Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday November 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2013, 06:15 PM   #51
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

I think I fixed it.. IDK if I need to use a new link so here is the link that was there. I hope this works guys.
https://docs.google.com/file/d/0Bx1E...it?usp=sharing
* Registered users of the site do not see these ads.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 06:31 PM   #52
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by mebr89 View Post
I think I fixed it.. IDK if I need to use a new link so here is the link that was there. I hope this works guys.
https://docs.google.com/file/d/0Bx1E...it?usp=sharing
Not enough parameters to tell us anything useful. Start with these:


Engine Speed (RPM) [RR]

Engine Load (1 byte) (g/rev) [RR]

IAM [RR]

Ignition Total Timing[RR]

Fine Learning Knock Correction (degrees)[RR]

Feedback Knock Correction(degrees)[RR]

Throttle Opening Angle(%)[RR]

Manifold Relative Pressure(corrected)(PSI)[RR]

Primary Wastegate Duty Cycle(%)

A/F Sensor #1(AFR)[RR]

Mass Airflow (g/s)[AP&RR]

Injector Duty Cycle(%)[RR]

A/F Correction 1(%)[RR]

A/F Learning 1(%)[RR]

Vehicle Speed (mph)[AP or RR

http://www.wrxforums.com/forums/57-t...mters-log.html
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 06:49 PM   #53
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Quote:
Originally Posted by nmlittlebigman View Post
Not enough parameters to tell us anything useful. Start with these:


Engine Speed (RPM) [RR]

Engine Load (1 byte) (g/rev) [RR]

IAM [RR]

Ignition Total Timing[RR]

Fine Learning Knock Correction (degrees)[RR]

Feedback Knock Correction(degrees)[RR]

Throttle Opening Angle(%)[RR]

Manifold Relative Pressure(corrected)(PSI)[RR]

Primary Wastegate Duty Cycle(%)

A/F Sensor #1(AFR)[RR]

Mass Airflow (g/s)[AP&RR]

Injector Duty Cycle(%)[RR]

A/F Correction 1(%)[RR]

A/F Learning 1(%)[RR]

Vehicle Speed (mph)[AP or RR

http://www.wrxforums.com/forums/57-t...mters-log.html

Alright sounds good. The roads are still absolutely covered in snow and ice so I wont be able to data log anything for a few days. Ill get on it as soon as I can though.
Is there any specific type of pull I should do for it? Or just a third gear pull like I did is good enough?
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 07:11 PM   #54
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

Start your wot pull just above 2,000 rpm and hold it to just below redline. In the meantime if you can't get a wot pull in safely you can do a cruise log. Add AF Learning A,B,C,D ranges to your logging parameters and just do some normal driving.
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2013, 07:38 PM   #55
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Quote:
Originally Posted by nmlittlebigman View Post
Start your wot pull just above 2,000 rpm and hold it to just below redline. In the meantime if you can't get a wot pull in safely you can do a cruise log. Add AF Learning A,B,C,D ranges to your logging parameters and just do some normal driving.
Alright. Ill try to get something in today.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 10:49 PM   #56
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Hey guys, so it hasn't stopped snowing here since over the weekend and it's apparently spring? I can't wait to move next month, haha.

I was reading up on other people's post today an the search wouldn't work for me for some reason, but their article was saying you had to do other things other than just plugging the Tactrix cable into the OBD2 and the laptop? It was showing green plugs and black plugs?
Also, I followed romraider's post on how to instal everything properly, and my RomRaider software works obviously to datalog, but my ecu flash won't work? Or atleast I don't know how to work it maybe? I've tried to find solutions but again the search wouldn't work.
Any suggestions are great!
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 11:14 PM   #57
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

You don't need to worry about the other connectors on the later model cars. With your tactrix cable plugged into the OBDII port and the ignition off can you launch the ecuflash on your laptop? What message is it giving you? If it opens up OK then scroll over the tab on the top left with the arrow coming out of it. It should say Read from ECU. Click on it. It should prompt you to turn on the ignition and to leave it on until completed (don't engage starter though). It should READ the rom on your car. It will prompt you to turn off the ignition when you are done. It may ask you if you want to save it after you turn ignition back off. As long as you followed instructions on romraider on how to install current definitions then it should recognize the ECU CAL ID and Rom (.hex) file. If so you can save a copy of the stock rom on your laptop.
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2013, 11:21 PM   #58
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

