Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-23-2013, 09:04 PM   #26
subi305
Scooby Newbie
 
Member#: 152449
Join Date: Jun 2007
Location: Miami, FL
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

correct i did do the pull after swaping maps and putting 93 oct. blacksnake i would find someone with a maf but i dont know anyone here with a wrx.
* Registered users of the site do not see these ads.
subi305 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2013, 09:06 PM   #27
subi305
Scooby Newbie
 
Member#: 152449
Join Date: Jun 2007
Location: Miami, FL
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

should i still do the 3rd gear pull? btw?
subi305 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 07:45 AM   #28
Black94Snake
NASIOC Supporter
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

Quote:
Originally Posted by subi305 View Post
should i still do the 3rd gear pull? btw?
Find a god damn maf...
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 08:00 AM   #29
Black94Snake
NASIOC Supporter
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

Since you clearly don't understand how this forum works, I have spent my precious minutes of morning poop time, calling out to the members of the SE region. Just simply to show you how.


http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=2472273
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 01:56 PM   #30
subi305
Scooby Newbie
 
Member#: 152449
Join Date: Jun 2007
Location: Miami, FL
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Black94Snake View Post
Since you clearly don't understand how this forum works, I have spent my precious minutes of morning poop time, calling out to the members of the SE region. Just simply to show you how.


http://forums.nasioc.com/forums/show....php?t=2472273
listen I appreciate the help and I have been on this forum for quite sometime. Some people are just not as mechanically inclined as others. I dont feel like I need to be bashed for asking questions. But I viewed what you did for me and I Really Really Appreciate all of your help. thnx snake
subi305 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 03:42 PM   #31
Black94Snake
NASIOC Supporter
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

Check out this item I found on eBay: http://pages.ebay.com/motors/link/?n...d=380565002272
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 08:23 PM   #32
subi305
Scooby Newbie
 
Member#: 152449
Join Date: Jun 2007
Location: Miami, FL
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by Black94Snake View Post
Check out this item I found on eBay: http://pages.ebay.com/motors/link/?n...d=380565002272
well if thats the case ill by it asap. I just dont understand why the maf would not let me hit target boost? either way i uploaded the 91 acn map on 93 oct. I did another log here it is if you wanna take a look.


https://docs.google.com/spreadsheet/...Wc&usp=sharing
subi305 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2013, 08:56 PM   #33
Black94Snake
NASIOC Supporter
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

I'm going to laugh hysterically when you blow up your car.

Stop driving like an *******, you clearly have a serious problem.

You need to stop reflashing your ECM. You car is trying to tell you something and by resetting you are basically telling it to go F itself. Try driving the car normal for a few days and see what your A/F Learning values do.

Have you not noticed that your MAF values never exceed 150ish g/s? If you had a boost leak your MAF values would be normal, but your boost wouldn't hit target values. Your car is creating pretty severe knock corrections, even after a reflash. That right there should tip you off that you need to stop driving lick a dick. The only other thing that *COULD* create the symptoms you are seeing, is a post maf leak and a broken BCS, or a post maf leak and a severe boost leak.

If the MAF isn't registering the full amount of air that is entering your intake, you could infact be running so lean that you cant even produce a full combustion inside the cylinder. If you aren't getting enough out of the engine, you wont spool the turbo so make higher boost.

If you truly don't care about your engine (which you clearly don't) add your a/f sensor to your datalog. I'd be willing to bet that you don't see it ever get down near your target a/f ratios.
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2013, 10:38 AM   #34
Cobb Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 4803
Join Date: Mar 2001
Location: Austin, DFW, Portland, SOCAL
Default

Quote:
Originally Posted by subi305 View Post
So I bought my brand new accessport after having my car for three years. After installing it and uploading a 91 oct stage 2 map I data logged it and here is what i came up with.
P.s. my modds are ebay turbo back, uppipe, and drop in filter, also have a turbo xs mbc. (I'm a little concerned with the boost if any one can help lmk.


here is my data log

https://docs.google.com/spreadsheet/...2c&usp=sharing
Hi there. You have a lot going on here. First thing is that an MBC is not compatible with our maps. Depending on how you have it set up, the MBC can completely remove the engine control unit (ECU) from boost control, meaning that any boost problems would be due to the MBC and not anything specific to the tune. An MBC is not necessary with these cars - you can get more than adequate boost control with the factory boost control components and ECU.

You also have quite a bit of perceived knock in these logs, as indicated by the low DAM. You mentioned that you were running 89 octane at some point. This could certainly cause issues when trying to run a 91 octane map. This could cause the DAM to drop as you've seen. Then you reflashed the 93 octane map after filling up with 93 octane gas. If the tank was not near empty, the effective octane could also be lower from the mix of 89 and 93.

At this point, I would take the car to a professional Subaru tuning shop and have them do a once-over on the car.

Bill
Cobb Tuning is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2013, 11:10 AM   #35
subi305
Scooby Newbie
 
Member#: 152449
Join Date: Jun 2007
Location: Miami, FL
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

thnx for the help. will do.
subi305 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 11:38 PM   #36
subi305
Scooby Newbie
 
Member#: 152449
Join Date: Jun 2007
Location: Miami, FL
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

*update*
cleaned maf today withe maf cleaner. it was black! also am in the process of cleaning the injectors. put some Lucas lube in it with a full tank. anything i should look out for?
subi305 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 04:53 AM   #37
jebjkey
Scooby Specialist
 
Member#: 73884
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: International
Location: Naples, ITALY
Vehicle:
2005 STi
2006 Evolution MR

Default

Were there any change in the AF Learning values and/or how the car drove after you cleaned the MAF?

Have you taken your car to anyone to get looked over yet?

Last edited by jebjkey; 03-05-2013 at 05:18 AM.
jebjkey is online now   Reply With Quote
Old 03-14-2013, 05:48 PM   #38
subi305
Scooby Newbie
 
Member#: 152449
Join Date: Jun 2007
Location: Miami, FL
Vehicle:
2003 Impreza WRX
Silver

Default

I haven't had a chance yet due to
Finances . Feels smoother, I wanna take it this weekend. Should I run a log driving slow?
subi305 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.