Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday April 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > General Community

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2013, 06:52 PM   #1
foof247
Scooby Specialist
 
Member#: 290623
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: sterling heights Michigan
Vehicle:
2007 Wrx
pearl white

Default strange long high pitched sound coming from engine/Tea kettle whistle

I have a 2007 subaru wrx with 87,000 miles in it. After a long drive across my state I parked it and turned off the car. There is a high pitched whistling or beep coming from the engine bay, it sounds like that annoying mosquito sound or that ringing in your ear after a loud concert. It's been 10 minutes and its still going on.

No strange smells, no smoke, engine temperature was fine, no obvious signs of something broken.
* Registered users of the site do not see these ads.
foof247 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 06:54 PM   #2
Vrooom_Psh
Scooby Newbie
 
Member#: 311923
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: VIC
Vehicle:
04 STi
WRB

Default

Is the car in 'acc' when you hear it?
Vrooom_Psh is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 07:11 PM   #3
foof247
Scooby Specialist
 
Member#: 290623
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: sterling heights Michigan
Vehicle:
2007 Wrx
pearl white

Default

no the keys are out as well
foof247 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 07:30 PM   #4
blue sedan
Scooby Specialist
 
Member#: 311622
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Pa.
Vehicle:
2010 WRX STG 2
WRB

Default

Radiator cap rubber gasket?
blue sedan is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 07:59 PM   #5
foof247
Scooby Specialist
 
Member#: 290623
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: sterling heights Michigan
Vehicle:
2007 Wrx
pearl white

Default

it seems to be an electrical problem because I unplugged the batter and the sound died away and once I plugged it back in the sound came right back up. Ill take it to my mechanic but the problem is that it won't be until Monday.
foof247 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 10:56 PM   #6
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2011 WRX STi Sedan
WRB Stage II T.P. tuned

Default

Possibly the module that makes the chirp when you use the keyless entry system:

http://www.clubwrx.net/forums/genera...ml#post2565887
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 01:59 AM   #7
SlowCB7
Scooby Newbie
 
Member#: 343576
Join Date: Jan 2013
Vehicle:
2005 Saab 9-2x Aero

Default

I believe that's what would be called a "turbocharger" :P
SlowCB7 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 02:02 AM   #8
cmk82600
Scooby Newbie
 
Member#: 248305
Join Date: Jun 2010
Location: Minnesota
Vehicle:
97 OBS
my custom mixed silver

Default

Quote:
Originally Posted by SlowCB7
I believe that's what would be called a "turbocharger" :P
Read before you post, he said after shutting the engine off and removing the key.
cmk82600 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2013, 11:48 AM   #9
LUMBERZACK
Scooby Specialist
 
Member#: 340009
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arizona
Vehicle:
2007 STi
48W

Default

Quote:
Originally Posted by cmk82600 View Post
Read before you post, he said after shutting the engine off and removing the key.
LUMBERZACK is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 04:22 PM   #10
Matthew88
Scooby Newbie
 
Member#: 127834
Join Date: Oct 2006
Location: Montreal, QC
Vehicle:
2007 2.5i Wagon

Default

I have an 07 2.5i with an aftermarket alarm. I also had this very annoying high pitched whine. I was worried that it had something to do with the alarm, but after reading this thread, I went outside to take a look at the chirp unit. Low and behold, when I unclipped it, the pins were gone, so obviously it was fried. When I prodded at the chirp unit, it was making the same whine that I have been hearing this entire time. I left it unclipped, and taped up the connector. So far the whine has not returned.
Matthew88 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 08:00 PM   #11
foof247
Scooby Specialist
 
Member#: 290623
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: sterling heights Michigan
Vehicle:
2007 Wrx
pearl white

Default

yea I've talked to a few people and they told me its my alarm system damaged from the rain so I will try to take a look when I get a chance to
foof247 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.