Dude, Since you are using romraider , have you used the application Learning View yet. It's a handy program. It will give you your LTFT's and any FLKC currently stored. It will also allow you to save a screenshot and post it up as a .jpg

Linked here zip file at bottom of the first post:

http://www.romraider.com/forum/topic2772.html

Last edited by nmlittlebigman; 04-10-2013 at 11:25 PM. Reason: add link
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 12:23 AM   #59
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

[quote=nmlittlebigman;39562954]quote]


Awesome, thanks man. Youve been ALOT of help. I should have time Saturday to try to figure all of this out. Ive been thinking about getting a Torqued Performance tune.. thanks for turning me on to them!
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 10:08 AM   #60
MaximNYC
Scooby Newbie
 
Member#: 339591
Join Date: Dec 2012
Default

Quote:
Originally Posted by endrswrd View Post
In terms of a good EFI tuning books for beginners, I think the Greg Banish book(s) should help.
I found Bad Noodle Tuning Guide is very useful for newbies like myself

https://sites.google.com/site/asubie...gguide/ver-1-0
MaximNYC is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 10:20 AM   #61
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Quote:
Originally Posted by MaximNYC View Post

I found Bad Noodle Tuning Guide is very useful for newbies like myself

https://sites.google.com/site/asubie...gguide/ver-1-0
Thanks man, I've gotta read it.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2013, 08:44 PM   #62
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

I just realized that that's the same write up I read already haha.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 03:02 PM   #63
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Hey all.. Ive been away for a while but I am back!

I have been reading alot but could use some help. I hear a loud squeal when I'm under boost. I thought it was coming from my BPV so I replaced the gasket, it worked! For about a week...

I went out and did a WOT pull and datalogged it, also just a drive around datalog. I was wondering if theres anyone out there that can check it out and let me know if they see anything alarming? Im looking over it now and dont see anything.
The other thing is it feels like I am getting a slight surge or something higher 3k RPM.

Thanks in advance all!
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 03:54 PM   #64
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

Check your hoses: turbo to intercooler and intercooler to throttle body. Ditch the rubber inserts on the ends of the intercooler to TB hose and reinstall.
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 04:27 PM   #65
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

I checked what I could. Ive been told that there shouldnt be an issue with them since the car is still stock and I havent messed with the TMIC.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 05:01 PM   #66
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by mebr89 View Post
I checked what I could. Ive been told that there shouldnt be an issue with them since the car is still stock and I havent messed with the TMIC.
No there shouldn't be but boost leaks can show up on brand new cars. A squealing sound under boost is pretty indicative of a loose hose/ hose clamp.
nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 05:18 PM   #67
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Makes sense.. im about to get back to my parking lot so I'll get to checking.

Good news. I just bought "How to Tune and Modify Automotive Engine Management Systems". Really excited to get into it.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 06:52 PM   #68
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Wrong post

Last edited by mebr89; 02-02-2014 at 08:01 PM.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 07:48 PM   #69
nmlittlebigman
Scooby Specialist
 
Member#: 321409
Join Date: May 2012
Chapter/Region: SWIC
Location: Arrey, NM
Vehicle:
2015 WRX LTD
WRB

Default

nmlittlebigman is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 08:02 PM   #70
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Quote:
Originally Posted by nmlittlebigman View Post

You are completely right! Thats also the same old datalog, I am very sorry. I clicked the wrong link to share. I apologize.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 08:22 PM   #71
mebr89
Scooby Newbie
 
Member#: 319479
Join Date: May 2012
Chapter/Region: AKIC
Vehicle:
2012 WRX
Gray

Default

Quote:
Originally Posted by nmlittlebigman View Post

https://drive.google.com/file/d/0Bx1...it?usp=sharing

Alright this should work.. I apologize for that again.
mebr89 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.