Subie FA20 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 11-29-2012, 11:32 AM   #27
Subie FA20
Scooby Specialist
 
Member#: 72195
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2016 Golf R DSG
Oryx White Pearl

Default

2 wires go from relay to relay slot
1 wire goes from relay into the 7.5a fuse
1 wire goes from relay to harness (purple/yellow)
1 wire goes from harness (black- next to purple/yellow) into a ground

Sound right?

This mod will let me run fogs normally, run when stalk is on Fog-ON, and will turn off with car... im.assuming?
Subie FA20 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 08:18 PM   #28
p0werline
Scooby Newbie
 
Member#: 325210
Join Date: Jul 2012
Default

Does this allow the fogs to be on when high beams are turned on?
p0werline is online now   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 09:07 PM   #29
S1CkWrx
Scooby Specialist
 
Member#: 325249
Join Date: Jul 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: New Jersey
Vehicle:
2012 wrx
dgm

Default

Quote:
Originally Posted by SNE2040 View Post
2 wires go from relay to relay slot
1 wire goes from relay into the 7.5a fuse
1 wire goes from relay to harness (purple/yellow)
1 wire goes from harness (black- next to purple/yellow) into a ground

Sound right?

This mod will let me run fogs normally, run when stalk is on Fog-ON, and will turn off with car... im.assuming?

did you ever get this to work for you man?
S1CkWrx is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 09:39 PM   #30
punkNdrublic04
Scooby Specialist
 
Member#: 273621
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ballston Lake, NY
Vehicle:
2013 WRX Limited
SWP Hatch

Default

Quote:
Originally Posted by p0werline View Post
Does this allow the fogs to be on when high beams are turned on?
^^^ What he said. I'm also curious about this too.
punkNdrublic04 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 11:05 PM   #31
Subie FA20
Scooby Specialist
 
Member#: 72195
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2016 Golf R DSG
Oryx White Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by S1CkWrx View Post
did you ever get this to work for you man?
Gonna do it again tomorrow. I had it working last time as a quick test but i never actually turned my car on and tried the features of the car running and DRL, Fog, etc. I'll update tomorrow. I made all the wires last time and still have them.
Subie FA20 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 02:43 PM   #32
Subie FA20
Scooby Specialist
 
Member#: 72195
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2016 Golf R DSG
Oryx White Pearl

Default

Did it today. Works awesome! Took about 30 min
Subie FA20 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 06:03 PM   #33
jester8798
Scooby Newbie
 
Member#: 277915
Join Date: Mar 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: MI
Vehicle:
2011 WRX Premium
SWP, TP Stage 2

Default

Quote:
Originally Posted by SNE2040 View Post
Sorry to revive a dead thread...

For the two wires going to column, can't i just use an ez-tap vs shoving wires into the harness? Was thinking so it doesn't fall out.
Did you use taps on the column wires?
jester8798 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 06:11 PM   #34
punkNdrublic04
Scooby Specialist
 
Member#: 273621
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ballston Lake, NY
Vehicle:
2013 WRX Limited
SWP Hatch

Default

Quote:
Originally Posted by SNE2040 View Post
Did it today. Works awesome! Took about 30 min
Do the fogs stay in with the high beams on?
punkNdrublic04 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 06:59 PM   #35
S1CkWrx
Scooby Specialist
 
Member#: 325249
Join Date: Jul 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: New Jersey
Vehicle:
2012 wrx
dgm

Default

Quote:
Originally Posted by SNE2040 View Post
Did it today. Works awesome! Took about 30 min
Do mine haha. Where in NJ are you id pay.
I have the wires and all. PM me
S1CkWrx is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 07:47 PM   #36
Subie FA20
Scooby Specialist
 
Member#: 72195
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2016 Golf R DSG
Oryx White Pearl

Default

I made a quick diagram if anyone needs anything

Last edited by Subie FA20; 12-17-2012 at 11:25 PM.
Subie FA20 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 07:52 PM   #37
thescreensavers
Scooby Newbie
 
Member#: 333820
Join Date: Sep 2012
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2013 WRX Limited
WRB

Default

Awesome, mod cant wait to do this.
thescreensavers is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 12:53 AM   #38
thescreensavers
Scooby Newbie
 
Member#: 333820
Join Date: Sep 2012
Chapter/Region: South East
Location: Miami
Vehicle:
2013 WRX Limited
WRB

Default

Did this today, cost me 20 bucks since I did not have the connectors and wires. Though home depot did not have the right wire splices so for now I have a temp solution until I get the correct ones tomorrow but here are some pics.

This is on a 2013

I took off the steel reinforcement bar to gain better access, this picture has it removed you should see it when you take yours off. It just has two 10mm Bolts

This picture also has the Relay Removed and Stalk's Harness Disconnected.

I also completely removed the Dash trim as well which just pulls out and disconnected the wires to the Dimmer switches.

When you Route wires to the purple/yellow and Ground make sure you have enough slack and no wires bind when you adjust the steering wheel through out its full range of motion.

