Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Interior & Exterior Modification

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2012, 04:13 PM   #1
urbannerdmario
Scooby Newbie
 
Member#: 335286
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Southern California
Vehicle:
2005 Impreza WRX

Default Fog Light Help, What am I Missing?

So when I bought the car off of my co worker, it was missing a Fog Light
and the one on there now doesnt work. Well I got lucky and received a free OEM replacement fog light from work, that just so happened to be the side I was missing.

Well today I was going to do the install, and put in new bulbs.
After getting the old fog light out, and looking at the harness where the missing fog light was I realized I was missing something.

Here are some photos of my discovery.

This is what I found where there was no fog light


This was plugged into it


Set up was different where the old fog light was, but the Fog didnt work anyways.


Im assuming he used to HIDs on his fog lights, but what am I missing to get these fog lights on with normal halogen bulbs?

Any help is greatly appreciated.
Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
urbannerdmario is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 06:36 PM   #2
sars101
Scooby Newbie
 
Member#: 280420
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: south side
Vehicle:
2005 2.5 rs
silver ish

Default

It doesn't look to bad. All you need to do is unplug the connection in the 2nd picture and put a bulb that fits. Same with the other side. The hid kit should all be their in that section.

But you never mention the setup inside of the car for the foglamps. Theirs countless connections he could had done unless he went factory set up.

Make sure your factory foglights come with the brackets.
sars101 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 06:44 PM   #3
urbannerdmario
Scooby Newbie
 
Member#: 335286
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Southern California
Vehicle:
2005 Impreza WRX

Default

Well im pretty sure he took the HID stuff with him because theres no ballast.
So I need to figure out how to hook up the fog light directly to the plug in picture #1

I had bought H3 bulbs because thats what I read the fog lights use,
and they look kind of like this


but that end of the bulb doesnt plug into the plug from picture #1
urbannerdmario is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 07:04 PM   #4
sars101
Scooby Newbie
 
Member#: 280420
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: south side
Vehicle:
2005 2.5 rs
silver ish

Default

Check again on the bulb.
On your bulb in the picture the metal part of the bulb is the ground and the wire is for the power.

Your plug on the car won't match with that bulb. Either be creative with your wires or find a pigtail/connector that will match the bulb.
If your looking for a pigtail look at autozone or junkyard. (Don't say it's for a fog lamp)

Recheck the bulb type make sure it fits in the foglamp changing the connector on the car is easy.
sars101 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 12:15 PM   #5
urbannerdmario
Scooby Newbie
 
Member#: 335286
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Southern California
Vehicle:
2005 Impreza WRX

Default

so the pigtail connector should be like an adapter from the bulb to the fog light harness?
urbannerdmario is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 06:42 PM   #6
urbannerdmario
Scooby Newbie
 
Member#: 335286
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Southern California
Vehicle:
2005 Impreza WRX

Default

bought some Ttaps and male/female connectors, the plan is to ttap the power and ground wires behind the harness plug

and then wire them to the H3 bulb..... any advice?
urbannerdmario is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:18 PM   #7
urbannerdmario
Scooby Newbie
 
Member#: 335286
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Southern California
Vehicle:
2005 Impreza WRX

Default

Didn't work out this morning. The old fog had to be t-tapped and rewired and the new fog light came with the harness plug. Neither one of them turned on.

I checked the fuse under the dash and for some reason there was a #30 fuse when on the cover it says there should be a #15 fuse.

I tried putting in another #15 fuse from a diff slot but it still didn't turn on.

This is my first time trying to use fogs on the wrx so i wasn't sure if there is any other way to turn them on besides the one button to the left of my steering wheel? When I pushed the button the indicator light on my dash lit up.
urbannerdmario is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:43 PM   #8
jgardiner
Scooby Newbie
 
Member#: 262311
Join Date: Oct 2010
Default

If the wiring is OEM then the headlights must be on before the fogs will come on.
jgardiner is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:52 PM   #9
urbannerdmario
Scooby Newbie
 
Member#: 335286
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Southern California
Vehicle:
2005 Impreza WRX

Default

Quote:
Originally Posted by jgardiner View Post
If the wiring is OEM then the headlights must be on before the fogs will come on.
Yea my HIDs were on then I'd push the fog light button and the indicator light would come on but not the fogs
urbannerdmario is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:31 PM   #10
urbannerdmario
Scooby Newbie
 
Member#: 335286
Join Date: Oct 2012
Chapter/Region: SCIC
Location: Southern California
Vehicle:
2005 Impreza WRX

Default

there is only one button to turn on the fogs right?
urbannerdmario is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 03:04 AM   #11
khann23
Scooby Newbie
 
Member#: 302662
Join Date: Dec 2011
Default

Yeah theres only one button to turn them on. Did you check the fog light relay? Do you hear the relay clicking when you push the foglight switch?
khann23 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 08:36 AM   #12
T-37
Scooby Specialist
 
Member#: 175624
Join Date: Mar 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: Wichita, KS
Vehicle:
1234 RIGHT IN THE
SYRUP

Default

Quote:
Originally Posted by urbannerdmario View Post
there is only one button to turn on the fogs right?
Yes, but the headlights (not drls) have to be on first.

Edit: just read the rest of the thread.
T-37 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.