Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday October 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-30-2012, 06:37 PM   #1
pearl08
Scooby Newbie
 
Member#: 282356
Join Date: May 2011
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2008 wrx

Default ipr top mount fitment issue

I bought an ipr top mount and have tried to install it. First the two bolt holes on the turbo side don't match up that well. But the biggest issue is the throttle body hose (avo) doesn't even come close to lining up with the top mount. How have any of you made this work
* Registered users of the site do not see these ads.
pearl08 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 01:50 AM   #2
mod maniac
NASIOC Supporter
 
Member#: 300551
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: mariposa ca.
Vehicle:
2&4 fxt & fxt sti
Fullers Garage

Default

I installed a ebay tmi on a customers car that didn't line up. I installed the tmi to tb hose and then drilled new holes on the bracket.
mod maniac is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 08:52 PM   #3
holyjoetart
Scooby Newbie
 
Member#: 232986
Join Date: Dec 2009
Location: Rock Springs, WY
Vehicle:
07 Legacy GT
OBP

Default

Even the perrin was a pain to install. I think gimmick makes a longer TB hose for the top mount. I heard it helps with the install.
holyjoetart is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2013, 01:52 PM   #4
danger1138
Scooby Specialist
 
Member#: 279525
Join Date: Apr 2011
Location: QUEENS NY
Vehicle:
04 rex luger!

Default

Had alot of issues installing an ebAy tmic, its heavy and doesnt line up well. Instead of having the rubber coupler on the tmic itself, place it on the throttle body. Try that approach
danger1138 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2013, 07:32 PM   #5
pearl08
Scooby Newbie
 
Member#: 282356
Join Date: May 2011
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2008 wrx

Default

That's what i did from the tb first then to the ic. Seems like the hose doesn't have enough bend to it. Maybe its just me but did you run into this
pearl08 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.