I also found that the second ground was unnecessary as it worked without it, but I wired for it so I am going to use it.










And Yes Highbeams and Fogs work!


Last edited by thescreensavers; 12-20-2012 at 02:03 AM.
thescreensavers is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 08:30 AM   #39
S1CkWrx
Scooby Specialist
 
Member#: 325249
Join Date: Jul 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: New Jersey
Vehicle:
2012 wrx
dgm

Default

only thing i noticed the Fog light dash light doesnt work when you just have the fogs on standalone
S1CkWrx is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:42 PM   #40
jaxx4k
Scooby Newbie
 
Member#: 232010
Join Date: Dec 2009
Default

Hummm.... will tackle this !!
jaxx4k is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2013, 06:01 PM   #41
W.K.S.
Scooby Newbie
 
Member#: 314986
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: SCIC
Default

Doing this today!!
W.K.S. is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2013, 11:31 PM   #42
ans2k
Scooby Specialist
 
Member#: 315631
Join Date: Apr 2012
Location: Bryant, AR
Vehicle:
2012 Impreza Sport

Default

wow, i might try this on my 2012 impreza. where are y'all putting the relay when you done?
ans2k is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 12:07 AM   #43
Steck121
Scooby Newbie
 
Member#: 296527
Join Date: Oct 2011
Location: Northern IL
Vehicle:
2013 STI Hatch
SWP

Default

I tried doing this today but I am having some problems. I followed the instructions and diagram exactly but now the fog lights or the running lights won't work. I used 18 gauge wire and checked my ground to a few locations, but to no avail. I did put the parking brake down. Also, there seems to be a noise coming from the engine bay, not sure if this is new.

Any help would really be appreciated. Thanks
Steck121 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 12:22 AM   #44
Subie FA20
Scooby Specialist
 
Member#: 72195
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2016 Golf R DSG
Oryx White Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by Steck121 View Post
I tried doing this today but I am having some problems. I followed the instructions and diagram exactly but now the fog lights or the running lights won't work. I used 18 gauge wire and checked my ground to a few locations, but to no avail. I did put the parking brake down. Also, there seems to be a noise coming from the engine bay, not sure if this is new.

Any help would really be appreciated. Thanks
The noise wouldn't have anything to do with that since it's not changing anything except for the power going to the fogs (and tricking it to work)

You checked your ground and no avail? Please be a tad clearer. Where did you ground yours to?

You used vampire clips on the stalk harness? Did it actually make contact?

Check your fuses to see if you accidentally didn't blow them out. Did you connect each relay pin to the appropriate relay slot?
Subie FA20 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 01:00 PM   #45
Steck121
Scooby Newbie
 
Member#: 296527
Join Date: Oct 2011
Location: Northern IL
Vehicle:
2013 STI Hatch
SWP

Default

I eventually got it figured out. The problem was when I connected the vampire clip to the harness the metal did not cut through the insulation.
Steck121 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2013, 01:10 PM   #46
Rich9579
Scooby Newbie
 
Member#: 294163
Join Date: Sep 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Vehicle:
2011 WRX Limited 5Dr
Obsidian Black Pearl

Default

Done! Works great. As another member has commented before, the fog light indicator on the dash doesn't light up when the fog is used. However, it does light up when the main headlights are used. I did skip connecting the ground wire since it was connecting to a wire that was already a ground on the stalk. It's a good thing the fogs automatically shut off when the key is out.

Anybody have any ideas?

Last edited by Rich9579; 05-20-2013 at 07:03 AM.
Rich9579 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2013, 02:30 PM   #47
Studmike02
Scooby Specialist
 
Member#: 220095
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: Arizona
Vehicle:
'95 MX-5

Default

Double post :P

Last edited by Studmike02; 11-07-2013 at 09:58 PM.
Studmike02 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 09:58 PM   #48
Studmike02
Scooby Specialist
 
Member#: 220095
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: Arizona
Vehicle:
'95 MX-5

Default

Just did it on my 2013


Green Garage by Mjbrownell02, on Flickr

More pictures here: http://forums.nasioc.com/forums/show...&postcount=179
Studmike02 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 10:37 PM   #49
turbogc8
Scooby Specialist
 
Member#: 26540
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: South East
Location: Bryant, AL
Vehicle:
2001 Turbo GC8 sold
2013 DGM WRX Hatch

Default

I'm curious as to why no one has not just wired the signal wire from the stalk switch directly to the relay. Instead of removing the relay and externally wiring it up with separate power and ground...Challenge accepted.
turbogc8 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2013, 10:53 PM   #50
turbogc8
Scooby Specialist
 
Member#: 26540
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: South East
Location: Bryant, AL
Vehicle:
2001 Turbo GC8 sold
2013 DGM WRX Hatch

Default

Like so.

You could even go as far as picking up the contacts from the dealership and make it look extremely close to stock. You would then need only two wires, a vamp clamp, two OEM contacts, and a fuse tap.
turbogc8 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 01:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.