Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2012, 06:27 PM   #1
SimpleWrx
Scooby Newbie
 
Member#: 315068
Join Date: Mar 2012
Location: Montana
Vehicle:
2005 wrx
PSM

Default How to figure out.......

So i've searched google and called a few people but no answers. here's is the info.. Got a new short block put in and they started the car it ran then died, they say no spark. I tried to connect my tactrix cable to the car but it wont connect to either ecu flash or rr logger. I'm in a head stump. either its the cable or ecu and i dont have any other way to test it.... any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.
SimpleWrx is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 07:32 PM   #2
Viral E
Scooby Newbie
 
Member#: 242246
Join Date: Mar 2010
Chapter/Region: RMIC
Location: Montana + Indiana
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default

Short? Blown Fuse? Loose connection on the ECU or main harnass? Check and recheck all your connections. I would defer to an expert on the matter, but those are quick simple things you can do without tearing apart a perfectly good (and new) engine.
Viral E is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 07:46 PM   #3
SimpleWrx
Scooby Newbie
 
Member#: 315068
Join Date: Mar 2012
Location: Montana
Vehicle:
2005 wrx
PSM

Default

Quote:
Originally Posted by Viral E View Post
Short? Blown Fuse? Loose connection on the ECU or main harnass? Check and recheck all your connections. I would defer to an expert on the matter, but those are quick simple things you can do without tearing apart a perfectly good (and new) engine.

Well its all being done by a shop since i do not have tools or a place to do it where i live now. just trying to figure out if my ecu has the problem
SimpleWrx is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 10:46 PM   #4
bswilmington
Scooby Specialist
 
Member#: 217563
Join Date: Jul 2009
Chapter/Region: South East
Location: Eden NC
Vehicle:
2006 Sti 12.68 @ 108
321WHP 422WTQ dynojet SAE

Default

Is check engine light lighting up. I recently ran into incorrect bolt installed on intake manifold that is ground for ECU on 05-06ish WRX. Car ran fine when it was traded in, but then died on salesman. Wouldnt start after that, until I found problem.

Just to be clear, the ECU and other electronics grounds on the intake manifold. They may have installed wrong bolt or not hooked it up correctly.
bswilmington is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2012, 11:42 PM   #5
SimpleWrx
Scooby Newbie
 
Member#: 315068
Join Date: Mar 2012
Location: Montana
Vehicle:
2005 wrx
PSM

Default

Alright thank you. hopefully they fuigure it out while im out working next week. im getting a spare ecu and cable sent to me to make sure 100%
SimpleWrx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.