Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday April 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-13-2012, 09:08 PM   #1
scx89
Scooby Specialist
 
Member#: 269388
Join Date: Jan 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: SoCal SD / LA
Vehicle:
2011 Impreza WRX
obp

Default Front wheels squeaking - not brakes

I was driving home today and all of a sudden I heard like a metal clang sound and then my car starts squealing. It sounds like metal dragging on metal. It's a nasty screeching noise.

I isolated the noise to the front wheels and it's not transmission or engine either. I rolled the car in neutral and the wheels kept screeching.

This is a 2011 WRX sedan with approx 20k miles. Will be going to service tomorrow to get everything checked out.

What should I be checking?

I'm thinking it's a rock stuck between the brakes and the rotor... hopefully. But what else could it possibly be?
* Registered users of the site do not see these ads.
scx89 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 09:20 PM   #2
855T
Scooby Newbie
 
Member#: 246628
Join Date: May 2010
Chapter/Region: SCIC
Location: Venice, CA
Vehicle:
2010 Impreza WRX
WRB

Default

Probably just a rock. I had that happen, but a mile or so later I heard it pop out and all was back to normal.
855T is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 10:28 PM   #3
INKMAN
Scooby Specialist
 
Member#: 267837
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: NY
Vehicle:
2014 Focus ST (ST3)
Tuxedo Black

Default

Yep, sounds like a rock to me too. I had one in there so stuck one time that I couldn't even get it out by bending the shield so I just did up to a 3rd gear pull and it it shot out like a bullet. The noise when it came out was like something out of a movie.

It could also be the shield itself hitting the rotor. This happened to me the first day I bought the car. I had to pull over and push it back with a pen.
INKMAN is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2012, 11:09 PM   #4
Loyale93
Scooby Guru
 
Member#: 91347
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: NESIC
Location: Medford, MA
Vehicle:
'13 XV Crosstrek,
1050 Triumph Speed Triple

Default

Have you put the car in reverse? I had that happen to me once. Scared the crap out of me, backed into a parking space to look for it. Couldn't find anything. drove away and it was nothing. Driving in reverse dislodged the tiny rock that was stuck.
Loyale93 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 01:34 AM   #5
scx89
Scooby Specialist
 
Member#: 269388
Join Date: Jan 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: SoCal SD / LA
Vehicle:
2011 Impreza WRX
obp

Default

it was a rock I think

I checked everywhere and looked at all the possible broken things but none of it matched up.
Then i drove it around all scared until I heard a long ping and it disappeared haha

damn rocks! stressed the hell out of me. drove for 10 years and never had that crap happen before
scx89 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.