Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday February 12, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Transmission (AT/MT) & Driveline

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-31-2012, 05:47 AM   #1
runboyrun
Scooby Newbie
 
Member#: 287901
Join Date: Jul 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Salinas
Vehicle:
2003 WRX Wagon
WRB

Default Loud initial transmission noise

For about a week now I have noticed a loud noise from my transmission. Its hard to describe though. It only happens immediatly after I engage 1st gear with the clutch still mostly depressed while giving low revs for maybe a second until I rev higher then goes completely away until I stop and restart the car hours later. It also happens in the same situation only in reverse. Low revs (1-2k) clutch mostly depressed then goes away after (2.5-3k rpm)

Any thoughts? experiences?
* Registered users of the site do not see these ads.
runboyrun is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 09-22-2012, 10:06 PM   #2
AmaMechaPrez
Scooby Newbie
 
Member#: 333004
Join Date: Sep 2012
Location: Wisconsin
Vehicle:
2005 Impreza 2.5 RS
Silver

Default

I have the same problem. Taking it to the dealer as I cannot figure out what it wrong.
AmaMechaPrez is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 12:26 PM   #3
AmaMechaPrez
Scooby Newbie
 
Member#: 333004
Join Date: Sep 2012
Location: Wisconsin
Vehicle:
2005 Impreza 2.5 RS
Silver

Default

You may have already figured this out, but my problem was the heat shields needed replacing.
AmaMechaPrez is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
transmission noise? sycronizer noise? Aimprezar Newbies & FAQs 4 07-31-2009 11:06 AM
Loud High Pitched Noise from Front Brake TheShadowWRX Brakes, Steering & Suspension 2 01-12-2004 08:34 PM
Loud rearend/diff noise zakats Transmission (AT/MT) & Driveline 7 08-25-2003 11:36 PM
initial uppipe noise when car is cold. ellinopedo182 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 2 02-17-2003 02:49 PM
Loud squeak/creaking noise coming from differentials? JDiMpreza Brakes, Steering & Suspension 0 08-29-2002 03:17 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.