Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday October 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Proven Power Bragging

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2013, 11:20 PM   #176
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

Mounting a MAPerformance oil cooler this week and running into some fitment issues. The mocal core is huge and won't fit with the Treadstone fmic. I'm going to try to put it in the passenger fender.
* Registered users of the site do not see these ads.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2013, 06:32 AM   #177
stretchedk7
Scooby Guru
 
Member#: 170602
Join Date: Jan 2008
Location: j-ville fl
Vehicle:
06 Wrx RWD Auto
76MM-AEM-2200's

Default

Should still be just fine. Could try and mount in the stock tmic area if you have the space.
stretchedk7 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2013, 09:43 AM   #178
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

Quote:
Originally Posted by stretchedk7 View Post
Should still be just fine. Could try and mount in the stock tmic area if you have the space.
I considered that and I have to room my manifold is reverse.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2013, 09:45 AM   #179
stretchedk7
Scooby Guru
 
Member#: 170602
Join Date: Jan 2008
Location: j-ville fl
Vehicle:
06 Wrx RWD Auto
76MM-AEM-2200's

Default

Yeah Nora bad idea, especially if you have your scoop still. Might be better than fender idk. Could heat gun both places and see what the temps were
stretchedk7 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 06:55 PM   #180
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

Update time. I started pushing coolant at high boost so I tore it down once again. I think the original cause was poor machine work by a local shop, but I won't go into that. I sent the case and heads back to Benson. He installed copper o rings and resurfaced the heads.

He said there were a few low spots. The coolant was being pushed on the bottom side of cylinder 1.
I went from L19's to 625+ studs and since the heads were out I upgraded from GSC S2 cams with BC springs to GSC S3's with GSC beehives. These cams are big- Had to remove metal from a lot of places on the head to clear them.




It's back up and running as of last week and will hopefully be making some more power with the better cams and ability to really push the boost.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 07:03 PM   #181
juanmedina
Scooby Guru
 
Member#: 133146
Join Date: Nov 2006
Location: SC
Vehicle:
07 FPgreen 7.37@95
WRX VF39+E85 12.0, 121mph

Default

Great I can't wait to see what it will make at 40psi.
juanmedina is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 08:44 PM   #182
stretchedk7
Scooby Guru
 
Member#: 170602
Join Date: Jan 2008
Location: j-ville fl
Vehicle:
06 Wrx RWD Auto
76MM-AEM-2200's

Default

yeah ppl dont realize how bad ass the s3 cams are!! looking good man
stretchedk7 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 09:04 PM   #183
reemwrb04sti
Scooby Newbie
 
Member#: 254796
Join Date: Aug 2010
Location: boogie down bronx
Vehicle:
04 Sti

Default

S3s ftw! Lol I have a set in my car
reemwrb04sti is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2013, 09:12 PM   #184
stretchedk7
Scooby Guru
 
Member#: 170602
Join Date: Jan 2008
Location: j-ville fl
Vehicle:
06 Wrx RWD Auto
76MM-AEM-2200's

Default

me to mang ^ . great cams. hp curve just goes up and up
stretchedk7 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2013, 09:34 AM   #185
Full-Race Geoff
Scooby Specialist
 
Member#: 133386
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: AZ/NJ
Vehicle:
13 F150
ecoboost

Default

looking good cam! I hope my spare motor helps. hit me up this week sometime, ive got some things to mention
Full-Race Geoff is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2013, 10:17 AM   #186
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

Quote:
Originally Posted by Full-Race Geoff View Post
looking good cam! I hope my spare motor helps. hit me up this week sometime, ive got some things to mention
Thanks Geoff!
I'm going to build that spare one as a backup. I'm changing up some things on the fuel rails and lines then I will turn it up. Call you later on today.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2013, 11:01 AM   #187
25rsti
Scooby Guru
 
Member#: 166324
Join Date: Dec 2007
Chapter/Region: NESIC
Location: Haverhill, MA
Vehicle:
3 turbos &n NA
@DBlockSTi

Default

Any updates on this?
25rsti is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2013, 12:57 AM   #188
06rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 114730
Join Date: May 2006
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2006 WRX Limited Wag
9.9@142

Default

Snapped a rod at the track several months ago:
http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=2569724

Running good on a newly built block now, but still doing break in.
06rexwagon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.