Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday April 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-13-2013, 02:22 AM   #1
furjaw
Scooby Newbie
 
Member#: 342023
Join Date: Dec 2012
Default How can the navigation work from just an SD card?

I have a 2013 Impreza Sport Limited with navigation.
How can the navigation work from just an SD card?
It seems to me that it would require a DVD!
* Registered users of the site do not see these ads.
furjaw is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 07:05 AM   #2
srderby
Scooby Newbie
 
Member#: 341766
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Massachusetts
Vehicle:
2013 Impreza SL
Blue

Default

Why? SD cards can often hold more data than a DVD and the system can read the data faster on SD.
srderby is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 07:48 PM   #3
FourOhFour
Scooby Newbie
 
Member#: 309509
Join Date: Feb 2012
Vehicle:
2012 Impreza

Default

Quote:
Originally Posted by furjaw View Post
I have a 2013 Impreza Sport Limited with navigation.
How can the navigation work from just an SD card?
It seems to me that it would require a DVD!
I have a Micro SD card in my computer right now that holds 64 GB. A DVD stores roughly 8 per side, as I recall. So, yeah, no reason a navigation system couldn't work off a SD.
FourOhFour is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 07:58 PM   #4
auskip07
Scooby Specialist
 
Member#: 315643
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: South East
Location: Atlanta Ga
Vehicle:
2012 Impreza Sedan
DGM 5mt

Default

Because Tom Tom and all the other navigation units work off DVD?
auskip07 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 10:38 PM   #5
furjaw
Scooby Newbie
 
Member#: 342023
Join Date: Dec 2012
Default Thanks!

Quote:
Originally Posted by srderby View Post
Why? SD cards can often hold more data than a DVD and the system can read the data faster on SD.
Thanks!
furjaw is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 11:30 AM   #6
jsteg
Scooby Specialist
 
Member#: 329271
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: South East
Location: Lady's Island, SC
Vehicle:
2012 Impreza Limited
Ice Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by auskip07 View Post
Because Tom Tom and all the other navigation units work off DVD?

jsteg is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 11:57 AM   #7
Guzzi 1
Scooby Newbie
 
Member#: 338666
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Northeast Ohio
Vehicle:
2013 Impreza Premium
Dark Grey Metalic CVT

Default

Quote:
Originally Posted by auskip07 View Post
Because Tom Tom and all the other navigation units work off DVD?
Not exactly. Data is data, weather you get it from a DVD or an SD card. I have a Zumo 550 that I use primairly on the motorcycle. Some time ago now, the map data increased to the point that a complete map no longer fits on the internal memory of the unit. All I could get is 1/2 of the US. Top half, bottom half, Eastern half, Western half. (Slight variations based on road density). I have been loading the updated maps to the SD card for at least two years now on that unit. A Garmin map of the US, Canada, and Mexico is a little over 2 gig. When I load a new map, it finds it and uses it. On the Zumo, I also have plenty of music loaded to that same SD card. It all works. It takes that unit a little longer at startup to put the map on the screen, but works fine.

John

edit: Having a complete map is important to me as I have traveled much of the USA and a little of Canada on two wheels. There have been times where an incomplete map of the US would have been undesirable.
Guzzi 1 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 12:04 PM   #8
jsteg
Scooby Specialist
 
Member#: 329271
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: South East
Location: Lady's Island, SC
Vehicle:
2012 Impreza Limited
Ice Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by Guzzi 1 View Post

Not exactly. Data is data, weather you get it from a DVD or an SD card. I have a Zumo 550 that I use primairly on the motorcycle. Some time ago now, the map data increased to the point that a complete map no longer fits on the internal memory of the unit. All I could get is 1/2 of the US. Top half, bottom half, Eastern half, Western half. (Slight variations based on road density). I have been loading the updated maps to the SD card for at least two years now on that unit. A Garmin map of the US, Canada, and Mexico is a little over 2 gig. When I load a new map, it finds it and uses it. On the Zumo, I also have plenty of music loaded to that same SD card. It all works. It takes that unit a little longer at startup to put the map on the screen, but works fine.

John

edit: Having a complete map is important to me as I have traveled much of the USA and a little of Canada on two wheels. There have been times where an incomplete map of the US would have been undesirable.
Evidently you missed his sarcasm lol
jsteg is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 12:21 PM   #9
Guzzi 1
Scooby Newbie
 
Member#: 338666
Join Date: Nov 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Northeast Ohio
Vehicle:
2013 Impreza Premium
Dark Grey Metalic CVT

Default

A mind is a terrible thing to lose..........

John
Guzzi 1 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 12:32 PM   #10
jsteg
Scooby Specialist
 
Member#: 329271
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: South East
Location: Lady's Island, SC
Vehicle:
2012 Impreza Limited
Ice Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by furjaw View Post
I have a 2013 Impreza Sport Limited with navigation.
How can the navigation work from just an SD card?
It seems to me that it would require a DVD!
Really though why would you even care? I mean all you need to know is that it works right?
jsteg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.