Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday November 24, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2012, 04:18 PM   #1
justinbrigham12man
Scooby Newbie
 
Member#: 334311
Join Date: Oct 2012
Default 2006 stock sti misfire...?

Hey guys..my sti has a misfire on cylinders 1and 3...I replaced the plungs and didn't make a diffrrence..I have yet to replace the coil packs but plan on doing that ...my Cel light is on and my Cruise light flashes on and off..?.it doesn't lug and has plenty of power ...but...only on warm start up the car has a super rough idle for a few seconds..then starts running smooth...??? HELP..
* Registered users of the site do not see these ads.
justinbrigham12man is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 04:37 PM   #2
HinshawWRX
Medium Frank
Moderator
 
Member#: 140114
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Common Sense, VA
Vehicle:
2014 Porsche
GT3 (Currently on Fire)

Default

Try swapping the coils. Then if nothing changes, swap the injectors.

FYI the cruise light will flash to tell you it is disabled. You cannot use cruise with a CEL on a Subaru.
HinshawWRX is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 05:16 PM   #3
justinbrigham12man
Scooby Newbie
 
Member#: 334311
Join Date: Oct 2012
Default

Sounds good I'll do that..thanks for the help..
justinbrigham12man is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 05:35 PM   #4
STi410
Scooby Newbie
 
Member#: 158800
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: WNC
Vehicle:
2010 STi
WRB

Default

good luck and let us know if this fixes things
STi410 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 05:46 PM   #5
justinbrigham12man
Scooby Newbie
 
Member#: 334311
Join Date: Oct 2012
Default

Just a question about the injectors...if the investors were bad wouldn't the car lug under load and run sluggish all the time..?
justinbrigham12man is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 08:45 PM   #6
elemperador87
Scooby Newbie
 
Member#: 330600
Join Date: Aug 2012
Default

Mine dose the same thing did the coils and still the same let me know what happens to urs
elemperador87 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 12:52 AM   #7
justinbrigham12man
Scooby Newbie
 
Member#: 334311
Join Date: Oct 2012
Default

Will do..
justinbrigham12man is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 05:28 PM   #8
'02 Subaru Rex
Scooby Specialist
 
Member#: 160725
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: Vermont
Vehicle:
2005 STi
WRB sittin on GOLD

Default

Have a compression test done??? Misfire is sometimes indicative of a head gasket...how many miles do you have?
'02 Subaru Rex is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 11:52 AM   #9
justinbrigham12man
Scooby Newbie
 
Member#: 334311
Join Date: Oct 2012
Default

I had a compression test done and everything was in the right ratios...it only has 49k on it
justinbrigham12man is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.