Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday November 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Warranty Issues & SOA Problems

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-11-2013, 12:08 PM   #1
photonic27
Scooby Newbie
 
Member#: 349802
Join Date: Mar 2013
Question Horrible noise that disapeared as soon as I got to the dealer

Proud owner of a 2012 WRX (purchased new, 9k miles now) here with an issue I haven't been able to figure out. I was starting on an incline and stalled out in first. When I stalled, I heard a muted ping sound, and then I started hearing a squealing scratching sound in first and second that did not seem tied to acceleration. In reverse, the sound was much worse-- more of a loud metal on metal grind. I carefully drove the one mile home and took it to the dealer the next day. I then got a call saying they could not reproduce the sound. I then took it around the lot and around the block a few times, and sure enough the sound was gone. I'm having trouble coming up with a good hypothesis. Maybe I chipped a tooth on a gear, but this issue has had no perceivable effect on the way the car drives. Any ideas?

To clarify -- the noise in reverse I'm describing is not the normal whirring you get from a straight-cut gear
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by photonic27; 03-11-2013 at 03:10 PM. Reason: clarification
photonic27 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.