Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-26-2012, 10:27 PM   #1
EricInHoodRiver
Scooby Newbie
 
Member#: 299737
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: NWIC
Vehicle:
2011 WRX Hatch
Cobb Stage 2 Protune

Default

Solved! I was having the leak at wot at around 3500 rpm in third--sounds like a belt squeal/chirp for a second or two--bunch of folks have posted about this. Anyway, many suggested that the worm clamps especially at the TB are not up to the task. Replaced all worm clamps with fastenal t-bolt clamps and leak squeak is gone. Both a smoke and a pressure test confirmed what my ears already knew-- leak fixed.

Eric
* Registered users of the site do not see these ads.
EricInHoodRiver is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 09:53 PM   #2
Zaklowery
Scooby Newbie
 
Member#: 339007
Join Date: Nov 2012
Default

What is the method of sealing on the TB to IC hose? Clamped only? Clamos with adhesive? My dealer said from the factory they do something weird with adhesives to make my 12 leak...
Zaklowery is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 10:00 PM   #3
EricInHoodRiver
Scooby Newbie
 
Member#: 299737
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: NWIC
Vehicle:
2011 WRX Hatch
Cobb Stage 2 Protune

Default

I had my mechanic use tbolts and silicon hose lube. Did the trick for my stage 2 at 16-17 psi
EricInHoodRiver is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 02:13 PM   #4
RosscoB
Scooby Newbie
 
Member#: 259989
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: TXIC
Location: Austin, TX
Vehicle:
2012 Impreza WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by EricInHoodRiver View Post
Solved! I was having the leak at wot at around 3500 rpm in third--sounds like a belt squeal/chirp for a second or two--bunch of folks have posted about this. Anyway, many suggested that the worm clamps especially at the TB are not up to the task. Replaced all worm clamps with fastenal t-bolt clamps and leak squeak is gone. Both a smoke and a pressure test confirmed what my ears already knew-- leak fixed.

Eric
I get the same sound from the same setup in the same rpm ranges, but a smoke test showed no leaks. Perhaps replacing the worm clamps will help.
RosscoB is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 06:58 PM   #5
EricInHoodRiver
Scooby Newbie
 
Member#: 299737
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: NWIC
Vehicle:
2011 WRX Hatch
Cobb Stage 2 Protune

Default

Prior to tbolts, I had the PW tmic worm clamp pop off the turbo outlet flange 3 times at 18psi and at least once at the TB. I think tbolts are the way to go and should really ship with the PW. They are cheap to buy from Fastenal, regardless
EricInHoodRiver is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 02:04 PM   #6
jaymmmbee
Scooby Newbie
 
Member#: 296967
Join Date: Oct 2011
Chapter/Region: NWIC
Location: Bend, Oregon
Vehicle:
2006 spec.B
Ti Silver Metallic

Default

Definitely replace the cheap clamps that came with the PW with quality Tbolts.
jaymmmbee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.